Rion går...

...inte själv då men i gåstolen. Han är så himla duktig, första gången han fick sitta i gåstolen tog han några steg och sen har han bara fortsatt luta sig framåt och gått :) min syster var här igår och sa -titta han går!! Och jag sa- JAa visst är han duktig, stolt mamma <3
 
Ibland har han strumpor så det går inte så bra men han är så söt där han står och försöker komma framåt :)
 
 
Nu blev han ledsen så han ska få komma till mig :)

Babygymmet

Babygymmet och gåstolen är Rions och mina favoriter just nu! Han älskar att leka och röra på leksakerna och jag kan koncentrera mig på annat. 
 
Idag har han fått en smakportion gröt (2msk vatten) men i början fick han bara halva smakportionen. Några i mim decembergrupp hade redan börjat ge hela portioner på en dl vatten och hela burkar mat men det vill inte jag än. Jag vill att han huvudsakligen ska amma och sen bara smaka på lite annat så tarmarna vänjer sig och så att han blir van med lite andra smaker. Från och med idag får han alltså gröt gjord på 2 msk vatten. När han får burkmat blir det bara några tsk och det får han en gång på eftermiddagen. När Rion blir 5 månader har jag tänkt att han kanske får en halv eller hel dl gröt till kvällen så han står sig lite :)
 
Rion vaknar numera en gång kring 02.00-03.00 ammar och somnar direkt, sen ammar vi igen kring 06.00 och sover till 08.00. Han har börjat vilja ha mer på natten sen han sover själv och jag tror att det är just därför han vill vara lite nära för han ammar nästan inte ens utan vill bara vara bredvid mig. Men även fast han vaknar en extra gång nu så sover jag sååå mkt bättre och bekänner mig utvilad, jag får äntligen sova som jag vill och behöver inte tänka på att en liten bebis sover bredvid mig, så glad över att jag bestämde mig att ta tag i det redan nu för annars hade det nog blivit svårt då han förstår mer och blivit ledsen av förändringen, nu har allt flutit på med en nöjd bebis!
 
Nu ska jag tillbaka till mitt, åt just lunch och ska fortsätta i några timmar till :/ 
 
 

<3

 
Min lilla snygging! 

HAPPY

Såhär glad blir Rion då hans kusin Emine ska ta kort :)
 
 

Helgen

Helgen har som alla helger gått alldeles för fort, vi hade en underbar helg iaf. Vi var bl.a. Till min bror och mina systrar som vanligt, promenerade, handlade och avslutade helgen på McDonalds! 
 
Rion är mammig idag så det betyder att han hänger på mig heeela dagen tills pappan hans kommer...Tur att han är så söt bara :)
 
Rion är inne i en period då han inte gillar att ta av och på kläder, en kväll så skulle T ta på pyjamasen och hade en rolig lösning, haha mina tokiga killar <3
 
 
Inte det lättaste sättet men det fick Rion nöjd :)
 

Rion & utvecklingen

Jag tänkte skriva lite om Rions utveckling - 4 månader alltså :)
 
- Världens gladaste bebis som skrattar varje morgon när han ser mamma, är väldigt morgonpigg (efter pappa, har inte fått det från mig) och ska prata massor. 
 
- Förut var Rion ganska svår att få att sova för kvällen även om han alltid sov bra sen under natten så var det ibland inte kul att lägga honom men nu räcker det med att vi ammar och han sover vid bröstet och sen lägger jag över honom till hans säng. En kväll ville jag ha honom hos mig hela natten men han bara gnällde och jag provade med amning men icke så då la jag över han till hans säng och han somna direkt! Trodde jag aldrig, att han skulle föredra sin säng :)
 
Rion verkar bli en allätare då han gillat allt hittills och har aldrig grimaserat som att han inte gillat något utan allt har varit gott :)
 
- Det ordet som han garanterat skrattar av är Busunge, direkt han hör det ordet skrattar han även om han inte ser mig då jag säger det :)
 
- Han älskar sin elefant leksak och skrattar massor. 
 
- Han har börjat greppa saker och för dom till munnen och ibland då han inte får tag på något så blir han sur och gråter.
 
