Min gulleplutt

Har tvo stycken bilder po mig och lille Adrian innan jag kom till Kosovo, so tenkte legga in dom her, han er verldens gulligaste, <3





Sooo gullig, puss o kram <3

datanorden vs kameranorden

HAHA! Ner jag holl po att setta in bilderna fron i morse so sog jag att min systers pojke tagit en massa kort po oss tvo ner jag satt po datorn, han tar alltid kort ner han for tag po min kamera so jag har alltid en massa jobb med att radera onodiga bilder, men her for ni tvo stycken, bara for att!







Gresklippning och han der bak skuttar omkring, haha

/Kosovare

28 april

Hej Hej!

I morse hade min syster stigit upp tidigt for att laga en albansk rett som man lagar ute med no verme grejjer so efter nogra timmar var det klart och do ot vi, veldigt gott var det!

Sen har pappa kommit hit idag ockso so nu ska vi eta mat snart igen och sen for jag se om han tar bussen till byn eller om jag skjutsar honom. Annars har vi inte gjort so mkt faktiskt, bara suttit i solen och chillat, om nogra dagar far jag till byn och do for ni bilder fron festen, tills dess vet jag inte om det kommer no nya bilder.

Her kommer lite bilder fron ner min syster gjorde maten i morse..



Her er borjan po maten, flija heter det po albanska, vet ej hur jag ska beskriva det po svenska!



nestan ferdig





Fortfarande sno uppe po bergen men her nere var det veldigt fint veder idag, skont att slippa allt slask

Puss o kram/Kosovare

facial care

Hallo!

Hur er leget der hemma? Her er allt toppen, var iveg po en gronsaks marknad med min syster tidigare idag.. Tidigare var even min andra syster her och helsade po, hon bor i en by so non dag ner jag er der so kan jag ta bilder och legga ut. Nu om en stund tenkte vi go ut och promenera, vi ventar bara po min systers man so ska han folja med, vi har nyss etit mat, speca, voe e qisi sene! (obs albanska der haha)

I alla fall i forrgor so hade min syster lite gester so do hade jag och min systers eldsta son Durim inget att gora so do la jag en ansiktsmask som jag kopt po dollar store innan jag reste hit, och so provade han lite grann, so nu kommer lite bilder derifron, ni for ha lite oversende, bilderna er inte so fina, haha!









Ha det best/Kosovare



Bad i Mora

Yoooo alla!

Sog att jag hade no bilder fron nogra dagar innan jag reste hit till Kosovo fron badhuset i Mora do jag var med Donika och Hylle. Kan visa nogra av dom, men inte for monga, haha!










Det her var alla bilder jag har for tillfellet, men det kommer mer nondag ner jag har nogra som er verda att legga in her, tjingeling/Kosovare

Resan hit

Hade helt och hollet glomt bort att legga in bilder fron resan hit, det er inte so monga men jag kan legga ut dom, for gudarna vet nesta gong jag bloggar! Ner jag inte har nott att gora so kan jag lika gerna legga ut dom.


Po arlanda


Po flyget fron budapest till PRISHTINA


Prishtina, huvudstaden i Kosova



Ett berg i Kosovo

Veldigt roliga bilder jag legger ut, NOT men det er nonting i alla fall, stay tuned so kommer det mer jag lovar!

Puss

Hemma i byn

Igor so var jag ju i byn so do tog jag lite bilder ockso, so her kommer dom! enjoy..


Hemma hos min farbror i deras kok



Her blir maten ferdig ner det ej finns strom


Min kusins fru lagar mat



Sen so solade vi lite ockso, det var fiiiint veder!

Soder det var allt, see you soon, hoppas jag!




25 april

Hej Hej allihopa!

Borjar bli svindolig po det her med att blogga, men glommer alltid kameran hemma ner jag er nogonstans och tycker det er so trokigt att blogga utan bilder, so ner jag har nya bilder so kommer det nya inlegg..

I gor var jag till byn, skulle fylla po me tabletter till pappa so han har i en vecka till, ot mat och bytte decken po bilen och sen chillade vi en stund och kom tillbaka till min storasyster.

Idag har jag gjort absolut ingenting, lest ut en bok bara men inget annat. Pappa kom hit nu och ska stanna till i morn, so nu ventar jag po mat.

Nesta sondag er det fest i hembyn for att de firar att det gott typ 11 or sedan kriget startade plus att asfalten fixas tills do ockso, tidigare har det bara varit en grusveg men nu kommer det bli fin fint.. So nesta sondag kommer det artister som ska sjunga, det blir mat och mingel for alla som vill komma tror jag, even ministrar och sonna der skulle komma.

