Skönhetssömn

Har varit hemma sen nio, är riktigt trött och behöver min skönhetssömn, känner mig uppblåst också efter 4 sprite, haha :) Aja, gonatt allehopa, sov gott!


Puss Puss


Get rich or die trying

Tjenare! Jag har varit hemma nu ett tag men har haft lite grejjer att skriva i min almanacka, schemat framöver, känns mer strukturerat att ha allt nerskrivet, och jag känner mig lugnare så, :) Ska tillbaka till restaurangen senare vid 4 tror jag..?

Jag blev taggad på FB för några dagar sen, då jag och min bästa vän hade ett grupparbete i Engelska A. Vi valde att se på filmen som 50 cent är med i, Get rich or die trying, och skulle sen visa snuttar för hela klassen och prata om filmen. Jag minns att jag var jättesjuk då, men pallrade mig ändå till skolan och min lärare var så stolt eftersom hon klagade på dom som inte ides komma och menade att vissa försöker även fast dom är sjuk, haha.. Eva Ö, en av dom härligaste lärarna !

På bilden har jag väldigt långt hår och mycket mörkare än vad jag har nu. Nu har jag som i skiftningar till rött tycker jag, och vid rötterna är det mörkare och vid topparna mer rödaktigare/ljusare. Jag tycker inte alls det ser bra ut som det är nu och har funderat länge på om jag ska ljusa upp det lite, antingen med slingor eller helfärgning, men nu när jag såg på denna bild så var det väldigt fint med svart hår också ! Det enda jag behöver köpa är en plattång, har varit utan en alldeles för länge, min gamla som var jättebra gick sönder...

Innan sommarn kanske jag färgar det mörkare, men det känns ändå som att jag vill ha ljust på sommarn, ahh får se helt enkelt.





En bild som påminner mig om hur det var förr

Här kommer en bild på mig och min bror på min bal. Min gymnasietid var den bästa tiden på hela mitt liv tror jag. Alla vänner, alla biltåg vi hade genom stan me Micho, David och alla, alla minnen med allihopa. Ja gymnasietiden var bäst helt enkelt, och speciellt resorna under gymnasiet, Estland, Sydamerika, Nordamerika och England :)

Längtar tillbaka såå mycket, <3



Berat och jag! <3

Haha och balen då, Jasse A kanske minns Jonas, hehe..det får jag berätta nån annan dag :)


28e februari 2011

Godmorgon! Är riktigt trött men har varit vaken sen 7, egentligen har jag ju min egen skola men eftersom jag ska vara hela dagar hos min bror har jag tänkt att jag vaknar tidigt varje morgon och läser lite, kollar på nån inspelad föreläsning för på kvällen är jag så himla trött. I veckan har jag också två seminarium, så då måste jag gå till biblioteket och sitta där och sen gå tillbaka, såhär har jag tänkt mig, och det ska fungera :)

Sista dagen i februari idag, tänk vad fort den gått trots allt, och snart är vi i mars. Mars känns alltid så himla lång, men hoppas på att den går fort, fort ! Vi har några födelsedagar i mars, så det blir roligt i alla fall..

Ingen albanska i veckan tror jag, det blir bara för jobbigt med allt, eftersom jag har så lite tid med min egen skola. Jag hade kunnat hålla i lektionerna, men eftersom det är sportlov här så är jag inte säker på att det betalas ut. Aja vi får se hur det blir, jag måste meddela ungarna i alla fall i morn eller onsdag !

Ja, då vet ni lite om vad som händer i alla fall..!

Ska börja åka snart, börjar halv 11!



Kram Kram!


Jobb outlet

Vill ni se vad jag använder för kläder, dag ut och dag in (förutom ibland då jag tvättar dom och tar på mig dagen efter igen)? Haha, vare sig ni vill eller inte får ni nu se vad jag har på mig när jag jobbar.






Haha, dagens jag bakifrån och dåtidens jag ser ni framifrån, där bak, hahaha! :)

En present till mig

Hej igen, antingen bloggar jag hela tiden eller inte alls, hehe.. Tänkte visa mitt guldset som jag valde när jag var ner till Kosovo i oktober. Min "svärmor" ville att jag skulle ta en annan men eftersom jag alltid velat ha någonting med nån sten i så tänkte jag att det passar bra nu eftersom det inte ska vara så märkvärdigt, och jag kan använda det till vardag. Det andra som hon ville jag skulle ta, det tar jag när jag gifter mig, då det är helt annorlunda, men nu ville jag bara ha nånting jag kunde använda till vardags.

Stenarna är ju självklart inte riktig diamanter, men det är nån speciell, swarskofski eller nåt sånt, minns inte vad det hette. Det var inte heller så dyrt, och jag är väldigt nöjd över den, eftersom det är fint att använda, och jag kan använda det till allt jag har på mig nästan. Men nu har jag slarvat ganska mycket, jag har inte ens på mig min förlovsningsring, men det är bara när jag jobbar, är rädd jag tappar den!





Orkade inte ta nå speciella bilder, dessa får duga :)

 Här får ni se hur jag ser ut just nu också. Jag bor i mina flätor, haha, det känns mycket bättre att ha fläta än att ha det uppsatt, det sliter så mycket på mitt hår!

Puss o kram <3

Long time no see

Hallo ! Idag jobbade vi bara till 7 ungefär men orkade ändå inte blogga, är helt slut. Vi har inte alls haft nå mycket idag, det har varit hur lugnt som helst. Istället underhöll jag mig själv med att gå mina bröder på nerverna, och reta upp dom. Flera gånger sa min bror Adem, Kosovare och kollade på mig.....Då sa jag bara en kram fixar allt och så kramades vi, haha, hur sköna som helst är mina bröder :) Det har varit en sån dag då vi har umgåtts, alla har vi samlats i kökt och bara skrattat, retat varandra och haft roligt !

Jag åt en kebabpizza (Jokkmokks pizza) idag, och den var hur god som helst, men sen kunde jam knappt gå, så ont hade jag i magen eftersom jag ätit upp hela, så resten av dagen mådde jag bara illa då jag såg all mat. Det kändes som att jag skulle vara så mätt i flera år, men känner redan att jag är sugen på suxhuk, vet inte hur man ska förklara det, men vi äter det väldigt ofta i Kosovo, det är nått korvaktigt, hursomhelst så skulle det ha varit gott, men tyvärr har vi inget sånt hemma ..

Vad ska man säga då, ja, jag kan skriva ett inlägg där jag visar mitt guldsett som jag fick av T:s familj när vi förlovade oss:)




Mhhhh, Vi hörs snart !


27e februari 2011

Godmorgon! Önskar att vi fortfarande firade söndagen som vilodag, men icke..snart ska jag iväg, men chillar ett litet tag till:)

En sak som jag längtar till på restaurangen är mina sprite, har typ abstinens nu, haha..Dom som känner mig vet att jag är beroende av dricka!



<3


Nyduschad

Nu har jag tagit en låång och välbehövlig dusch, så nu är jag redo för sängen, speciellt efter att min mamma gjort en fläta på mig, (hon är bäst på det), sover bäst i fläta då håret inte är i vägen hela tiden! :) Aja tänkte bara säga gonatt, och sov gott allihopa <3




Jag just nu, the naked truth, ^^


work outfit

HAHA, har ju ingen bild på hela mig i kläderna jag jobbar i men är i alla fall hel svart! Ett par byxor från Kosovo, Linne från H&M och en tröja från Cubus. Tråkigt tycker jag, men vi alla klär oss svart så det blir bäst så.

Idag när vi inte hade så mycket folk där vid 3 tiden, satt jag och spelade ett spel på Marigonas experia, hur roligt som helst, jag har aldrig gillat telefon spel på mobiler (förutom snake, hehe), men det var ett bra tidsfördriv och efter ett antal försök där jag förlorade vann jag och då var jag en stolt vinnare, eftersom jag är en dålig förlorare, haha!

