Tagit bort lösen så fritt fram igen :)

 

Destination Kosovo

Nu är vi i Vienna och ska snart boarda planet till Kosovo
 

Gymnastik pass

Halloj!
 
Åh idag har varit en sån rolig dag. Först kom min mamma då hon slutade 11, då gjorde jag lite lunch till T och sen åkte vi till min syster där vi var ett tag. Senare så åkte jag och min andra syster till gymnasiten vid kajen, på gräsplätten just vid vattnet. Vad vackert det var, och att träna till musik gjorde ju det hela inte sämre. Vi hade väldigt roligt och ibland orkade vi inte men vi kämpade på och nu längtar jag till på tisdag kväll. Detta är gratis och hade aldrig tänkt mig att det skulle vara så roligt, men ack vad fel jag hade :D
 
Imorgon ska vi fredagsmysa med att tvätta och sen har vi inget annat planerat, förutom att hälsa på min andra syster. Igår var syster och bror här hos oss och sen följde vi dem hem då vi promenerade dit och sen gick jag och syster ut och gick. Såå skönt att röra på sig och det känns bättre i magen då :)
 
På lördag så vi på grillfest då en vän till oss fyller år. Ingen aning om vad man ska köpa till honom, men någonting lär vi nog klura fram. Blir säkert trevligt, vet inte vad jag ska ha på mig och hoppas på att det inte regnar.
 
Ikväll ville T ha pizza så han ringde min bror och sa att JAG ville ha det, haha! Han är för rolig, men vi åt ju den ändå tsm sen <3 Jättegod var den och den är snarlik Jokkmokks, vilket är ett stort plus.
 
Aja nu har jag babblat färdigt, godnatt

Graviditetssymptom

Hej!
 
Tänkte lista upp mina symptom under denna graviditet så att jag kan minnas dem, det får bli som en liten dagbok, till nästa gång:D Kul att jämföra!
 
1. Illamående har jag endast upplevt om jag varit hungrig eller blivit äcklad av att tänka på en maträtt som jag inte alls varit sugen på, dock har det hjälpt av att ta upp bilden av flingor och fil i hjärnan och det har då försvunnit. I början kunde jag inte vara utan mat utan var tvungen att äta varannan timme, ibland var jag så tjurskallig så jag nöjde mig med någon frukt men då höll sig illamåendet borta i bara några minuter medans när jag åt mat kunde jag klara mig på det i 2-3 timmar. Nu på senare tid klarar jag mig på lunch och middag och någongång kan jag behöva någon frukt emellan.
 
2. Kissandet har varit det absolut jobbigaste hittils. Från att aldrig ha behövt kliva upp på natten så måste jag nu upp allt mellan 1-3 ggr per natt. På dagen pågår detta också men inte alls lika jobbigt som natten då jag har lite svårt för att somna om ibland då tankarna rusar iväg. Mitt rekord på dagen av att besöka toalleten är hittils 5 ggr på en timme (ursäkta infon) och jag blev så galen på det men har ej hänt nå mer så ofta men det är nog ofta. Tydligen liggen livmodern och trycker på blåsan så det känns som att direkt jag dricker så måste det komma ut direkt.
 
3. Olika graviditetscraving, i början var det jobbigare, då kunde jag ställa mig och laga albansk mat ganska sent (som tar ganska lång tid) bara för att jag var sugen på det. Jag kunde tänka på en sak och bara känna ett enormt sug, aldrig upplevt det tidigare utan det är väldigt speciellt. Nu är det lugnare, jag kan fortfarande bli sugen, men det går över och jag behöver inte känna att jag måste ha det. Jag är bara sugen så salt och surt, inga sötsaker går hem längre, om det ligger framme kan jag ta någon kaka eller tårta men inte så att jag är sugen på det som jag till exempel varit på persikor, chips, jordnötter, pommesfrites.
 