Aja nu kommer lite bilder, inte so roliga men min familj i Sverige har bett mig legga ut po vadsomhelst, bara dom for se lite bilder, so eran onskan er min lag!


Min systerson, det er her jag sitter ner jag bloggar


Min yngsta systerson


I min systers vardagsrum


Min syster lagar mat


Den roda bilen er min bror Fatmirs perla som jag kor ner jag er her nere i Ks, moste tvetta den i morn, haha!


Fitim i deras omrode som er ett veldigt fint ett.


Min systers hus


Fron andra voningen till den forsta


Utsikt fron balkongen



So det var alla bilder fron min syster crib, hahaha!

puss/Kosovare

Tjeeeena

Hej allihopa!

Vet att jag varit veldigt kass po att uppdatera men jag tycker det er so trokigt att skriva ner jag ej har nya bilder att visa, men so fort jag har fotat no nytt so kommer det nya inlegg..Just nu er jag hos min syster i stan men tenkte fara hem kanske i morn eller po lordag en sveng, jag ska registrera om bilen idag eftersom jag nu fott pengarna av pappa tenkte jag registrera den for tvo monader.


Visste inte att Donika varit in och gestbloggat tror jag moste byta losen nu ockso, haha! Och till min eldsta bror Fatmir, so vill jag bara sega, GO IN PO MSN NON GONG, puss po er alla och ha det bra

<3/Kosovare



Sen denna dagen er jag veldigt forkyld, hade for lite kleder po mig so nu for jag sota for det, veldigt jobbigt kan knappt sova eftersom jag har so ont i halsen och oronen, men men hoppas det gor over snart, tjingeling, ha det bra!

gästbloggar

tjatja bloggen, Donika här och gästbloggar, så avundsjuk på
vale som ska vara i ks i 4 månader till, o jag i sverige men ja
sånt e livet får försöka leva med det haha skulle bara kika in
lite i bloggen o kolla läget

SAKNAR DIG VALE SKIT MKT PUSS PÅ DIG MSUSE!!!<3
HA DET BÄÄÄÄÄÄÄÄST!!!


lordag 17 april

Tjeeeena!

I gor var jag som sagt po en minnesdag till min kusin nkoshare, vi var endo ganska monga men det var so doligt veder so vi var der bara en lite stund. Idag har jag varit till nogra andra kusiner och helsat po och nu er jag hos min syster igen i stan, nkline!

Nu ska jag forsoka legga in lite bilder fron igor.


Ett kafee po vegen till minnesplatsen som vi stannade och fikade po









Uppe po berget



Min kusins grav Gezim Morina





Jag o min kusin





Shkelqim Isa och jag



Isa, jag Butrint och Shkelqim







Min kusins grav, hela hans arme grupp som dog i kriget er begravda her vid grensen till Albanien, ner det er fint veder brukar vi go over grensen och till albanien men denna dagen var det dimmigt och regningt so vi orkade inte.



Isa och Shkelqim po ett vattenfall bredvid gravarna po berget, Haha han till hoger ramlade i  och blen dyngsur, hahaha!

Det her var bilder fron igor, idag har jag inte orkat ta no bilder men det kommer nondag framover!

puss/Kosovare

Berre och Kelda oker hem!

Vid klockan ett idag so okte Kelda och Berre mot Prishtina och ska nu hem till Sverige. Innan dom okte so chillade vi hemma hos min farbror med mina kusiner, so her komer nogra bilder derifron ockso och sen for ni venta ett tag me nya bilder! Direkt efter dom hade farit so okte jag och min syster hem till hemma och er nu her hos henne! Ska snart och kopa litte godsaker till min systers yngsta pojke Fitim som fyller or idag!


Dom besta, Brekenda och Berat


Jag o Berre

Salih och jag


Bus!

HAHAHA!







Det var allt for idag, njut av alla bilderna, det er roligt att ni kan folja oss her o Kosovo, men det er ganska jobbigt att sitta her och setta in bilderna, men jag gor mitt besta. Puss o kram fron ett paradis, nu ska jag iveg till affern me min syrra o handla!  <3

Lantligt!

Blir veldigt mkt bilder nu, men gor detta medan jag er po humor annars orkar jag typ inte, haha!