Det brukar även bli lite tjaffs mellan oss tjejer när vi jobbar, men jag brukar mest skratta åt allt, det låter så kul och bitchigt, men ibland blir det ju jobbigt, men det är roligt att umgås i alla fall och vi har mycket att prata om. Även fast vi är stressade och less så blir det många skratt!





Nu ska jag ducha, hejsvejs!


Katastrofal dag

Hallo! Nu har jag överlevt en av mina stressigaste dagar! Vi löste det i alla fall, men det var lite gormigt där i restaurangen i början.. En kille frågade mig även om jag var från norrbotten så det hör man fortfarande på mig, haha :)

I alla fall så är jag helt slut när jag kommer hem på kvällarna, nu ska jag bara kolla igenom alla bloggar, duscha och sen prata med T och sova!

Det får bli lite random bilder bara!



En sommarkväll i Kosovo, på en koncert, den bääästa albanska artisten för övrigt, Meda!



Gissa om jag längtar extra mycket hit när det är så stressiga dagar nu :(



<3


En bild på någon i min släkt

Hahah, denna bild hittade jag i Keldas kamera, så fin :) Detta är då min kusin :)


Jag bodde i denna jacka, sov med den tillochmed, jag frös så himla mycket i April månad i Kosovo men nu i December inte alls, lustigt det där! Kelda var i alla fall en ängel denna kalla månad då hon höll om mig heeela natten så jag kunde somna, eftersom det var så varmt :)


26e februari 2011

Godmorgon igen! Jag har just vaknat och känner mig lite förkyld, men ska strax iväg till restaurangen igen. Ville bara säga det och det kommer mer inlägg ikväll och kanske om en stund också !


Hard working

Hallo, nu är jag hemma efter en 10,5 låång arbetsdag, det har i alla fall varit roligt och det gick fort, men man blev såklart trött! Nu orkar jag inte skriva nånting, ska bara säga gonatt till T och sen ska jag sova :)

Bjuder i alla fall på lite bilder från idag.







Godnatt och sov gott! :)

Facelook





Såhär ser jag ut idag, and now I´m off <3


25e Februari 2011

Godmorgon alla! Äntligen fredag och helg, skönt eftersom jag bara förhoppningsvis ska vara hemma, men faaan kom på att vasaloppet är nu, så kanske inte alls bara ska vara hemma utan jobba, aja ingen har dött av det, får ta med lite böcker dit men jag vet hur det slutar för jag kan inte koncentrera mig bland annat folk! Om det är så att jag nu ska jobba vasaloppstider så kanske jag skriver ett inlägg ikväll i alla fall!

Just nu kurrar min mage och jag är huuungrig :( Men får vänta till lunchen!



Lunch på den privata skolan i Uruguay!

Puss&Kram


Be responsible, with your mind about your body



En av dom saker jag mest avskyr är folk som röker, jag håller verkligen med de som säger att dom personerna har ingen självdiciplin. Jag provade röka en gång när jag var 10 år på ett bröllop i Kosovo eftersom det är ok att man gör det under just bröllop bara. Jag höll på att kvävas kändes det som, jag hostade och det brann i halsen, och näsan, så sen dess har jag aldrig provat igen och avskyr det. Det luktar äckligt, är farligt, är fult, smakar illa, jag brukar alltid säga, ok om det var nått sött som godis eller choklad, men hur kan man vilja andas in nikotin,rök och allt vad det är.

Måste samtidigt erkänna att det för mig är samma sak som att jag nu skulle gå och sola, kom att tänka på det nu faktiskt, haha inte så konstigt eftersom jag är väldigt självkritisk. Men precis som med cigaretter så är man fullt medveten om att man kan få sjukdomar, kancer bland annat, liksaså med solning, man vet att man kan få sjukdomar ändå utsätter man det viktigaste man har för det, sin kropp!

Ps. Lille Albin röker självklart inte,haha det var bara ett foto moment, som jag tycker var hur gulligt som helst <3


Active board

Halloj! En sak som kommit in i undervisningen nu är active board. När vi var på en kurs alla blivande lärare här på gymnasieskolan berättade dom om detta och jag tyckte det verkade jätte svårt. Nu i den albanska undervisningen använder jag mig av active board, det är så mycket enklare och mycket roliga. Allt suddas ut som på paint och allt sparas om man nu skulle vilja det, och så kan man skriva ut det man just gjort. Hur smart som helst :)

Här körde vi Hänga gubbe, fast med albanska ord!






En person jag saknar



Vem annars..?!!!


Torsdag hela dagen

Hej Hej! Har kommit hem för en stund sen, hade albansk undervisning med min stora grupp. Det gick bättre idag för att alla var koncentrerade men i slutet blev de lite otåliga, allt i vanlig ordning då :) Annars gör jag inte så mycket, har lite ont i halsen men som vanligt får jag skylle mig själv eftersom jag gick ut i morse med blött hår, :(

Nu ringde Hylle nyss men hon la på när jag svara? Ehh, jag har inga pengar på mobilen så om du ser detta så kan du ju förklara det..?

Idag är en sån dag då jag bara vill ligga under täcker och fundera, tänka över saker, meningen med olika saker här i livet. Men nu ska jag i alla fall äta lite mat och busa med min brorsson. Hoppas ni alla mår fint så uppdaterar jag lite senare :D,

Ps. När jag får tillbaka min gamla dator som min syster lånar så kommer en massa bilder på olika tider i mitt liv, på denna datorn har jag liksom bara två mappar..? Så det känns lite meningslöst, men jag får säkert tillbaka den snart :)






Mina snälla (för det mesta) elever :)

Om någon av föräldrarna inte vill ha bilder här på deras barn är det bara att säga till, orkar inte ringa runt till alla och fråga :)


24 februari 2011

Godmorgon alla sköna, jag sitter på en föreläsning och vi har en liten paus men eftersom jag först kollade in fb så börjar jag vilke sekund som helst. Ville bara hälsa men nu måste jag gå, ha en fin dag!



/ Kosovare


Kvinnor i slöja

Hej Hej! Har just förberett den albanska lektionen jag har med den större gruppen i morn. Eftersom dom är fler och dom ligger framför den andra gruppen så måste jag förbereda varje gång. Med den mindre gruppen gör jag bara samma saker jag gjort med den större gruppen, så det är skönt. Idag tog det i alla fall lite längre att förbereda eftersom vi håller på med temat Kosovo, Albanien, vår historia, vars vi kommer ifrån..Men detta gör jag bara för att det är roligt och lärorikt :)

Jag tänkte bara nämna lite av min åsikt om muslimska kvinnor som bär slöja. Många av oss som inte bär slöja kan lätt tänka, gud vad nertryckande vad förtryckta dom måste vara när dom tvingas bära slöja. Även om jag själv är muslim men inte utövar det har jag själv tänkt såhär.

För några år sen följde hela min familj en arabisk serie där en gift muslimsk kvinna blir förälskad i en icke muslim, och allt vad hon går igenom tillsammans med sin man som hon inte älskar, men det jag kommer ihåg som mest, och som jag sen grubblade mycket över är kvinnorna i den serien förklarade så väl att dom inte alls känner sig eller är förtryckta i och med att dom bär slöja. Dom berättade att dom känner sig vackra, trygga och väldigt bekväma i sina slöjor och att det själv var deras val. Självklart finns det dom som kanske är förtrycka men det simboliserar inte slöjan i alla fall, många kvinnor i världen kan vara mycket mer förtryckta än dom kvinnor i slöja, slöjan har inget med det att göra. Detta är i alla fall min åsikt och vad jag tror, och personligen tycker jag det är väldigt vackert med slöja och olika accesoarer till slöjan!




