39 +3

4 dagar innan bf, den 22 dec 2013 kom våran underbara son kl. 21.08 på söndagskvällen. Min förlossningberättelse får ni läsa om några dagar då jag har tid att sätta mig ner och skriva. 
 
Vi mår bra och är kvar på bb men blir mest troligen utskrivna idag, hoppas på det iaf. Det har varit så bra att vara kvar på bb, jag har hunnit vila upp mig, mjölken runnit till - fy vilken smärta och lärt känna min underbara. Jag förstår inte hur jag har kunnat leva utan han, han är det finaste vi någonsin gjort och mitt hjärta spricker av kärlek tror jag <3 Rion heter han förresten, Rion Mazreku 
 
Tänk att det var just du som bodde i min mage och kom till oss <3 

21 dec 2013

Idag var jag o mamma på stan med systern min, hon skulle handla julklappar till sina barn och hon fick med sig riktigt fina saker. Jag är redan klar med dem jag skulle köpa till. Det var fullt med folk och butikerna var fullproppade med människor. Vi fikade också och sen åkte vi hem igen. När vi var hemma höll T på att stryka lillbebisens små jeans vi köpt och jag var ju självklart tvungen att fota, det var så gulligt <3
 
Senare var vi till andra syrran där vi blev kvar ganska länge, fikade paj och olika köttbitar också och det var evigheter sen jag åt det så det var riktigt gott :)  Nu är bebisen hög på socker tror jag för det är fullt ös där inne!! 
 
Äääntligen har vi lite julledigt och det ska bli så otroligt skönt. 
 
 
Så gulligt med små jeans, längtar till bebisen använder dem :) 
 

Julklapp

Idag fick jag hem en jättefin ask med choklad och när jag öppnade det medföljande kuvertet såg jag att det var från Mora kommun, blev så glad! Tack :) 
 
 
 
 

V 40 (39+0)

 

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Egna tankar: 
Nu är jag less på att vara gravid igen haha, nu går jag bara och väntar på värkarna som aldrig kommer och jag är säker på att jag kommer gå över tiden :( Jag känner absolut ingenting, kan jag bara inte få känna smärta????
 
Jag har sovit bra de senaste nätterna iaf och o förrgår lyckades jag hålla mig till halv FEM utan att gå på toa så där vart jag chockad men igår var det som vanligt igen och var uppe första rundan kring 12 men har ändå kunnat sova bra. När jag går får jag sammandragningar men dom gör inte ont utan magen blir bara stenhård. 
 
Får väl ställa in mig på att gå över...
 
 
 
 

Bm besök

Var till bm idag och allt var bra, blodtrycket var också lite bättre så det var skönt. Bebisens hjärtljud 156 efter hon retat upp den lilla men då kollade vi innan jag skulle gå igen o då låg dem som vanligt kring 137/140 :D
 
Nu var tydligen min tapp 1.5 cm så det går ytterst långsamt här. Hon sa ja men nu till helgen då kanske, haha!! Jag tar det med en nypa salt då jag känner på mig att det inte kmr dra igång riktigt än. Jag har fått känna på några onda förvärkar så i smyg hoppas jag lite på att skjuta upp den smärtan. Idag känns det faktiskt helt ok att vara gravid men det där ändras från minut till minut men jag hoppas jag kmr känna att nu fasen vill jag känna lite smärta men jag är inte riktigt där än. 
 
Har egentligen inte tid förrän 30/12 men jag får gå till en annan bm nu på måndag då hon tyckte det blir för länge att vänta med att ta mitt blodtryck. 
Idag är jag i v 39 ( 38+5) och går in i v 40 på torsdag! 
 