Han har även upptäckt sina fötter och älskar att leka med dom, fingrarna är också roligt att ha i munnen och blåsa med munnen gör han.
 
Sin napp vill han ha när han ska sova men ibland går det bra utan den också.
 
-Han blir bara ledsen då han är hungrig eller trött så det är väldigt enkelt att klura ut vad det är han vill. Sover fortfarande mkt på dagen och bra på natten.
 
-Rion älskar när vi har pusskrig på morgonen och gapar och ska ge mig blöta pussar också, massa skratt också.
 
-Han är inte rädd för någon utan det går bra att vara hos alla vilket är såååå skönt.
 
-Älskar när sin pappa kmr hem och skrattar massor, det bästa är när han får titta på när pappa tränar <3
 
-Något han verkligen gillar är att bada i sin balja och sprattlar massor.
 
Han är helt enkelt en lugn och glad bebis och är för det mesta nöjd. Han börjar bli tung och vill vara med mer, om vi tex ammar och jag pratar så tittar han på mig och börjar också prata även om det är med någon annan jag pratar så tror han att det är till han, så för det mesta får jag vara tyst så han inte blir störd, men när han ammat klart blir det massa prat <3 
 
Älskade barn, minns inte ens hur mitt liv såg ut utan honom!
 
 
Såhär glad är man då man på morgonen väntar på gröten, fötterna är populära <3
 
 

Mitt allt

Finns inget bättre än att vakna upp och mysa bredvid denna älskling !
 
 

Äntligen en mixer!

Igår var vi till de nya affärerna som öppnat här och så var vi in på rusta och jag hittade en mixer och dessutom för 149 kr :) Imorse såg jag fram emot att göra min första smoothie och Rion fick smaka och tyckte om det. Bara en tsk dock för sen fick han smaka lite gröt igen!
 
 

Första gröten

Igår handlade jag Rions första gröt, har velat vänta med det tills han blev 4 mån så imorse fick han smaka och han tyckte det var jättegott och sköt ifrån med fötterna från bumbostolen för att han ville att jag skulle servera han snabbare. Det blev bara några tsk så vi börjar lugnt så hans tarmar hinner med :)
 
 
 

Hemmagjord pizza

Idag blev det hemmagjord pizza men eftersom jag hade en halvt grinig unge så tog jag med honom till Willys och köpte santa Marias pizzabröd som jag såg i deras tidning tidigare i veckan!! Snabbt och smidigt alltså och så gjorde jag en egen vitlökssås! Alltså testa detta men vi kmr nog inte köpa hem det ofta då jag åt alldeles för mkt, haha! 
 
 
 

<3

Alltså hur underbar får man vara!!!
 
 

4 månaders killen

Igår blev denna goding 4 månader, det firades med mangopure och majskrokar som han älskar <3
 
Jag åt några jordgubbar hos min svägerska och han reagerade inte nåt på dom heller denna gång :)
 
 

Back to normal

Nu är snart kvällen slut och ledigheten över! Tråkigt men sant, längtar till sommarn och semester. Lillen ligger och tittar på sin pappa när han tränar och jag tänkte blogga lite :)
 
Vi kom hem från min bror för en stund sen och tidigare var vi och handlade lite kläder jag och T :) Han slutade tidigare vilket var mysigt :)
 
 

Påskhelg

Vilken underbar långhelg vi haft, jag fortsätter den tom imorgon men T ska jobba igen. Det har varit så skönt att ha han hemma i två dagar :) Igår somnade Rion kl 6 på eftermiddagen så han ville upp redan halv sju idag så T tog ner honom och jag fick sovmorgon till 9!!!!! Tack bästa älsklingen <3 
 
Igår hade vi grillpremiär hos syster, så härligt och gott :) 
 
Idag var vi på ettårskalas och Aurela är så underbar <3 Redan ett år, går alldeles för fort! Av Rion fick hon en docka och en tunika & leggins som hon har på bilden här nedan! Rion var så fin i hans skjorta <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postspinal huvudvärk

Jag tänkte att jag skulle visa vad det står av den huvudvärken jag led av efter förlossningen. Har lite tid över så det kan kanske vara lite intressant att läsa för några och man bör vara medveten om denna ovanliga biverkning. 
 