Min 20 års fest!

Hallo, kom just hem från min äldsta bror, vi blev bjudna på middag och sen blev jag kvar eftersom vi kom in i en djup diskussion om förr i tiden :) Alltid roligt, och god var den albanska maten också, synd att jag glömde ta kort, måste bli bättre på det, är inte så van än!

I alla fall tänkte jag berätta lite om min 20 års fest som hölls åt mig nu i november. Det var dagen innan jag fyllde 20 år, och vi hade främmande, mina systrar och bröder var och hälsade på. Jag hade en chill dag och var inte alls förberedd på vad dom planerat. Min svägerska började fixa tårtorna och jag tänkte inte så mycket på det eftersom att jag visste att alla kommer över på tårta i alla fall.

Mina systrar och bröder började åka hem, och jag tjatade om varför dom skyndar sig, min ena syster Ajshe ville att min svägerska skulle noppa hennes ögonbryn och hon var finklädd men hon sa att hon skulle hem till en vän så allt var normalt där också.

Min mamma gick till tvättstugan och jag sa att jag skulle vänta på henne hemma, sen skulle vi tillsammans gå till min äldsta storebror och hälsa på. Eftersom jag höll på att prata med en syster till min pojkvän på msn, så tänkte jag inte på att det tog så länge utan jag väntade, för min mamma brukar gilla att stryka kläderna också, och det tar sin tid.

Min äldsta bror ringde mig och sa att mamma var där så att jag kunde komma och inte behövde vänta på henne hemma. Eftersom jag inte ville vara ohövlig så kändes det lite dumt att säga att jag inte kunde prata på msn med min pojkväns ena syster, men när min bror ringde än en gång så tänkte jag nää nu måste jag gå annars blir han arg, haha! Jag tog bara på mig jackan snabbt och sprang dit, eftersom dom bor väldigt nära så gick det fort.

När jag kom in i dörren var det väldigt mörkt och jag såg att det fanns kött i ugnen, så min tanke var, jaha dom ska äta middag!

Jag tänkte inte ens på att det var så mörkt i vardagsrummet, och när jag kom in dit så skrek alla Urime/Grattis och jag vart helt nollställd och chockad, och jag var lite sur över att dom kunnat hålla det hemligt för mig, JAG VET ALLT SOM HÄNDER ANNARS :) Jag fick en partyhatt och kramades med alla och vi dansade åt pratade, och jag fick presenter - massa me pengar :D

Jag vart jätteglad och jag är väldigt bortskämd som har en sån härlig familj som jag har :) Vi är väldigt många men jag älskar varenda en av dom ! <3 Den kvällen var en av dom bästa som jag haft, jag är jättetacksam :)




Jag, min pappa och mina två systrar <3
























Några dagar innan hade Marigona frågat mig om hon får låna dessa kläder jag har på mig på bilderna eftersom hon skulle på fest, självklart sa jag ja, och hom tog hem dom till sig, efter att jag kramat alla tog dom med mig in till deras rum och visade mig kläderna, aldrig att jag kunde ana att kläderna var till mig, haha! Dom kan när dom vill :)

/Kosovare


En bild jag aldrig lagt upp


Wedding pictures

Hallo nu är jag hemma, undervisningen gick bra, speciellt eftersom jag bara hade en elev, haha! Min andra elev var hos tandläkarn men han får komma ikapp nästa gång. Jag kan fota lite grann nästa gång jag har dom och visa deras teckningar dom gör på den albanska flaggan :) 

Nu har jag tänkt blogga lite grann, först tänkte jag lägga ut lite bröllopsbilder från i somras:) Nu till sommarn har vi också några bröllop, bland annat Hyries bröder som gifter sig, Donikas morbror och kanske min kusin, dessa är några bröllop som är säkra men sen blir det alltid fler, det är bland det bästa med sommarn, alla bröllop och fester :D


I bilen på väg att hämta bruden :)



Här är vi på min systers pojkes omskärelsefest :)







Puss&Kram


23 Februari 2011

Godmorgon! Inatt har jag sovit hur bra som helst så nu är jag pigg. Igårkväll tittade jag på den hemlige miljonären där de hjälpte ungdomar i de lite mindre fungerande områdena i Sverige. Jag har sett på reklam att det programmet gick, men ska nog börja se det nu, väldigt interessant!

Idag har jag albansk undervisning, och eftersom förra veckans lektion inte blev av så kommer jag hålla 1,5 - 2 timmar idag..Vi får se, men tiden brukar gå snabbt så det ska nog gå bra. Denna lektion jag har idag har jag redan hållt med den andra gruppen, men det skulle varit bra om jag gått igenom lite igen men har inte haft tid, men jag tror det kommer gå bra :)



En morgon i Uruguay!

Ni får ha en fin dag så hörs vi senare :)


En sommar outfit :)

Hej Hej! Min vän Hyrije skrev till mig på FB och bjöd över mig på thé så då for jag dit en stund, vi pratade såg på den hemlige miljonären och bara umgicks. Skönt var det eftersom man inte hinner göra så mycket på sin fritid, men men det är en annan historia...

Som ett avslut på denna dagen tänkte jag lägga in en bild på vad jag hade på mig på en grannes bröllop i Kosovo. Eftersom det var en tjej som gifte sig var det inte alls lika speciellt än om en kille gifter sig, kan förklara det bättre nån dag!

I alla fall så hade jag på mig ett par högklackade skor som jag köpt på skohuset här i Mora, och en tunika från stil! Detta var ju förra sommaren men tänkte att jag skriver ut det ändå, ingen skada skedd :)



Gonatt /Kosovare


My engagement ring

Här kommer några bilder på min förlovningsring. Förlovningsringen är den tjocka, den andra med stenen är från setet som man får av mannens familj när man förlovar sig. När jag var ner dit i Oktober fick jag massa kläder, smink, skor, väska, setet och lite smått o gott så det är faktiskt ett stort +, haha!

Jag och T valde likanda ringar, ni kan inte tro hur länge vi stod där. Dom minsta ringarna var för stora för mig, och dom största ringarna var för små åt T! Det var inte världens enklaste, och när dom skulle försöka minska och böja ut ringarna gick dom av, haha! Eftersom vi båda ville ha likadana ringar tog jag till slut en lite för stor ring, och T en lite lite för liten ring, inte det roligaste men det funkar. Nu använder jag min set -ring till att skydda så att inte jag tappar min förlovningsring.

Dom är i alla fall jättefina och i min står T:s namn och vårat förlovningsdatum och vice versa :)











<3

En bild på mig och en vän jag inte varit med på länge


Jag och min bästa vän, som jag inte umgåtts med på länge  <3


Barnvakt



Hallo! Jag är barnvakt till 5 nångång, så vi hörs igen senare ikväll. Jag och Albin sitter just nu och lsnnar på Elvana Gjata - Mamani Nejen och läser Petsson :) Tidigare var vi ut på en promenad men det var så kallt så nu myser vi!


Lite random bilder från min brórs dator






Det här inlägget blev lite knasit, :)

22 Februari 2011

Godmorgon, hoppas allt är bra med er, tänkte bara hälsa och kila iväg, har bråttom :S + Har fått ett himla munsår, Gahh!

/Kosovare

Äventyr

Hej Hej! Jag har varit ganska seg med bloggen på senaste känner jag, men det kan bli så ibland när jag har så mycket me skolan just denna vecka! Jag tycker i alla fall att det är roligt att skriva av sig och lägga upp massor av bilder, speciellt eftersom att jag vet att jag kommer ha kvar dom senare och kan kolla tillbaka i arkivet. Det ser jag fram emot :)

Efter att jag lagt upp bilden om hållningen, haha! Så tänkte jag lägga ut resten av bilderna jag har från den dagen. Jag min kusin, hans 6 barn och fru + Albena åkte längre in i Drenica (som ett län då i Kosovo) och besökte en minnesplats som blivit sponsrad av en amerikan där alla soldaters namn som dog i kriget står på en stor plakatvägg!

