Lingonsylt

Hallo!
 
Äntligen helg och vi har tagit en välbehövd sovmorgon! Mår mkt bättre idag då min förkylning börjat släppa. Igår var jag helt död på jobbet o mitt huvud kändes som 100 kg,men jag överlevde dagen! Barnen har inte frågat om jag är gravid än då jag har tagit på mig lite mer lössittande kläder men nästa vecka ska jag berätta då jag inte orkar tänka på vad jag ska ta på mig :) 
 
Vi var och hälsade på syster igår också och blev kvar i många timmar, timmarna bara flög iväg o vi hade trevligt o fikade till blåbärskaka! Fick med mig lite godsaker, bland annat lingon så nu kokar jag en massa lingonsylt o det har just börjat dofta sylt också :)
 
Har bakat pite idag också så det ska vi äta till middag idag och så ska vi tvätta!  
 
Ska iväg o handla lite pyjamaser till bebis också,kan inte låta bli <3 Kappahl har så fina bebiskläder :) Var in på lekkompaniet en dag och  hittade massa fint men det får bli längre fram ! 
 
 
 Nu börjar det fyllas på :) 
 
 

Att möta förlossningsrädslan

Hej! Jag och T har varit förkylda men det har gått över snabbt men nu idag är jag förkyld igen, har läst att man som gravid har mkt dåligare immunförsvar så jag får väl finna mig i det :( 
 
Jag var på stan idag och uträttade några ärenden,T skaffade även ett gymkort så nu är han igång ! 
 
Vi har beställt vagnen också,den är så fin. Jag lägger upp bild på den någon dag! Blev rekommenderad den av massor av blivande mammor så jag tror den blir perfekt för just oss. 
 
Jag var in på biblioteket och hämtade en bok som jag hade beställt för någon dag sen - att möta förlossningsrädslan av Gudrun Abascal. Jag blev tipsad om denna bok av flera så nu hoppas jag att jag hinner läsa den. 
 
 

......................

Hej!
 
Helgen har gått alldeles för fort och nu är det tillbaka till vardagen. Vi har i alla fall haft en bra helg, igår var vi på stan och handlade lite inför hösten. Hittade världens mysigaste stickade tröja :) Vi fikade även och sen köpte vi lite tavlor och bebisleksaker och badleksaker :) Har även haft båda systrarna på besök och jag och T har tittat på hans kusins bröllop som vi var på tidigare i sommar !
 
Idag är vi lite småförkylda båda två och det är bra värre som gravid :( Vi har ändå varit ut i lite affärer och sen ätit ute ! 
 
En babybjörn bärsele har vi köpt också, kan vara bra att ha så man får händerna fria och på flygplatsen och semestern till sommarn :)
 
Vagn är vi nästan säker på vilken det blir, det blir i alla fall en ny då det känns bäst för oss. Tittade på mkt begagnat men kändes inte bra så ska bli spännande att få hem vagnen och provköra !
 
Nu blev det långt men ni orkar nog läsa :D
 
 
 
T kan han <3
 
 

Vecka 23 (22+0)

Din graviditetsvecka: 23

Fostrets ålder: 21 uker

Fostrets längd:
ca. 29 cm

Fostrets vikt: ca. 625 g

Fostret väger 625 gram. Fostret
lägger på sig mycket de kommande veckorna. På barnets hud bildas det nu ett
klibbigt fettlager som kallas vernix. Huden är rynkig och fostrets kropp är
smal.

Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under
vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage
och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall
eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.


Vissa får vid denna tidpunkt och senare förvärkar. Detta är
sammandragningar av din livmoder. Ett slags test på förlossningsvärkarna som
kommer när förlossningen sätter igång. Sammandragningarna ska inte vara
smärtsamma. Om du upplever det ska du kontakta läkare eller
barnmorska.

Ibland känner du kanske stick längs sidan av buken. Detta är
livmodern och livmoderbanden som sträcks, så kallade ligamentsmärtor. Smärtan
avtar dock snabbt och det är helt ofarligt.

Kan du se antydan till en
mörk rand från naveln och nedåt? Detta heter Linea fusca och är vanligare bland
brunetter än blonda.
 
Egna tankar:
Jag har fått denna berömda rand från naveln och neråt, och sammandragningar har jag ofta, magen blirr håd och jag kan nästan känna hur bebis ligger :) Ligamentsmärtor är inte alls roliga, gör ont om jag rör på mig hastigt och då jag nyser, men det är ju inget farligt, endast ligamenten som inte hinner mer när det går så fort och de sträcks så fort. Jag mår ganska bra hitills och känner mig inte alls trött, men det kanske är järntabletterna som hjälpt till som jag tagit sen v.14! Bebisen känner jag nu varje dag och buffarna blir starkare. Har haft kramp i vaden nu i två nätter och smärtan sitter i än så jag haltar, hade det en gång i sommar men inte haft så nå mer så hoppas på att det inte fortsätter. Lite overkligt att jag redan är i vecka 23, men samtidigt går det så otroligt sakta. Jag är glad för att jag fortfarande kan sova på mage utan att det är jobbigt, bebis brukar knuffas och slåss men då det är ofarligt så brukar jag ändå ligga så, tillslut slutar h*n :) Jag är verkligen ingen sån person som gillar att vara gravid, magen är i vägen, brösten är stoooora och man är så otymplig och osmidig. Gravidsug är inte heller något att leka med, om jag blir sugen på något så kan jag inte sluta tänka på det tills jag har fått det, och jag är konstant hungrig :( det enda positiva är sparkarna och vetskapen om att det faktiskt växer en liten människa inom mig <3 Längtar i alla fall till jag inte är gravid nå mer och kan förhoppningsvis få tillbaka min kroppsform, någorlunda i alla fall!