Jag hade som mest ont i två veckor efter fl och jag kunde varken sitta eller stå, när jag låg ner gick det helt över eller dämpades. Jag vet inte hur jag ska beskriva smärtan, det är ingen vanlig huvudvärk utan det börjar i nacken och spänner hela vägen upp till pannan och det känns som att man trycker på massa nerver, usch!! Värre än en förlossning! 
 
Jag var desperat och läste en massa om detta och några hade druckit kaffe och cola och det hade gått över för det hade en speciell inverkan på det. Jag drack både och och under en dag slapp jag huvudvärken helt och kunde gå på stan, dock kom den tillbaka nästa dag och kaffet gjorde mig bara yr vilket jag verkligen inte behövde så jag slutade med det. 
 
Min bm tyckte det var taskigt av dem i Falun att inte erkänna att dom gjort fel och att jag fått denna huvudvärk utan dom skyllde på att jag sträckt nån muskel!!!
 
Såhär står det på 1177s hemsida -
Även om det är ovanligt, och bara händer en till två personer av hundra, kan epiduralnålen oavsiktligt sticka hål på ryggmärgshinnan. Man kan då få en speciell och svår form av huvudvärk som är värst när man står eller sitter upp men som lindras eller försvinner helt när man ligger ner. Några gånger kan man förutom huvudvärk även uppleva dimsyn eller nedsatt hörsel. Denna huvudvärk kommer vanligen 12-36 timmar efter det att man fått ryggbedövning och om huvudvärken inte går över trots att man dricker mycket och tar värktabletter, brukar man få behandling med så kallad blood-patch. Det innebär att lite av ens eget blod sprutas in i epiduralrummet för att täta hålet i ryggmärgshinnan. Huvudvärken brukar då oftast lindras snabbt, men i enstaka fall kan behandlingen behöva upprepas. Behandlingen kan bara göras av en narkosläkare.
 
Jag har haft denna huvudvärk ända till nu men mkt lindrigare och bara ibland - några ggr per vecka! Jag har inte kunnat sitta utan hela huvudet har dunkat men inte så hemskt som efter fl. Peppar Peppar såå har jag inte känt av huvudvärken sen 3 veckor :) Då otroligt skönt för jag har aldrig haft ont i huvet så det var väldigt jobbigt för mig och jag ångrade att jag tog epiduralen men samtidigt så hade jag nog inte klarat av fl utan den. Min bm sa att jag gjort rätt val i att ta den och att det var rätt beslut då. 
 
Hoppas ni orkade läsa :)
 
 

Skärtorsdag

Nu spyr jag snart på min uppsats så jag tänker ta en välförtjänt långhelg och bara ta det lugnt och inte öppna upp datorn! Ska bli så otroligt skönt!
 
Jag och Rion promenerar varje dag nu, nån dag under helgen kanske jag tar en vilodag men det är så skönt när man kommer hem och har gjort bort det. Imorn är det ingen zumba så hoppas vi kan ta oss på nåt pass i helgen :)
 
T ska jobba extra men är ledig antingen en eller två dagar iaf :) 
 
Åh tittade igenom bilder från en liten Rion och han växer föör fort även om det är alldeles underbart då han är hos någon annan och börjar skratta direkt han får syn på mig och följer mig med blicken så vill jag ha kvar min lilla bebis! Tänk vilken kärlek alltså, jag är det viktigaste för han och han är mitt allt, finns ingen större kärlek än detta alltså <3
 
 
En vecka gammal och nästan fyra månader gammal <3

Trött kille

Igår sov Rion bara korta stunder under dagen och var ganska missnöjd hela tiden men kring 17.30 somnade han och jag åkte till zumban innan sju - sov fortfarande och när jag kom hem kring halv nio sov han då också! Trött liten men jag väckte honom, myste lite grann och så bytte vi blöja, la oss i sängen, ammade och så somnade han direkt! Numera sover han i sin säng och det är så skönt, han sover jättebra där nu så jag är glad att jag höll mig till det, när vi ska amma på morgonen får han komma till mig och sova för jag saknar honom så mkt och det är så mysigt att ha en varm bebis intill mig som rör mig i ansiktet med sina små händer och slocknar direkt <3 
 
Zumban var inte alls bra igår, man vart ju inte ens svettig och det hela kändes bara så onödigt!  Mkt bättre på fredagar, så kmr nog bara gå på fredagar :)
 
 

Tacos middag

Idag har vi haft en grinig liten här hemma men när jag skulle förbereda middagen sov han iaf och imorse var vi ut och gick och det blåste otroligt mkt men tog på mig mössa och vantar så det gick!
 