Vi åkte även till den by där den största hjälten i Kosovo bodde Prekaz. Denna hjälte Adem Jashari krigade för Kosovo och hela hans familj blev massakrerade av serberna och deras hem blev nerbombade och nerskjutna. En flicka tror jag lyckades ta sig ut från källaren genom ett fönster. Till och med hans mamma sköt mot serberna ända tills hon blev dödad. Jätte intressant i alla fall är det och det känns annorlunda när man får se dessa platser, annars kan det lätt kännas långt bort och som om det aldrig hänt. Men eftersom det är en del av min historia älskar jag att se dessa platser. När vi stod vi gravarna, är man tyst i en minut och sen säger alla Lavdi (Härlighet, var prisad, fred) nåt sånt är översättningen.

Sedan skulle vi upp i bergen också men jag skulle på middag hos min syster så det blev inte av men gud vad underbart det är där uppe i bergen, var med min pojkvän dit men ska absolut åka tillbaka i sommar :)










Här kan man se en del av alla namnen som är listade på de döda från kriget!







Här är huset som är tillgängligt att besöka och gå upp i alla trappor och kolla in, hemskt!







Hållning, jag ?

HAHAHA! Såg en bild på mig från i somras när vi var ute på utflykt med mina släktingar i Kosovo. Jag som alltid tycker jag har en relativt bra hållning, men guuud :( Att ingen berättat, för när jag såg bilden kom jag på att jag ganska ofta kommer på mig själv med denna hållning, uschh ska bli bättre på det!



Hehe, herremingud, tycker synd om mig själv :)


Näsblod uschh

Hallo :)

Jag har kommit hem för ett tag sen och sitter nu och pratar med T. Jag var och hjälpte till i restaurangen och skulle sen passa min brors pojke Albin, så vi gick ut och promenerade och vi sjöng lite grann..Men efter en halvtimme kom hans mamma, så då gick jag tillbaka in till stan, tog bilen och kom hem. Jag råkade glömma ett papper hos min bror angående min lön, så måste ringa dom ikväll!

Jag skulle ju fixa det där ärendet med dessa papper men självklart glömde jag det, så jag måste göra det i morn.

Idag hände nåt jätteläskigt, jag blödde näsblod. Eftersom jag aldrig blött näsblod någongång i hela mitt liv så blev jag lite rädd, och annars mådde jag bra så kunde inte komma på varför, men det gick över efter en stund i alla fall så då blev jag lugn.

Nu chillar jag bara och lite senare så ska jag rätta lite läxor som mina albanska små elever haft! :)




En gammal papparazzi bild, by Mr Aira, haha härliga tider :)


En gammal bild på mig själv


En bild då jag var i Uruguay och vi besökte ett pojkbarnhem,
 här hade vi varit på olika äventyr med barnen, kommer skriva mer om min resa dit snart :)

/Kosovare


21 Februai 2011

Godmorgon :)

Ville bara ligga kvar i sängen idag, men ändå bra att jag gjort bort seminariumet nu, var faktiskt ganska intressant, jaja idag ska jag in till stan och kommer nog hem vid två..


Längtar till sommarn :)


Evening glanse

Hej Hej allihopa! Nu är helgen över och jag har lite skuldkänslor över att jag inte alls pluggat idag, men det får bli en hårdare vecka..Annars brukar jag försöka göra bort alla hemarbeten under helgen och sen under veckorna fokusera på seminarium och inspelade föreläsningar, men det ska nog gå bra!

Min äldsta brors fru skrev ett sms och frågade om jag ville komma och äta, så det gjorde jag, och det var väldigt gott..så det var snällt av henne, :) Hjälpte Curry lite grann med hennes läxor eftersom jag inte ides med mina, så det kanske ändå räknas att jag hjälpt nån annan, haha! Dålig humor :)

Nu har jag i alla fall busat lite med min yngsta brors pojke, han har börjat känna igen folk nu och gillar mig välfigt mycket, verkar det som i alla fall. När jag gav han till sin mamma första gången börja han grina, tänkte att det var en slump, men han fick komma tillbaka till mig, men just då ringde Donika och jag gav han till sin mamma igen och samma sak hände, han grina tills han fick komma till mig, hehe.. En liten liten gullunge är han <3

Nu alldeles snart ska jag sova, har gjort bort T samtalet tidigt ikväll eftersom jag har seminarium 8 :O, fan vill ha sovmorgon :S









<3 Godnatt

Jag idag

Här får ni se lite av det jag hade på mig idag, orkade inte ta en bättre bild, allt är i alla fall från Kosovo :)



Födelsedagskalas

Hallo bloggen! Nu har vi just kommit hem från kalaset, självklart var det roligt, och gott me tårta, jag åt 3 bitar,hehe.. Lite dans blev det också och myyycket prat :)

Jag, Brekenda & Donika


Dion och jag



Marigona & jag







Donika & Jag



Sen började det spåra, :)




Kelda, Födelsedagsbarnet, Donika



/Kosovare

En bild på en konstig tid i mitt liv

Denna bild tycker jag är lite konstig, liksom varför står jag och min bästis och lyssnar på våran chefs mp3 för?


Haha, :)


Härliga Söndag

Godmorgon! Vaknade nyss och ska läsa i "The Namesake", sen vid ett ska vi på kalas. Såklart så samlas hela tjocka släkten så det blir säkert en massa kort när jag kommer tillbaka :)

Aja, vi hörs senare :)


Kolla på mina fylliga kinder, kanske ska eftersträva det igen ^^


What is it worth..?

"Without you, tomorrow wouldn´t be worth the wait and yesterday wouldn´t be worth remembering".


Ett försök till ett hjärta :)


Saturday laughter

Jag döööör, Curry har pratat med en kusin till min pojkvän och det var så klockrent, haha! Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt lördags skratt, hahah! Det bästa var Sweden och när curry sa po a feju me Taulantin, hahaha! Klockrent av Curry när hon lät sp bitchig :)

På svenska blir det inte så roligt men kan försöka :)

Min killes kusin undrade vem Marigona (curry) var, och när curry svarade sweden så förstod hon inte, och sa nä men det namnet har jag aldrig hör i Ks, haha.. Sen så frågade hon efter mig och vad curry är till mig, då svarar curry ja hon är min faster, och hon har förlovat sig med Taulant, haha liksom hon vet...Den där tjejen ba jaa jag vet, hahah.. Detta gjorde min kväll i alla fall.

Ska nu vila hjärnan, T var så pratsjuk idag så jag blev trött av allt skratt, knasig var han rättare sagt!


Tjej :18:04
tung
 Curry18:05
Tung
Tjej18:06
nga je ti
Curry18:06
Sweden ti
Tjej18:06
nga komunA malisheves

CurryOki
tjej18:07
se pasna ni ket emer kurr
curry18:07
Aaaaa
tjej18:08
sweden nuk po te kuptoj iq
curry18:08
A e nje ti naj mazreku ne malishev

tjej18:08
ma kjart me tregon
curry18:08
Suedi
O ti qik
tjej18:08
po i kam dajt pse
aha 
Aa 
te kuptova tash
me fal

curryPo ni shkelqim
Mazreku
tjej18:09
po
pse
curry18:09
A e nje
Aa
Jo
tjej18:09
po
po

curryViq dveta
Se edhe unë e njo
E kam diqka
tjej18:09
a esht djali i ibrahim mazreku
curry18:09
Po
tjej18:10
e qka
e ki
curry18:10
Valla nuk po di meta spego shqip

tjej18:11
po de nga malisheva djal dajes e kam
att
curry18:11
Aaaaaaa
Ani mir
tjej18:12
a j e motra e kosovares
morina
curry18:12
Jo ajo asht halla jem

tjejaha
mir shum
si esht ajo
curry18:13
A feju me taulantin
tjej18:13
a esht 
Mir
po pe di
curry18:13
Nip e kam kelen
Po
Mir
tjej 18:13
si esht ajo a esht mir a ka naj 3 nga ajo
curry18:13
Api
Po more mir asht
Eyy
Ika
Tung

HAHAHA!