Från en sak till en annan så tänkte jag visa dessa fina örhängen jag fått av min bror med familj, dom var sååå fina och jag kommer spara dem till något fint tillfälle, nyår och fester i sommar :) <3
 
 
 
 

96,4 % avklarat

Tio dagar kvar!!! Ingen bebis i helgen verkar det bli iaf men igårnatt har jag haft mensvärk i ryggslutet hela natten, jag har sovit från halv 5 till 6 då det lugnade ner sig. Fyfan, kändes som att hela ryggen skulle delas på mitten! Börjar bli nojjig inför förlossningen, det är så många i dec gruppen som fått sina små och de har skrivit fl berättelser och vissa har verkligen haft det jobbigt så det känns som att jag vill skjuta upp den smärtan samtidigt som jag måste genomgå den och kan lika gärna göra bort det nu känns det som. Det är väl så det ska vara, en skräckblndad förtjusning. Mot morgonen var det onda borta men har kvar lite känningar, i magen kände jag förresten också av mensvärken i natt. På tisdag ska jag till bm så hoppas att dessa värkar gjort lite nytta iaf. Har huvudvärk idag då jag ej sovit men kan inte somna nu, det är inte lätt när det är svårt. 
 
Du är på dag 270 av 280. (96,4%). Du är i vecka 39. Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3). Du är i 9:e kalendermånaden. Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här] Du är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
TACK för julkortet Nypan, blev jätteglad att du tänkte på oss <3 
 
 
 

Uppdatering

Fick se min lilla älskling idag :) Han beräknas väga 2950 g så doktorn sa att det är ingen stor bebis nu iaf :) Fixerad och hon frågade om jag visste vad det var för kön, då sa jag att - ja du sa att det var en pojke sist (samma doktor som senast) och då svarade hon - ja det är det fortfarande! Hon hade ju just börjat med apparaten så jag sa oj såg du det så fort, ja han är inte blyg sa hon :D
 
Blodtryck 142/87 fortfarande högt och hon sa att hon tror att jag är alldeles i början av havandeskapsförgiftning men att det inte hinner bli farligt då jag är så långt gången utan jag ska vila vila vila :/ 
 
Hon kände på tappen som var stängd och 3 cm lång men framåtlutad och mjuk så hon sa att det var väldigt gynnsamt :)
Sen skulle jag till bm och hon kände också på tappen och sa - men åh Kosovare du är jättemjuk och tappen är 2 cm så du kanske har bebis i helgen :) ehm vaaa? Jag har ju inte ens känt nåt!! Jag tror dock inte alltför mkt på det då flera i dec gruppen är öppna några Cm och har ändå inte fått bebis än. Hon sa iaf att hon inte tror jag går 40 veckor :) Hoppas gör jag iaf ! 
 
Igår kväll hade jag mensvärk i ryggslutet och när jag vaknade på mim vanliga toarunda så kände jag att set var kvar, men gör absolut ej ont och idag har det kommit igång, nu vill jag bara känna meeeer :) Håll tummarna för mig! Bm sa att nu ska jag bara få lite mer värkar så händer det saker. 

Graviditetetens positiva del

Onsdag och två veckor till bf - 14 dagar !! Jag känner dock på mig att jag kommer gå över vilket efteråt skulle vara bra att ha ett litet jan barn men just nu vill jag verkligen inte gå över. Bebis i magen är så otroligt stark nu och ibland är min mage helt deformerad och sticker ut åt alla håll. T brukar få hålla handen på höger revben när bebis sparkar och till och med han känner hur hårt det blir ibland, men jag upplever det som att bebis blir lite lugnare när T håller handen där. 
 
Imorn ska jag på specialistmödravården och ta blodtryck + urin och så skulle jag prata med en doktor, kanske att de kollar med ultraljud då, hoppas!! Sen ska jag till barnmorskan igen fast jag var där igår men men, måste man så måste man. 
 
