28 februari 2012



Heej!

Jag har varit lite frånvarande här men jag har jobbat 11 timmars pass i fyra dagar i streck så jag har helt enkelt inte haft tid. Det har varit tungt, men roligt när jag fått sitta i bilen och köra runt pizzor, bästa! Det är vasalopp nu här denna vecka så det är mkt jobb och därför jag jobbar, både denna helg som varit och sen nu denna kommande helgen ska jag också jobba. Trevliga människor har jag jobbat med och varje kväll innan vi slutade när vi städade satt dom på turkisk musik på högsta volym (som jag bara älskade), det är så mkt känslor från bara melodierna att man inte behöver förstå vad dom sjunger om.

Jag blev även erbjuden jobb där i sommar, så vi får se hur det blir med det. Även vissa helger och så då dom behöver köra ut pizzorna, så det blir säkert bra.

Imorgon ska jag och T ut och kolla vid vasaloppsmålet och bara gå runt och kolla omkring, längtar :)








Lite härliga bilder från Kosovo när vi skulle ut på stan en dag tsm me mamma, syster och syskonbarn:) Åhh vad jag saknar och lääängtar <3


Vårväder

Hej!

Idag är det fint väder, jag och T har redan hunnit vara ut på den vanliga rundan! Solen lyste mot oss, och T hade med sig solglasögon men inte jag, men ska börja använda mina snart som jag köpte en dag inne i stan :D T är också förkyld nu och det stämmer verkligen att när killar är sjuka så tycker dom sååå synd om sig själv, eller så är jag bara bortskämd med att alltid få hjälp i det jag gör. Igår och idag har jag fått göra lunchen själv, haha, med undantag av lite plockhjälp!

Igår gjorde jag en lunch som T älskade och åt 3 portioner av, även pappa tyckte att det var gott så det var roligt. Kyckling i sötsursås!








T hade redan börjat äta, därför ser det inte så fint ut


Fyfan vad nära :(

Hej, hur mår ni ?

Idag har varit bland en av mina värsta dagar. Jag tog med mitt usb minne till skolan som jag undervisar på, tänkte skriva ut lite papper till skolan! När jag sätter in usb-minnet så försvinner allt förutom två word-dokument, just dom som var oväsentliga. I alla fall så blev jag så förbannad så hade kunnat grina, det gick ut lite över T, haha! När jag kommer hem så funkar det inte här heller, men då provar jag att klicka på "sök" i flyttbar disk och då kommer alla filer upp, så har ingen aning om varför dom inte syns som vanligt, men gud vilken lättnad. Jag hade verkligen hela mitt liv på det där usb-minnet. Alla mina grund layots till tentor, och till olika lärare då alla lärare gillar olika och alla andra viktiga dokument, åhh fyfan jag tänkte bara hur jag skulle orka göra om allt. Men vad tur jag hade :) Nu har jag allt både på datorn och på två olika usb så att detta inte ska få hända igen!

Nu ska jag ringa T och se vart han tog vägen, han är helt galen i sin träning, till och med hon som jobbar där kom fram till mig och sa att T skulle gå en kurs och lära sig lite svenska sen kunde han få jobb där som personlig tränare eftersom han verkligen vet vad han håller på med, och att han verkar älska detta! Hennes ord, men det stämmer verkligen, tänk vad roligt om han skulle jobba som personlig tränare och jag skulle gå och träna hos honom. Jag borde nog ha tagit vara på hans hjälp lite mer när jag hade gymkort, haha!




Hade ingen nyare bild, så denna får duga!


Jag fick semlan till slut ::)

Heej! Jag har förberett min albanska lektion jag ska hålla i idag tidigare, och har just nu en kort paus i ett seminarium jag sitter på till halv tre. Vart tvungen att skuta upp lektionen till 3 då jag annars skulle missa seminariet.

Igår tänkte vi bara vara hemma men min syster ringde och sa att hon ville komma och hämta oss så då åkte vi dit, spelade pingis (som dom just har köpt) och åt SEMLOR, gissa om jag blev glad när jag såg dom. Väldigt gott var det, haha! Det var T:s första semla någonsin och han tyckte att det var helt ok :) Vi hade i alla fall roligt, jag och T tävlade mot varann i pingis, och ni kan ju gissa vem som vann. Haha, sport är inte min starka sida!










Craving :(

Åhhh vad jag vill ha en semla nu :( Men har ej tid att åka in till stan och fika, jag MÅSTE istället plugga :( Det är ju fettisdagen så det känns nästan som att det är ett måste att äta det idag, men det får väl bli nån dag senare i veckan!

Min brors fru Sara bakade hur goda som helst en gång, du kanske vill komma och hälsa på och ta med några  ? Haha, jag bjuder på kaffe och du tar med dina hemmagjorda semlor ? Jag vet inte, men det låter som en fair deal för mig i alla fall :)




Bild lånad från google.se


Idag åt vi - lax

Hallo! Antingen inga inlägg på flera dagar eller en massa under 24 timmar, haha..