En bild på någon/några i min familj

 

Vem annars än mina föräldrar! <3



Så underbara, så fina! Älskar er <3


När allt började...

Hejsan!

Känner att det är dags att dela av mig hur jag och min pojkvän träffades, för att vara ärlig så vill jag ha det på bloggen så att jag alltid kan kolla tillbaka och minnas.

Varning för långt inlägg^^

När min bror Berat gifte sig för snart 3 år sen till sommaren, var vi i min pojkväns stad där min andra bror Adems fru skulle fixa frisyr. Jag och min kusin gick ut på stan för att hitta en hårblomma frisörerna ville sätta i hennes hår, på vägen tillbaka ropade hon hans namn och vi stannade och dom pratade.. Jag minns att jag tänkte han var ganska snygg, för jag brukar ALDRIG tycka killar är snygga i Kosovo!

Inget mer med det, vi kom tillbaka till Sverige och i Februari när jag och min kompis Jasmine N (skriver ut N och A för båda mina närmsta vänner heter Jasmine) var på APU i stora sjöfallet fick jag långa någons dator och såg på min msn att nån ville bli vän, jag kommer ihåg hans namn från sommaren som gått och accepterade. Medan jag var där kunde jag inte prata nå mer, för internetet funkade inte. När jag kom hem pratade vi i ungefär 3 dagar och jag blev vettskrämd när han sa "mke hi nzemer" (Jag har fått känslor för dig betyder det typ) även Donika sa att han inte såg bra ut på bild, men varför jag tog bort han från msn var för att jag blev rädd, och ville absolut inte prata mer än som bekanta.. I April fick jag ett mail, där det stod,

qapo bane si po kalone ndoje tre familjen sike apo mesone per pushime sikalove ne  usa te amerikese apo pritone me dergu naje sms mua apo qfare ka ndodhe ok vetem deshta te pershendese kalo nje nate te kendeshme me endrra te bukra  ntm  respekt.
 
( Hej vad gör du, hur mår familjen, hur går det med skolan, gick det bra i usa, orkar du inte ha kontakt med mig nå mer eller vad har hänt, ok jag ville bara hälsa och jag önskar dig en fin kväll, gonatt )

Tog bort detta mail och ville inte ha nån kontakt, (jag loggade nu in på hans mail och såg att han hade kvar det)

När jag åkte till Kosovo i Juni 2009 ångrade jag mig, och tänkte vadå jag kan väl bara prata över sommaren och när jag åker hem så snackar vi aldrig mer, haha naiv som jag var! Jag addade han igen, och vi skrev och min systers flicka busringde till han, eftersom ja ljög och sa att det var vår kusin men att han hade nå problem och låtsades vara nån annan, åhh herregud vad roligt jag hade när hon inte trodde honom, när han försökte förklara att hon ringt fel, Daja Salih kallade hon han för (morbror Salih), efter en stund när jag satt ute på min systers gård med mamma och alla, ringde det från ett annat nummer och jag sa, vem är det? Till svar fick jag Daja Salih, :) Jag la på direkt och min mamma sa vadå du har ingen morbror som heter Salih, jag svarade att det säkert var nån som busringde :)

Han ringde igen senare och vi började prata, men eftersom han ville träffas men jag inte vågade så ville inte han prata nå mer.. Så vi pratade inte på två veckor, då han en dag såg mig och mina släktingar på ett badställe, jag kände inte igen han men eftersom han känner min kusin Salih så förstod han att det var jag.. Min kusin sa till och med jag såg T till en annan släkting och jag försökte titta runt och se han men jag kände inte igen han. Jag och min kusins pojke skulle gå och köpa chips då jag var lite svimfärdig av värmen och höll på att trampa på en kille som låg och solade, jag tittade snabbt och sa oj förlåt och fortsatte, hela vägen till affären kollade jag efter honom men såg han inte! Jag visste då inte att denna kille som låg ner, var HAN! Han ringde mig och sa att han sett mig och att han gillade mig men att jag trampat på han och inte ens stannade och frågade om det gick bra, haha!

En annan dag var jag i hans stad igen och då såg han mig, vi skulle parkera bilen framför deras firma och han bara skrattade i hans bil, där satt jag och skämdes i framsätet och försökte titta bort, haha!

Jag ville nu inte prata med honom och svarade inte när han ringde, han fyllde på min telefon med 5 euro tror jag och jag skickade tillbaka dom, och sa att jag inte behöver någon som fyller på min telefon, hehe!

Några dagar innan vi kom till Sverige började vi dock prata igen och jag sa att jag ändå inte kommer gå ut med han, men han sa bara ok vi pratar som vänner, och det gick ju bra, haha :)

I April det kommande året åkte jag ner till Kosovo och den 19 April träffades vi för första gången :) Vi både gillade varandra och träffades nån gång i veckan. Det var tänkt att jag skulle träffa honom utan att någon visste men min kusin kom på mig första gången jag gick ut med han, haha klockrent! Han förstod mig i alla fall och stöttade mig. Många gånger ångrade jag mig och tyckte jag var för ung, jag var inte säker och jag ville inte skynda mig. Jag hade ju planerat att inte träffa nån till jag var 25-26! Men dom gångerna jag stötte bort honom insåg jag att jag inte alls mådde bra och att det inte var rätt.

Den 14 oktober 2010 förlovade vi oss, men det får bli i ett annat inlägg  :)



<3


Jag idag

Hallo! Jag har bara myst ända fram tills nu idag, har gjort iordning en kopp thé och kakor som jag ska äta :) Kom att tänka på när jag och min bästis Jasmine var små, vi gick på västra skolan i Jokkmokk och det var förbjudet att på rasterna gå utanför skolgården, men jag bodde alldeles intill skolan så självklart skulle vi hem till mig och mumsa på kakor, haha! Nu är det roligt när jag tänker på det, men det var inte så roligt när vi kom tillbaka till skolan och möttes av en sur lärare och en liten challare till kompis, haha!



Jag idag! :)



Later!

Aj Aj Aj

Faaan! Duschade just, och när jag skulle böja mig ner för att torka håret i handduken så knäckte det till i ryggen och jag har såå ont nu, kan inte ligga, sitta eller gå normalt..Min mamma försökte massera men det hjälpte inte! Gahh!


19 Februari 2011

Godmorgon alla fina! Har just vaknat men måste vänta på att duschen blir ledig, så ska jag duscha lääänge, skönt och varmt! När jag vaknade så hade jag också ont i öronen,men det är mitt eget fel att jag tar på mig så lite när jag går ut, så antar att jag förtjänar detta :(

Idag blir det i alla fall en lugn dag hemma, med massa bloggning :)



Hörs snart!

Time for bed

Hej igen! Jag är ledsen men jag orkar verkligen inte skriva nå mer idag, ville så gärna blogga om en massa men det får bli i morn, eftersom jag är såå trött och mår inte så bra :(

Jag vill i alla fall lägga in dagens goding, haha.. Dom här bilderna får mig att le lite i alla fall, även fast jag känner mig sjuk och hängig.





Här är lilla Dion med sin pyjamas som han fick av mig när jag var ner till Kosovo :)



Godnatt!

Fika med Donika

Hej!