Idag ner vi var i byn so var jag upp en sveng till ladugorden och kosssorna, honsen och honorna, vi var even in dit for att ta lite egg som vi sedan skulle steka. Det er so roligt att vara in der och bara kolla, kenns som man tas tillbaka flera or i tiden!



I byn


Soher kan en veg se ut i byn!



Utedass, sjelv har jag intew vogat mig po att prova en for i or, HAHAHAHA!


Ladugorden och min kusins flicka Florjana





Lillkalven som foddes 1 april!



ska forsoka holla i en liten kyckling en dag,men vogade inte ner honan stod der..





Jag och kalven, sooo gullig!






Inne hos min farbror, Kelda har redan borjat eta po det nybakta brodet!


Min farbrors hus!

Vort hus i byn


En glimt av Adem och Saras rum, vogade inte legga ut annars kanske han blir sur, haha..ps. Adem hor av dig me lov so kan jag legga ut sen, inte for att det er so interessant men.


Berats rum, her for ni en dagens outfit ockso, HAHAHA!


Agrons rum!


Fron andra voningen och ner!


Tredje voningen, her uppe sover vi tjejer po sommarn po madrasser!


Kelda nere po vorsta voningen

Koket, nu for det recka me bilder inomhus, orkar ej sitta her! nu kommer nogra utomhus ockso


kelda me resveskan, lite kyligt idag eftersom det regnat..








Soder, detta var kanske lite trokiga bilder, men de var mest till min familj i Sverige som provokation so dom pallrar ner sig hit i sommar!!!

peace/Kosovare

Stan me Salih, Berat, Herolinda och Brekenda

Tjena igen, delar upp bilderna i olika inlegg so det inte blir so forvirrande. Dessa bilder er dagen efter vi kom till Ks, alltso 8 april, so ni for ursekta ifall i alla fall jag ser sliten ut, haha! Vi var te bujupt, (som er ett typ samhelle och fixade bilen och medans so satte vi oss po ett fik och chillade) sen var vi i en annan stad ockso, malisheva..Brekenda har mer bilder fron stan so ner hon skickat dom till mig so kommer dom ockso upp her!


Berat och Herolinda po veg in till kafeet!


Salih, Brekenda och en veeeldigt sliten jag/jag er en sucker for somn, men blir inte so mkt av det her i ks so detta er resultatet, haha!


Jag och Salih utanfoer ett annat kafee! Herligt veder var det ockso!


Berre och Herlinda provar kleder och han for lite hjelp, haha


Jag o Berre i samma affer.

Soder, so her kan det se ut ner man er i stan, men kommer mkt mer bilder av sjelva stederna, har varit lite dolig po det!

torsdag 15 april

Yoooo allihopa!

Igor var jag som sagt i byn so kunde ej skriva nott, och nu kom jag just hem till min syster i stan igen me bussen. Igor gjorde vi absolut inget, chillade me slekten, ot mat och chillade lite mer.. I morse tog jag lite bilder po vort hus som jag tenkte visa om det nu gor om en stund, vet ej varfor men det kronglar ibland!


mina tvo kusiner solar lite / Sami och Isa


Kela inviger Donikas present!



Butrint och Fadil skojjar runt lite



Jag och mina tvo kusiner Isa och Fadil!

Puss o kram, detta er ockso bilderna fron forra veckan/dom forsta dagarna i Ks i byn


Ska till byn idag

Gomorron!

Har just etit mat her hos min syster, gick upp lite tidigare idag eftersom vi ska hem till min by so moste hinna duscha och so. Tenkte bara legga in lite bilder som jag glomde gora och sen ut po stan en sveng innan vi ska ta bussen hem. Fan va snygga kleder det finns just nu her, po sommaren finns det snygga men inte sona her, och nu er dom billigare ockso eftersom det inte er so mkt albanska turister som det er po sommaren..So moste ta med min pappa ut po stan en sveng ner han for sin lon, haha!

Hemma i byn ska vi vinka av Brekenda, Berat och hans fru Herolinda som ska oka hem till Sverige i morn, och sen po fredag har vi en minnesdag for min kusin som dog i kriget (det forra fredagen var for alla som dog po den platsen, men nu po fredag er det bara for min kusin), so do far hela voran by och alla kusiner och slektingar..

fan ska prova legga in bilder i ett nytt inlegg, er no fel nu!




mondag 12 april?

Gomorron!

Har sovit bra inatt, varmt har det varit i Keldas famn, haha! I alla fall nu ventar vi po Berat och Salig som ska komma och helsa po och eta mat, sen kanske det blir en sveng po stan och plugga lite, inget annat stor po schemat i alla fall..saknar byn lite grann men ska dit i overmorron.

ska prova legga in lite bilder nu, so nu kor vi!