Uppdatering från bm igår! 
Bebisens hjärtljud 137
sf mått: 40 ( alltså hur stor livmodern är) 
Blodtryck: 126/93 - alldeles för högt undertryck
Hb - järnvärdet 108 vilket var lite bättre då jag förra gången hade 101
Vikt: + 1,5 kg på 1 månad :) 
 
Imorn ska iaf barnmorskan kolla om livmodertappen börjat mjukna upp vilket jag tvivlar på då jag inte känner nåt alls. Imorn är jag i v 39 (38+0) 
 
 
Åh jag hoppas dessa massagebehandlingar fortsätter efter graviditeten också, haha! T har varit underbar och stått ut med mina humörsvängningar detta år. Nu säger han - ok bara högst en månad kvar så är du dig själv!! Haha jag vågar inte göra han besviken med att jag läst att även amningsperioden kan vara en berg och dalbana :) Igår så påminde jag honom om att han även innan graviditeten tagit hand om mig och skämt bort mig för jag vill inte att han ska glömma bort, haha!

Present till bebis

Detta filt set har liten fått av mamma som hon köpt i Kosovo. Helt underbart skön och den ena delen är stor så man kan linda in bebisen i den, en liten kudde och en mindre filt som man bara har över bebisen som ett täcke. 
 
 
<3

I väntans tider

 
Igår tog vi upp vagnen igen så nu är den bäddad och redo, åkpåsen,kudde och filt ligger i. Jag packade även skätväskan, blöjor,nappar,flaska,våtservetter och salvor packade jag ner, det ända som får vänta är bebbens extrakläder som ska vara i också när man hälsar på nån eller åker bort. 
 
Igår var vi in till stan och jag hämtade ut ytterligare en babybox och så kunde vi inte låta bli att köpa 2par byxor, en dress och 2 mössor till liten! För nån dag sen fick jag hem en febertermometer så nu har jag två, och så en inotyol salva. 
 
Idag ska jag försöka hinna köpa tandborstar och lite sånt till bb :) 
 
 
Skydd mot det onda ögat, fått av systern min! Inte för att jag tror så mkt på dessa saker men de är ju så fina så självklart kommer jag använda den! 
 

Vecka 38 (37+0)

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 36 veckor gammalt. Nu är gripreflexerna starka och hon eller han reagerar mer tydligt  på ljus och ljud. Nu är kroppen ganska rund och i barnets mage finns det en hel del mekonium –den första avföringen – som behöver komma ut.

De flesta barn ligger nu med huvudet nedåt. Nu är det så trångt om utrymme att armar och ben ligger klistrade längs med kroppen. Nästan alla ben i kroppen har hårdnat, men några hinner inte bli det före födseln. Barnets skalle är inte helt ihopväxt. Anledningen är att huvudet ska vara följsamt under förlossningen. En del barn har därför lustig huvudform när de kommer ut, men det kommer att återställas efterhand.


Lillälsklingens byrå

Åh vad jag längtat tills bebisens byrå skulle stå klar. Allt har legat i resväskor och påsar så igår efter att min underbara man monterat ihop den fick jag äntligen sortera och vika in allt. Änglarna fick jag av mamma och det blev så fint. När bebis kommit ska jag hänga upp lite fina ramar med bilder på oss som ska hänga därpå :)
 
 
<3

Kärlek

 
 
 
 

23 dagar

Du är på dag 257 av 280. (91,8%).

 

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och fulla dagar (v36+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 23 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Vi har fått hem blöjhinken också för nån dag sen,  till och med den var rolig att köpa, haha :) 
 
 
 

Weleda

Nu håller T på att montera ihop bebisens byrå som min bror kom med då han varit till Ikea, tack. :) Nu får jag äntligen sortera och vika ihop bebisens kläder. 
 
För nån dag sen kom äntligen min massageolja till magen som är så himla bra. Min förra flaska tog slut så beställde på internet o den kom jättefort, den ska hjälpa mot bristningar vilket den gjort tror jag för huden blir alldeles silkeslen och det är så mysigt att smörja in magen varje kväll :) Den andra oljan rekommenderade bm mig som man ska använda i några veckor innan förlossning för att motverka bristningar under förlossningen så den har jag också börjat använda nu! Livrädd för att brista så hoppas denna gör underverk. 
 
 

Första advent

Äääääntligen första december, som jag längtat att denna månad ska komma :D
 
 

RSS 2.0