Idag efter att jag kommit hem och pratat med T ett tag, så frågade Donika om jag ville följa med till stan, såklart jag ville, OM jag blev bjuden på fika, haha! Så vi drog dit och gick i lite affärer och gud vad mycket fint det fanns på H&M, men jag köpte inget då alla mina pengar går åt till skolan denna månad :( Men fönstershoppa funkar väl också antar jag..!

När vi skulle hem igen så gick vi in till willys och Dollar store lite också, behövde lite kvinnliga nödvändigheter, hehe.

Donika <3



Sliiten och inte orkat fixat mig sen Kosovo, haha..den sorgliga verkligheten!
Puss&Kram!


En bild på mig själv

Sorry fr dålig update, det är som sagt helg, och på denna tid har vi massor med gäster! :)



En fin bild från i somras i vår by!

Puss bloggar alldeles strax igen :)


Fredag i blodet

Hallo! Jag har hunnit vara hemma ett tag, men har bara vilat lite grann :) Det är fredag idag och det känns så skönt, äntligen helg. Donika ville att jag skulle hänga med på bowling ikväll, men känns inte så roligt (pga personliga kvinno problem), haha alla kan nog gissa vad det är, men bara jag inte skriver ut så spelar det ingen roll. Eftersom att Det här hände just idag så brukar jag inte känna mig på så bra humör och är mest bara grinig, stackars en speciell person som blir måltavla för mitt humör ibland, men jag kan inte göra nåt åt det, är bara så less allt känns det som. Men det är i alla fall fredag så det är bra, vill nog helst bara mysa, men vi fårse, man vet aldrig..!

På söndag tror jag i alla fall att det blir "barn-kalas", hoppas jag i alla fall, så att jag får äta tårta, det blir inte sämre av att det är min systers tårtor som brukar bli väldigt goda, förutom då hon försökte sig på marrängtårta, haha!

Idag har jag startat en ny kategori som heter minnen, så tänkte uppdatera i den lite grann.

Om en stund tänkte jag också skriva om hur jag och T träffades, kanske kan vara roligt att veta, och att ha det nerskrivet så jag inte glömmer nångång :)

Hoppas ni alla mår bra, och att ni är på bättre humör än mig i alla fall!




Den här bilden visar nog ganska bra hur jag känner mig just nu.. Men såna här dagar behövs också antar jag!

Ps. Det är några seriösa problem på denna blogg idag, därför det såg så knasigt ut med inlägget!





































18 Februari 2011

Godmorgon! Idag blir det en kort dag i stan, så kommer hem ganska tidigt, skönt!



Vi hörs senare ! (Datumet på bilden stämmer inte, den är från i januaru detta året)

New York pavarsia Kosoves

Hejsan! Jag ska alldeles strax gå och lägga mig, har haft fullt upp idag så jag är trött.. Vill tipsa om Stinalee.se, där hon just nu har en bikt, där man kan bikta sig anonymt eller inte, eller bara läsa igenom allas bidrag och kanske känna igen sig i någons tankar.

När jag tidigare var inne på Facebook så hade en vän lagt upp en video från New York där Kosovo-albaner kör genom staden med flaggor och firar. Väldigt fint och detta med att man kör runt i bilar, tutar m.m är väldigt traditionellt och något albaner gör på bröllop, och de flesta fester överhuvudtaget.

Eftersom jag inte vet hur man lägger upp Youtube klipp på bloggen så får ni länken. Kolla om ni har tid, ganska roligt att se faktiskt.

http://www.youtube.com/watch?v=64FiqZ60kbg&feature=player_embedded#at=46


Godnatt alla fina!

Albansk undervisning

Hello! Tänkte att jag skulle berätta lite om min undervisning i Albanska. Innan Jul fick jag ett samtal från en man på kommunen, som sa att en förälder rekommenderat mig som albansk lärare i den undervisning deras barn nu blev erbjuden. Jag och denna man träffades på ett möte och beställde in lite böcker och så. Han tyckte att jag passade eftersom jag läser till lärare och då även till språklärare. Jag var intresserad på en gång, dels för att jag som den "fattiga" student behöver pengarna men också för att jag får chansen att öva och träna på att undervisa. Jag kan tycka att det är lite pirrigt och svårt att veta vilken pedagogisk metod man ska använda sig av eftersom det finns så många, och då är det här ett bra tillfälle för mig.

Jag undervisar två timmar i veckan och får då en extra timme till för och efterarbete.

När jag och min bror var mindre, var vi förbjudna att prata svenska hemma. Vi hade då ingen tillgång till albansk undervisning i skolan, så vi pratade svenska hela dagarna i skolan. På den tiden blev vi väldigt sura och griniga minns jag, men när jag blev lite äldre berättade jag om detta till en engelsklärare som sa att det var så man skulle agera som förälder. Han påpekade att många utländska föräldrar försöker prata svenska med sina barn, eftersom dom tror dom gör sina barn en tjänst, men om dom inte kan sitt eget språk från grunden kommer dom aldrig att förstå ett nytt språk flytande. Här fick jag mig en tankeställare och istället för att vara arg på mina föräldrar så var jag nu väldigt tacksam.

Jag ser på barnen i vår familj nu, dom kan inte alls lika mycket som vi lite äldre kan. Det är därför dom använder det svenska språket hemma och i skolan. Väldigt tråkigt, men hoppas att föräldrar börja förstå vikten av modersmål.

/Kosovare

Min man

Hallo! Haha, är så himla kluven, ångrar såå mycket att jag sa till min familj att jag bloggar. Alltså inte för att det gör nåt, men ibland vill jag skriva nånting om min kille, men kommer på mig själv tänka, NEE FAN VA PINSAMT! Men nu är det så här att jag vill kunna minnas vissa saker bättre och därför bloggar jag om det, så ibland får min familj helt enkelt blunda, hehe

I alla fall så pratade jag nyss med min kille, fästman man..? Jaa allt är han.. så nu ska jag bara klistra in ett par meningar som vi pratade om, haha!

Kosovare säger
po pse nfillim ki vendos me fol me mu
kur ke pas 1000000 qika nks
(men varför bestämde du dig för att prata med mig när det finns 100000 tjejer i Kosovo)

Taulant säger
hahaha
pse ty tkum desht
(Hahah, för att jag ville ha dig/älskade dig)

Haha han kan han, och han sa det "rätta svaret" Han vet sitt eget bästa, haha nee skojjar!



<3


The grate Kosovo!

Samtidigt som detta är en glädefylld dag så är det även en dag fylld med sorg i många albanska hjärtan. Det kanske är ganska ointressant för många detta inlägg, men det ligger mig nära så jag gör detta för min skull så jag kan titta tillbaka sen.

För tre år sedan den 17 Februari, förklarades Kosovo självständigt. Detta efter många många år som en förtryckt provins i Serbien. Under många år hade mina släktingar inte rätt att prata albanska, jobba, gå skola med mera. Min pappa, mina förbröder blev många gånger slagna av inga anledningar alls.

Det är säkert jätte svårt att förstå hur illa det varit, om man inte blivit uppfostrade med denna information. Men ta er lite tid i alla fall och bara läs.. 

I kriget förlorade vi många släktingar men den som mest stod oss närmast var min kusin som bodde i Tyskland men reste hem för att kriga. Den 16 April dog han väldigt ung väldigt modig. I Kosovo hör man ofta att dom inte dog förgäves, att dom var hjältar, att dom dog för sitt land.

Detta är min kusin Gëzim Morina <3


När kriget på 90-talet började bli ohanterlig nå mer, klev USA in och bombade Serbien.

