I byn och chillar po traktorn / kelda me kusiner

molvakt, haha

Jag och min kusin Arbresha solar po traktorn, herligt veder er det! ps alla personer po bilderna er typ kusiner, hahaha!!!

Haha aldrig en trokig stund ner Kela er hos oss

Jag och Shkelqim

Faaaan! Mitt batteri till kameran dog, so tyverr for jag setta in mer bilder i kvell, och om jag far ut po stan nott so kommer sjelvklart lite bilder derifron ockso, pusshej so lenge! <3


I stan hos syster!

Yooooo!

Igor var vi ute med trakor i byn, raggade runt i byn ganska lenge, hohoho! sen hem igen och tjejerna som satt der bak blev teckta med lera, hahaha! men jag som satt po setet hade det bra..

Senare for vi in till en stad som heter malisheva der vi handlade lite och snackade me vora kusiner som har butiker der i stan, chillade runt och ot mat o sont, fint veder var det so det var herligt att bara strosa runt och det er so skont for nu er det inte so monga turister som po sommarn do det er kaos i varje stad utan nu var det riktigt skont. Sen for vi till en annan stad som heter drenas och der klippte sig Berats fru och vi drack te po ett kafe for det borjade bli smokyligt, skjutsade hem Berres fru till hennes familj och sen okte vi hem. Varje natt har jag hollt po att frysa ihjel mig fasten jag haft tre stycken tecken tvo par byxor tvo trojor och sockar, men i natt so holl min systers flicka Shkenda om mig hela natten so do kunde jag sova heeeela natten annars har jag typ legat vaken halva natten !

I morse for vi och hemtade Brekenda hos hennes mormor, och kom sen till min syster nkline. Vi ot mat och sen for Berat och Salih hem igen och Nu er det bara jag och Brekenda her. Herligt och vara her, har varit nogra intensiva dagar i byn so nu ska det bli herlig att softa lite. Ska tillbaka till byn po onsdag for po torsdag far Brekenda och Berat hem till Sverige, men sen kommer jag hit igen!

Ner vi kom hit for vi po posten och fyllde po mobilen (det er der man fyller po mobilen i ks) och ner man fyller po mobilen so skriver man upp sitt nummer po en lista som alla kan se, so ner vi var ute och promenerade i stan so ringde de no menniskor me dolt nummer, so for hoppas att dom slutar nongong annars far jag o sperrar deras nummer...

snart ska vi eta mat tror jag, albansk mat i 5 monader, haha kommer sakna kottbullar o makaroner men men! Sen blir det att bara vara inne tror jag, kanske tar en promenad i kvell men forse, ni alla for ha det bra och trodde det skulle bli bettre uppdatering her men de her dagarna har varit intensiva.

Aja nu ska jag dra, puss o kram so hors vi ner vi hors! <3
Har inte laddat up no bilder en men her har ni en po mig och min fina systerson Adrian <3


I Kosovo!

Heeeej!

Vet att jag varit seg po att borja skriva her, men ni vet inte hur svort deet er att fo tid att go in her, eftersom vi typ er 200 personer, haha..men det er bara roligt (enn so lenge)

I forrgor kom vi, och do kom vi bara hem och de kom typ halva slekten eller en tredjedelsom bestod av ungefer 70 pers, so var verkligen svintrott,! Jettekul att treffa alla kusiner och resten av the big family, men mest roligast att treffa min kusin Salih, han er herlig han :)

igor, so var Berat och Salih och registrera bilen och kopte ett nytt batteri so ner dom kom tillbaka so for vi till tvo steder och fikade och gick bara omkring och hade de trevlig, drenas och skenderaj var vi for er som vet vars det er..Tidigare under dagen so var vi bara po affern her i byn, spelade fotboll, volleyboll och solade lite vi traktorn , haha!

Idag har alla varit po en minnesdag vid grensen till Albanien der min kusin ligger begravd efter kriget med Serbien!!!!!! Jag orkade inte fara eftersom vi ska dit nesta vecka ockso och det er svinlongt dit so jag chillade hemma me mina systrar:)

Aja nu ska jag dra, er Fadils tur nu, men ner jag er her i byn kan jag ej legga ut bilder for denna dator er fron stenoldern tror jag, men ner jag er i stan hos min syster so kommer bilder :)

Puss, ha de bra alla i Sveerige :)

RSS 2.0