21 aug 2013

Hallo! 
 
Jag har en väldigt lugn filur i magen hittills,mest sparkas det när jag lagt mig, men varje gång det sparkades och jag satte handen på magen så slutade det men i måndags,alltså den 19 aug i v. 21+4 så la T handen på magen och kände en massa sparkar,vi låg där o sa "nu,nu o nu en till" sen fick jag känna också och det är så mysigt, blir så glad över att T kände också,han har längtat ! 
 
jag har även fyndat på lindex barnrea,men mest större storlekar då bebis har massor i de små storlekarna :) Tog också en fika med bror igår i stan och mötte sen upp T, senare till syster o fika och idag kmr andra systern hem så har lagat  lite mat till dem. 
 
Vi köpte även en vinteråkpåse i märket emmaljunga som var jättefin så nu är det klart iaf :) 
 
 

<3

Vi myser efter en lugn söndag med främmande :) Nu väger magen riktigt fort, men om jag vill kan jag fortfarande gömma den, i torsdags var jag på ett möte och när jag berättade om min graviditet blev dem förvånade när jag sa att jag var i 6 månaden då magen inte syntes men det var medvetet ju för direkt jag kom hem och tog på mig andra kläder "svällde" den upp :)
 
 

Tröööööttt

Hej! På förmiddagen var jag på ett möte och sen handlade vi och så har jag gjort en snickerskaka till Ts skola, har varit trött hela dagen men inte kunnat sova, igår var lillen hel vild men är väldigt lugn idag så man blir orolig på en gång :( 
 
Imorn jobbar jag 9 timmar o börjar 7,ser inte fram emot att vakna 6 men det ska nog bra,nlir kul att umgås med lite barn,vara ute o rita :) 
 
Vi hann också in på kappahl o gjorde lite fynd,tröja o lite annat till mig o T hittade en fin skjorta o t-shirt! 
 
 
 Haha man ser verkligen på mig när jag är trött ! 

Vardag

Hallo! 
 
I söndags var jag o satt en tid till tvättstugan men jag tröck aldrig på avsluta o det var en kille bakom mig så när jag gått ut så har han tryckt på avboka o tagit tiden för sig själv. Kan ju säga att gravida jag var väldigt ledsen o kunde inte förstå hur någon kunde göra så mot någon,en gravid människa liksom,tyckte lagom synd om mig själv ! Nu i efterhand fattar jag ju att det inte gjorde så mkt men just då var det illa men tkr inte att man gör så iaf! Fick iaf tvätta min tvätt idag o när jag beklagade mig för en vän sa hon hoppas han snubblar i någon lerpöl me sin rena tvätt,haha så fick mig ett gott skratt iaf! 
 
Igår jobbade jag iaf o det var roligt faktiskt efter att ha varit ledig hela sommarn! Pannkakor åt vi till lunch och det gillades +krusbärspaj till efterätt :)
 
Nu ligger jag o bebis o lyssnar på Alban Skenderaj - nje enderr som ja spelar för lillen varje dag sen några veckor tillbaka o jag tror h*n känner igen låten då det skuttas omkring hejvilt när jag spelar den <3
 
 
 

11 aug 2013

Hej !
 
Idag så fick jag en bild skickad på en söt liten mössa som jag beställt från en vän som syr jättebra :) Eftersom jag är osäker på könet så ville jag ha ett neutralt mönster, men när bebisen kommer ska hon få sy en till nästa höst, denna mössa var i storlek 0-3 mån och var så söt.
 
 

<3

 
 
Passar på att lägga upp några fler bilder då jag har tid. 
 
 

Sooommmmar

 
 
 
Lite blandade bilder som T hade i sin telefon! Vi har firat albansk högtid och jag har bakat snickerskaka,silviakaka,cheesecake o morotskaka,T brukar inte gilla sötsaker så mkt men snickerskakan älskade han o säger att jag måste baka det oftare! Vi har hunnit med några dagar på stranden och cyklat mkt dessa dagar :) Lite avis på T som ska börja träna igen efter mer än 1års uppehåll,men men ! Nu kmr snart syster hit o sen ska vi promenera neråt! 

Rul 1 aug 203

Hallo!
 
Har varit på stan idag med bror, hans fru och lilla pojke, vi fikade och gick runt lite, roligt när det är ganska mkt folk på stan :D Vi var sen en snabb sväng hem och sen på rul. Allt såg jättebra ut, urinblåsan är på rätt ställe, samma med hjärtat och jag är i v 19+0 idag :) Lillen ville dock inte visa könet då både navelsträngel och benen var i vägen men hon sa " är det en liten sn*pp och p*ng jag ser, nä men vet du jag vågar inte säga nåt, ni får vänta till förlossningen. Vart lite snopen och det blev inte bättre av att T var alldeles till sig och sa att han bara kunde tänka på att allt var bra. Självklart är det det viktigaste men jag ville ju veta så man kan förbereda sig, men men !
 
Fick ta ytterligare blodprover så nu är jag stucken på båda armarna, blodprovet igår var tydligen inte så bra så de tog ett till och skulle höra av sig. Jag har fått en infektion i njuren och det är inte roligt kan jag lova. Gjorde jätteont och fick åka in till gyn där de gjorde 2 ultraljud på mig i förrgår och en massa prover. Tur att antibiotikan hjälper iaf, hoppas bara jag slipper blodproven igen, jag är så himla rädd för sprutor. Hela dagen fick jag stanna men det positiva var att jag fick tjuvkika på bebisen två gånger :)
 
Senare var vi till bror igen och efter det tog jag och T cyklarna och tog en runda, väldigt härligt :D
 
 
 
Gonatt :)
 

RSS 2.0