Jag var inte med under kriget, men den värsta historien någonsin jag hört om kriget är när vi för några år sen åkte till Kosovo. Jag och min mamma var i Budapest och skulle ta flygbussen vidare till Prishtina då vi träffade på en albansk kvinna i denna buss, hon började på en gång berätta hur hon flytt från kriget. Medan hon var i kriget i ett tält medan dom flydde kom serberna in och denna kvinna hade inte tillräckligt med mjölk till hennes lilla bebis, så naturligtvis grät pojken av hunger. Den militäriska serben kom fram och sa om ungen inte tystnar så tystnar jag han åt dig, när bebisen inte blev tyst tog han pistolen och sköt han i bröstet. Huvva, mamman kunde inte sluta gråta och prata om sin lille son, och jag kunde inte sluta gråta med henne.

Nu är absolut inte alla serber såhär, långt ifrån, man ska inte dra alla över en kant. Men det blir bara lite svårare när det är personligt, när man själv sett sitt folk, sin familj sörja.. Men detta är en fin dag och en härlig dag så resten av dagen består av bara glädje :)

Jag vill bara skänka en tanke till alla dom som förlorade nån under kriget, det går inte att läka från något sånt, men jag hoppas det blir lite enklare med tiden <3

Kram på er alla, och ta hand om varandra!


Stress Stress Stress

Hej Bloggen! Har just kommit in innanför dörren, huvva vilken dag det varit idag! Den började med ett tråkigt seminarium, sen direkt efter det åkte jag in till stan och gjorde några pappersärenden plus hjälpte till i restaurangen. Efter det blev det albansk lektion som jag undervisar i, jag kunde inte hålla i hela timmen eftersom jag var tvungen att gå med mamma till läkaren eftersom hon inte är så bra på svenska, min fina lilla albanska mor <3 Allt var i alla fall bra med henne :)

Nu hade jag tänkt äta nånting och sen ska jag blogga förfullt!


Jag och min mamma på min överasknings 20års fest! :)


Någon jag umgås väldigt mycket med.

Dag 1!
Mycket och Mycket, Donika är den jag umgås mest med! Vi blir lätt irriterade på varandra men mest har vi bara hur roligt som helst <3 Donika är min brorsdotter, men det skiljer bara ca. 7 månader mellan oss, ^^



<3


17 Februari 2011

Godmorgon! Sitter på seminarium men vi har en liten kaffe-paus, men eftersom jag inte dricker kaffe så bloggar jag lite i stället, för direkt efter ska jag in till stan. Har lite ärenden jag måste fixa, har skjutit upp det nog länge. Idag har jag i alla fall en hel del att göra, så vi hörs senare.

Ska skriva lite om våran sjävlständighetsdag lite senare, Grattis till alla Kosovo-albaner i alla fall som firar denna högtid överallt i världen, men som vi helst skulle firat i Kosovo.


En trött sommarmorgon!

/Kosovare


Lista i bilder

Innan jag går och lägger mig slänger jag in en lista där man varje dag publicerar en bild enligt nedan. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt med listor, men tycker att bloggerskor är väldigt dåliga med det. Dom lägger ut dom och säger att dom ska följa detta varje dag men det är väldigt sällan nån gör det. Men nu ska jag försöka i alla fall, vi startar i morn!

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

2a bilden: En bild på dig själv.

3e bilden: En bild på någon i din familj.

4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

5e bilden: En gammal bild på dig själv.

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp

8e bilden: En person som du saknar.

9e bilden: Någon i din släkt.

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

11e bilden: En person du kan berätta allt för.

12e bilden: En bild på din vardag.

13e bilden: Du och någon klasskompis

14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

15e bilden: En person som du vill vara med.

16e bilden: En bild på dig själv.

17e bilden: En ovanlig bild.

18e bilden: En bild på din fritid.

19e bilden: En person som är snygg.

20e bilden: En bild på dina närmaste.

21a bilden: En person som alltid ställer upp för dig

22a bilden: En bild på en tid du saknar

23e bilden: En bild på i somras

24e bilden: En bild som gör dig glad

25e bilden: En person som alltid gör dig glad.

26e bilden: Någon/Några som du alltid har roligt med

27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.

28e bilden: En tokig bild.

29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


Godnatt!


Body scrub

Hej Hej igen! Jag minns att jag för länge sen jag läste på Blondinbellas blogg att det var väldigt bra att skrubba sig. Jag minns även att hon sa att det var bra för celluliterr och att dom minskade i synlighet när man skrubbade sig. Det är synd att jag inte minns vad för skrubb krämer hon använde, eftersom dom var så bra. I alla fall så har det följt med mig länge i mina tankar men jag har aldrig tagit mig till att gå och köpa skrubbhandskar och nån kräm då som är bra. Ska nog göra det när jag får min studielön, det måste kännas härligt och skönt att göra detta, fräscht!

Det här är bara en Google bild, inte min egna!



Kram Kram!


Drömmar

Hej! Hade tänkt blogga mer under dagen/kvällen, men vi fick gäster så hade lite svårt att komma upp och blogga! Fick i alla fall ett samtal av min syster som jag inte pratat med på länge, så det var roligt att höra från henne :)

Jag har börjat drömma ganska mycket på senare tid, inte så roligt eftersom jag inte riktigt slappnar av och vilar på natten då, så när jag vaknar så känner jag mig trött efter att ha varit aktiv och igång väldigt länge i mina drömmar. Låter säkert sjukt, men det är sant. Jag har ju alltid drömt lite grann men inte på det här sättet, då det känns som jag verkligen är aktiv och inte alls kan känna att jag sovit så bra!

Inatt drömde jag att någon slog mig me huvet så många av mina tänder lossnade och det gjorde väldigt ont. Jag sa till min pojkvän att jag tappat tänderna och slände dom i hans hand, haha.. Enligt min albanska mor så betyder det att någon kommer dö, och det kommer vara någon som står mig nära. Om man drömmer om tänder som lossnar men inte gör ont, då dör nån som inte står en nära. Men eftersom mina gjorde ont, så är jag lite rädd nu att något ska hända nån nära till mig, uschh!



Vi hörs strax igen! :)


I kärlekens tecken!

Hej! Vill bara slänga in en lyckoönskning till min kusin som är i Kosovo, och som förlovade sig idag! Det hade varit roligt att vara med på deras lilla fest som jag tror dom hade idag, men hoppas man kan vara med på bröllopet i alla fall, om det nu blir. Tjejen verkade vara väldigt söt av det jag såg när jag var där nere, så jag är glad för hans skull. Grattis Fadil!


Fadil och jag i sommar på ett bröllop!

Vi hörs senare :)


My day so far

Hallo! Jag har varit hemma ett tag nu, efter att ha varit och jobbat, det var ganska lugnt idag. Tycker det ändå är roligt eftersom man får vara social med människor, blir ju lite ont om det när man läser på distans, förutom när man har kontakt med sina lärare eller "skol vänner" genom datorn.

Efter att jag slutat jobba skulle jag egentligen hålla i en albansk lektion, men eftersom "klassen" består av två elever och den ena var sjuk idag så bestämde jag att det var bättre om dom deltar med min andra grupp i morn, eller så kör vi i två timmar nästa onsdag!

Måste faktiskt ringa kommunen insåg jag nu, och prata om min lön..Så ska ta och göra det nu, ville bara kika in här lite grann. Sen tror jag att jag ska vila lite, och efter det måste jag påbörja min bok The Namesake som jag har i en delkurs! Det är min favorit del, när man får läsa bra böcker i våra kurser, jag presterar bättre då eftersom det är något som jag är intreserad av.

Har även ringt till vårdcentralen en snabbis, så ska dit med min kära mor i morn!

Blir glad om ni som läser har några önskemål om vad ni vill att jag ska blogga om, detta är ju min blogg men vill självklart att ni ska vara engagerade och delaktiga..! Så lämna gärna en kommentar! :)


Jag och en vän på ett fik när jag var hemma i Kosovo över Nyår!