Ikväll åt vi tacos, så himla gott! Nu väntar jag på att få smyga iväg på zumba - och lyssna på hög musik i bilen och kanske sjunga med, haha :)
 
 
Absoluta favoriten verkar vara katrinplommon puré men också den kladdigaste :)

Mammas pojke

Åh att jag inte filmade detta, Rion satt hos T som ni kan se på bilden nedan och så kom jag och sa 'ska du komma och sova hos mamma' och så flaxa han och skratta som bebisar gör när dom vill att man ska ta dom men han har aldrig gjort så utan detta var första gången han visat att han vill komma, min stora kille! Jag blev så stolt över att han visade klart och tydligt att han ville komma till mig, liten börjar bli så stor <3
 
 

Heeelg

Igår var en bra dag, på kvällen åkte vi till min syster där även min bror och familj kom och så fikade vi och tittade på en serie och lets dance, T drack lite så jag körde hem och idag jobbar han extra :( Tråkigt men sant. Idag ska vi på lite affärer och sen får vi se vad vi gör :)
 
Rion lekte med babygymmet igår i några minuter men sen vill han hellre träna som pappa för att ligga still är inte riktigt hans grej <3
 
 

Första diplomet

Igår på sista massagen fick Rion ett diplom som vi ska spara :) Haha, man blir så stolt för det minsta lilla över dessa barn <3
 
Vi bestämde att vi skulle försöka fortsätta ses och kanske ha knytis någon gång framåt sommaren eller bara ta nån fika ibland :)
 
Jag glömde ju skriva lite om när jag och BM pratade om min förlossning på efterkontrollen, när hon kollade i min journal så sa hon att det inte var konstigt att jag hade så ont för att allt gick så fort och mina vävnader inte hann tänja på sig och att en förstföderskor behöver mer tid på sig så jag fick dubbelt så ont sa hon då jag tydligen verkar vara en snabbföderska :) Hon sa att min kropp verkligen är gjord för detta, haha! Äntligen har jag börjat glömma min smärta under de dagarna och tittade faktiskt på lite kort från fl som jag inte vågat göra tidigare, även en video hade vi, usch! Jag sa till bm att när jag var gravid var jag så avis på alla som fick föda men efter fl så tyckte jag synd om dom som skulle in och föda :( 
 
Det var skönt i alla fall att få prata om fl igen och diskutera lite :) 
 
 

Sista babymassagen

Det börjar gå åt rätt håll igen, Rion har varit hostig och snorig och vaknat ca 3 ggr per natt och inte kommit till ro men inatt sov han till halv sex och sen ammade vi och så sov han till åtta :) Utvilad är jag idag och känner mig glad, var förbi Kappahl och handlade en t-shirt till mig, jag håller mig till viktplanen så kände för att fira det lite, haha! 
 
Var förbi en liten flicka som sålde majblommor så självklart ville jag stödja det, vet själv hur glad man blev då man sålde saker inom skolan och folk ville köpa :) 
 
Idag är det sista babymassagen, riktigt tråkigt, hade gärna gått på det hela våren men vi är några mammor som ska fortsätta hålla kontakten :)
 
Nu måste jag och Rion skynda oss lite!
 
 
Så gosig just när han vaknat <3

Ingen rolig dag

Usch vilken dag!!! Har sprungit mellan parkeringen och sjukhuset flera ggr med babyskyddet och väskan vilka vägde så otroligt mycket så jag gick helt snett där ett tag. Min rygg har fått en ordentlig smäll så nu känns det som knivar när jag ska ställa mig upp :( Var på efterkontrollen också och dit skulle det också bäras så jag är helt slut men Rion har iaf charmat alla sjuksköterskor men även doktorn med sitt skratt och prat. Min härliga unge som är så snäll även dom dagar som blir lite jobbigare och annorlunda.
 