4. Avsmak- I vecka 7 ungefär hade jag gjort en jättegod lasagne och vid sista tuggen kände jag bara hur jag tänkte hur f'n kan jag äta detta och nu kan jag fortfarande knappt tänka på denna maträtt så mår jag illa. Lök kan jag inte heller äta nu och detta stör mig inte alls, jag klarar mig bra utan lasagne och lök, :D
 
5. En dag i vecka 7 fick jag springa fram och tillbaka från köket där jag lagade köttfärssås, jag kunde inte stå ut av osen av det stekta och T var inte hemma så jag fick springa och andas i vardagsrummet och sen tillbaka och röra om snabbt i köket, haha! Yr har jag varit ett fåtal gångern men inte så att det blivit jobbigt och en dag i duschen så kände jag bara hur jag blev alldeles svag och det kändes som att jag skulle svimma. Jag skyndade mig och drack vatten och la mig i sängen i någon timme. Jag som hatar att lämna ryggen blöt fick skita i att torka både rygg och hår och bara svepa in håret i handduken, usch ingen bra känsla. Igår såg jag svart flimmer för ögonen och barnmorskan sa att jag kan ha lågt blodvärde/blodtryck och att det kan vara därför.
 
Idag har jag mått så himla dåligt, jag har haft huvudvärk, mått illa och bara haft ont i hela kroppen. Även magknip sen igår, har inte haft såhär förrän i början och hoppas verkligen att det inte är på väg tillbaka. Imorgon går jag in i vecka 12 (11+0), förstår om det är lite för mkt att läsa, men hoppas ni orkar :D
 
Kram

Hälsosamtal

Hallo!
 
Idag vaknade jag och åt lite frukost, sen kom min bror över. Vi fikade och sen gick vi ut lite på stan. Han skulle hjälpa mig hitta en telefon till mannen min, och det blev en iphone 5, gissa om T vart glad när jag sa att han hade en överraskning och sen såg vad det var, hans gamla telefon är inne på sina sista dagar nu :) 
Senare var jag och T på ett möte och efter dag gick vi runt på stan och handlade lite, små bebiskläder till några vänner som vi ska hälsa på någon dag och en studentpresent till min systers pojke. Hittade två billiga klänningar till mig i stl M men dom bara hängde på mig så jag får nog fortsätta med S ett  tag till :D
 
Igår var jag på mitt hälsosamtal och fick ta blodprover, huvva vad jobbigt det var och nu är man alldeles blå. Sen pratade vi ungefär en timme om vad man ska äta, träna, tänka på och alkohol, rökning och droger. Det gick ganska fort då jag förklarade att både jag och min man inte sysslar med sådant. Vi ska i alla fall på inskrivning en dag innan vi pker till Kosovo, får säga till henne att  vi inte har så mkt tid för hon var verkligen pratglad, men skönt att jag trivs med henne i alla fall.
 
 
Skönt med röd dag imorgon, vi hörs snart igen!
 

We´re having a baby

Hej!
 
Jag har varit ganska frånvarande då jag haft mkt på gång. Men nu under sommaren så hoppas jag på att bli lite bättre på att uppdatera.
 
Det största som hänt är att jag och T väntar barn :) Hoppas bara att allt går bra hela vägen. Jag är just nu i vecka 11, alltså 10+0 (det betyder 10 fulla veckor plus 0 dagar)
 
T har ju velat starta bebisverkstaden för länge sen men han har väntat på att jag ska bli redo, hehe! Ni kan ju tänka er hur överlycklig han blev när jag sa att jag nu var det <3 Vi har ju ett bröllop i sommar nu om tre veckor ungefär så jag ville inte ha värsta ballongen till mage då så vi tänkte att vi försöker men trodde verkligen inte att det skulle ta sig på första försöket, vilket det gjorde.
 
Vi är i alla fall så glada och jag kan knappt vänta tills det börjar hända lite mer i magen.
 
T har ju också gjort en operation, halsmandlarna! Efter en vecka fick han komplikationer och började blöda så mitt i natten åkte vi till Falun med ambulans, ni kan ju tänka er hur trötta jag mådde då, haha! Nu är allt i alla fall bra och han är nästan helt återställd:)
 
Annars är min termin slut, väntar bara på en sista tenta som jag inte fått tillbaka, dom ska alltid ta så lång tid på sig. I alla fall nu är det sommar och om ungefär 3 veckor åker vi till Kosovo :D
 
Hur mår ni då där uppe i JMK, något nytt? Lite skvaller från byn? Saknar er, puss <3
 
Här i vecka 8+0, lillen är bara 2 cm här <3
 

RSS 2.0