/Kosovare


16 Februari 2011

Godmorgon! Har just kollat runt på alla bloggar som jag följer, och nu ska jag strax börja göra mig iordning till jobbet. Min bror skulle tydligen komma senare så jag skulle ta bussen, men nu blev det ändrat så jag tar bilen :) Hinner inte skriva mer, för jag måste hinna tanka också, tråkigt nog!



Puss&Kram!


Nighty night

Hej Hej! Tänkte blogga mer ikväll, men var tvungen att plugga och ge lite tid till min fästman, ^^ 
Det var mysigt att prata med han, han kände sig lite nere så då är jag ganska bra på att få han cheered up (enligt mig iaf..)

Nu känner jag i alla fall att jag hänger med i det vi läser i min kurs lite mer efter att ha läst i "Phonetics" kapitlet ett x antal gånger, så det känns skönt!

Imorgon tänkte jag blogga lite om lite efterfrågade grejjer som budgettips och mitt distansförhållande, så ska försöka hinna med det. Jag har även albansk undervisning i morn i en liten klass, men kan berätta mer om det imorn också..<3



Är lika trött som på denna bilden då jag mös med min brorsson Dion <3


Hoppas ni haft en mysig kväll, Gonatt<3

Glamour

Hej bloggen! Ska snart ner till vardagsrummet och se på Glamour, eller The bold and the beautiful som det egentligen heter.. Vilka intriger, vilket liv, haha! Det liknar ganska mycket livet i Jokkmokk, incest med alla, alla har varit med alla ^^ Vet inte varför men det är väldigt underhållande, så ska ta mitt thé och kolla på det nu :)



/Kosovare <3


Dilemma

Hej! Jag vet verkligen inte om jag ska börja sola? Även fast jag är utländsk så är jag väldigt ljus i hyn, men jag är jätte rädd för hudcancer och alla möjliga sjukdomar som man får av strålning genom att sola..Det är verkligen ingenting jag önskar mig själv eller nån annan..! Jag brukar tänka, hur kan man gå och lägga sig där när man är medveten om vad den kan göra med ens kropp, hur kan man vilja det..? Jag är jätterädd för solning, men jag ser verkligen ut som en vanilla ice, istället för en Condelica Rise.

Helst hade jag velat prova på en sån där soldusch, helt ofarlig och det blir verkligen jämnt och man blir inte fläckig eller orange. Det är många som har tipsat om det, men det finns inte i min stad. Nånting som är dåligt dock är att det bara håller i en vecka, sen börjar man bli fläckig och måste börja skrubba av sig.

När jag åker till Kosovo i sommar vill jag inte vara blek som jag alltid är. Jag kan tycka att det är fint, men nu vill jag vara bruun, himla fräscht är det :) Måste fundera vidare, ifall jag bestämmer mig för att börja sola kanske man ska börja snart?, så att man hinner få en fin färg!
Jag vet att jag iaf skulle få sällskap dit, hehe


Hittade en bild på Google, som visar effekten som en soldusch ger!




White White White!!


Grattis på din dag

Hallo igen! Har nyss kommit hem från "jobbet" och ska nu förbereda mig lite inför mitt seminarium som jag har klockan tre :(

Ville bara skicka en Grattis hälsning till min systerdotter som fyller år idag, Grattis på din dag Gentiana<3


Här var hon bara en liten plutt :)


I´ll see you when I see you! /Kosovare











15 Februari 2011

Godmorgon! Blev en sen kväll igår, hade inte orkat kolla på en föreläsning så var tvungen att göra det :(
Nu idag ska jag till min brors restaurang igen, det blir lite stressigt eftersom jag direkt har seminarium efter, men det ska nog gå bra!

Ville bara kolla in här och tacka Stina, (och Kelda, så sitt sätt) som fixat min design här på bloggen.
Tack så mycket <3, det blir mycket roligare när designen är mer personlig och stilren, så jag är jätteglad just nu :)



Vi hörs senare !

Passar på..

Hej Hej! Medans det fortfarande är alla hjärtans dag vill jag bara säga att det inte bara är en dag för dom människor som är i ett förhållande..
Jag vill skicka många hjärtan till mina vänner, som står mig närmast,
älskar er <3
Desa två är mina absolut närmsta vänner, älskar er enormt, <3



Även fast Donika är min brorsdotter, så är vi väldigt nära varann även om hon är a pain in the ass ibland <3



Och Hyrije, som jag umgås för lite me, men som jag varje gång har lika roligt med <3



Ta hand om varandra <3


Valentines day <3

Hallo bloggen!

Idag är alla hjärtans dag och jag sitter nu här efter ett nästan 4 timmars videosamtal med
(Mr X) haha nee, försökte vara lite rolig där :) I alla fall så har det ändå varit en ganska bra dag fastän ena halvan är i Sverige och den andra i Kosovo, men vi firar ändå tillsammans genom camen ^^

Känns lite konstigt att skriva ut allt ifall att mina nyfikna familjemedlemmar säkert kommer klicka sig in här ganska ofta, men det är på egen risk :)

I alla fall så är det 4 månader sen jag förlovade mig, det känns som om jag alltid varit förlovad med T, även fast det kanske låter lite konstigt! Känns som flera år, så snart kommer väl han börja kalla mig för plak (gumma) och jag han för plak (gubbe) HAHAHA!

Nu får ni lite cheesyy bilder :) Den första bilden är den mest härligaste bilden på oss två som jag har, <3







Här är när vi fortfarande bara var tillsammans, ps. Han var finast här också, med kortare hår, men va ska man göra när människan inte lyssnar på mig, hehe!

Glad alla hjärtans dag i alla fall, många kramar till mina syskon, mamma, pappa, och alla andra <3


Om mig själv!

Hej Hej!

Nu har Tänkte inte blogga nånting tills jag får den nya designen, förhoppningsvis nästa vecka.. Men tänkte att det kanske passade att jag skrev ett inlägg om mig själv, så jag hittade en lista där man skriver nånting för varje dag, men tänkte att jag bara plockar nånting därifrån ibland ^^

Mitt namn är alltså då Kosovare Morina och kommer från Kosovo. Jag är 20 år och bor nu i Dalarna efter att ha bott i Jokkmokk i hela mitt liv (nästan).

På gymnasiet gick jag Handel, och läser nu på universitet till engelsklärare. Jag är en väldigt positiv, utuåtriktad och avslappnad enligt mig själv, men även väldigt envis och rakt på sak.

Imorgon på alla hjärtansdag är det 4 månader sen jag förlovade mig med världens, eller i alla fall Kosovos härligaste kille, hehe. Vi har ett distansförhållande men hitills har det gått bra!

Jag tycker även som många andra om att shoppa, men eftersom jag är student så blir det väldigt lite av det.

Kan inte komma på nått mer just nu, känns konstigt att skriva nått om sig själv, men men..



Ha det bra!



Jobb strax

Gomorron <3

Ska strax åka in till stan där min bror har sin nyöppnade restaurang och hjälpa till lite.. Brukar vara där och hjälpa till under lunchen när jag inte har annat för mig! Jag ser det inte som ett jobb faktiskt, har så roligt me mina släktingar där, som en mötesplats :)





Hörs senare, / Kosovare

Nystart!

Hej igen alla mina läsare (som jag brukar kunna räkna på min ena hand), hehe, men det gör inget för jag tänkte bara använda detta som en plats där jag kan skriva av mig ibland och bara få vissa saker sagda.. Det ska i alla fall bli roligt att blogga igen, så hoppas att det blir lite intressant läsning i alla fall.

(Hoppas även på lite layout hjälp på bloggen) ^^




Bjuder på en bild, och ska sen gå o lägga mig :) 






































/ Kosovare <3


RSS 2.0