 På efterkontrollen gick allt bra, järnvärdet var bra men blodtrycket var fortfarande lite högt så ska tillbaka nästa månad för att kolla det igen. Hon vart imponerad och berömde mig ang min vikt när hon tittade på vågen och såg vad den stod på, hon tyckte det hade gått jättegott för mig att gå ner allt plus lite till :) Jag hade verkligen världens bästa bm som tog hand om mig under graviditeten, hon höll också Rion och sa 'men Gud vilken muskelknutte' Haha, ja vi har en otroligt stark och stabil kille. Igår fick han ett babygym av syrran som var lite annorlunda än det han haft och då tog han tag på sidorna av det med händerna och skulle komma upp med hela överkroppen, han är liksom 3 mån :D
 
Vi beställde hem pizza idag, otroligt gott och idag har jag unnat mig och ska inte ångra den :) T var så snäll att han skippar träningen och är ute och går med liten nu så jag får vila <3
 
 
Längtar tills det blir kväll och jag får vila med denna älskling <3
 
 

Smakportioner

Vi har börjat med smakportioner, majs & potatis och mango puré och Rion smaskar i sig det så det är kul, efter varje amning får han några skedar puré :) Fick tips om banangröt så det ska jag köpa när jag hinner.
 
Vilken bra helg vi haft, T har varit hemma hela helgen och på lördagen hick han och Rion ner 06.30 och jag fick sova vidare till 9, lyx :) Och idag har jag fått vila lite under dagen! Har jag nämnt att jag har världens bästa man och Rion världens bästa pappa. Lillen har haft så kul med pappa och skrattat och pratat massor <3
 
Första smakisen
 
Finns ingen finare på denna jord <3
 
 
 

Livsnjutare

Igår var vi på Zumba igen och herregud vad roligt det är, senare fick vi främmande och kollade på lets dance! Idag åkte vi in till stan en sväng men Rion var lite grinig så jag sprang bara in på hm en sväng och köpte ett par solglasögon till honom för han brukar kisa med ögonen när vi är ute och det är ljust. Han verkade gilla dom faktiskt och han såg ju så cool ut, stolt mamma :)
 
 
 
vi köpte glass och mumsade på det i vårsolen också :)
 
 

Kyckling koma

Åh åt just kyckling som jag satt in i ugnen tillsammans med en gräddsås, ris och tzatziki och jag åt nog lite för mkt för nu ligger jag här precis som man brukar göra efter palt, haha! Nu blev jag sugen på palt också :)
 
 
Mys med moster <3

Vardag

IgårIfrån var vi mos min bror på kvällen och han lyckades lura mig hela 3 ggr :) Jag hade helt glömt bort att det var första april annars hade jag lurat T med något men självklart skulle jag glömma det, får vänta till nästa år :)
 
Rion hostar fortfarande men bara på natten, det kanske är för att han ammar mer sällan då och att han blir torr i halsen men jag hoppas det går över snart. Idag vaknade han sju och somnade igen halv nio och sover än, han har alltså sovit i fyra timmar på dagen vilket aldrig händer så han tar nog igen lite sömn.
 
Igår var vi på babymassage och Rion hade sovit och ätit så han var jättepigg och skulle absolut inte ligga och mysa så han fick sitta i mitt knä eller så tittade vi i lite böcker och då var han nöjd. 
 
 
 

Vikt status

Jag hade som mål att gå ner 3 kg i mars och jag har gått ner 3.1 kg så jag är mer än nöjd men jag har inte varit så taggad denna månad och det har bara blivit några enstaka promenader så den här månaden måste jag verkligen ta tag i det och så ska jag fortsätta med zumban också. Jag har alltså gått ner 7.9 kg nu sen 10 februari! Vissa veckor går det lite upp och vissa ner men nu idag så landade vågen på det jag ville :)
 
Hoppas bara jag får tillbaka viljan för nu har jag haft fullt upp så när jag har haft någon minut över har jag bara velat vila :/
 
 
Njuter av dessa dagar jag får vara hemma med pluttis, Rion sover just nu och jag i högsta hugg med datorn :)

RSS 2.0