Jag och T åt i alla fall just en gooood lunch som bestod av lax i sås, potatis och sallad :) Väldigt gott och lätt att göra, jag har alltid trott att jag inte kan laga mat, men nu när jag försöker så har jag upptäckt att jag är ganska duktig och att det är roligt, haha!








Mmhmhmh!


Sommar & sol

Heej!

Vad jag är less på denna eviga kyla, vissa tycker det är varmt nu men jag fryser fortfarande. Jag längtar till sommarn då man inte alls behöver ta på sig lager på lager! Jag hoppas på lite sol och bad i sommar också, kanske bara med T eller så också med två andra nära till oss, det beror helt på vad vi har för planer till sommarn, men vi får se :)








Måndag 20 februari 2012

Hallo!

Idag har varit en bra dag. Började med att jag åkte in till stan med pappa och bokade hans biljett till Kosovo! På eftermiddagen åkte T iväg med min systers man och var borta några timmar, sen var vi på ett möte på SFI då han ska börja kursen snart :) Läraren tyckte att T var jätteduktig, att han förstod relativt bra och att han inte alls skulle ha svårt att lära sig språket. Roligt att höra, men det var ganska väntat eftersom jag själv sett hur duktig han är och har blivit på så kort tid <3

Imorgon tänker jag prova på att tillaga lax för första gången, jag och T har varit bjudna på lax tidigare då han gillat det mycket så ska prova på det till lunch imorn :D

Min vän har hört av sig då hon vill att vi ska umgås med våra män nån dag så det ska bli väldigt kul <3

Sen så verkar min mans närvaro reta gallfeber på vissa, i verkligheten är det tvärtom men bakom allt så går det ingen nöd på dom!  Det är väl bättre att fokusera på sitt eget liv än att koncentrera sig på någon som inte existerar i ens liv, någon som aldrig utbytt ord med en men ändå är det hetaste ämnet, hah! Ibland måste man gallra bort människor i sitt liv, och det är jag så glad för att jag gjort!

"Vad spelar det för roll om du vinner hela världen men förlorar dig själv?"

Ett citat av Jesus som stämmer så väl.

Jag minns i skolan en gång när en städerska skulle få oss att städa och jag sa emot att vi inte går i skolan för att städa men att det däremot var hennes jobb, och det vart ett jävlans liv. Men när jag vet och tror på något så går jag till botten med det och sa till min lärare, och hon tyckte att vi skulle gå till rektorn och sa, - Ja gå du Kosovare för du är uppkäftig! Haha, sagt och gjort så kom rektorn in i vårt klassrum och även städerskorna efter jag kallat på dom, jag förklarade att vi blivit tillsagda av rektorn att möblera om vid fiket och att det då kom fram massa smuts, men att vi inte ska städa eftersom vi inte själv har valt att städa där. Rektorn sa att jag självklart hade rätt och städerskorna gick snällt och städa. Dom som känner mig vet att jag inte kan låtsas som ingenting när jag inte gillar någon elr något, och är det något jag avskyr är just såna människor som framför en är helt annorlunda och så fort man inte hör (eller att dom tror att man ej hör och ser) så kommer deras rätta jag fram. Det är upp till var och en men i mitt liv ska inte sådana finnas, punkt slut.

Godnatt!


14 februari - alla hjärtans dag

Heeej!

Jag såg just på min statistik att jag hade väldigt mycket läsare för min blogg på alla hjärtansdag, haha! Känner mig dum nu som inte uppdaterade er, men bättre sent än aldrig! Denna vecka har varit väldig tråkig, jag har haft så mycket plugg att jag till och med försummat min kille lite grann :( Men som tur är så förstår han mig och medans jag var uppe och pluggade så har han tränat mycket på sin svenska!

Under alla hjärtansdag så gjorde vi inte så mkt speciellt, jag gjorde enchiladas till oss, som jag hittat på gaybloggens blogg, och av T fick jag en jättefin sommarjacka som jag älskar.. Hahah vad fick han av mig? Geléhjärtan och en marabou, kände mig dum när jag öppnade min present, men jag ska överraska han med något som jag vet han velat ha länge :D

Tidigt på morgonen brukar vi gå ut och springa, eller mer i intervaller då jag måste pausa och promenera, haha!
På måndag ska vi på möte med hans SFI lärare, så det blir roligt.

Aja ville bara uppdatera er lite, Snart ska jag och T ta bussen in till stan och fika med min syster och hennes andra halva, sen tänkte vi göra en heldag av det :) Imorgon är det kalas, och det ska bli gott med tårta, och jag har hört lite rykten om att det blir marrangtårta så jag hoppas på det :D

Nu måste jag gå, det känns som att jag glömt skriva om nåt men kommer ej på det just nu! <3




Min bättre halva, som kompletterar mig <3


Kmr ej på nån rubrik

Heej!

Jag försökte mobilblogga igår men det gick inte! Jag har ingen tid att blogga, det är typ det sista jag hinner med. T är finally här, jag håller just nu på att lära han svenska så att han kan lite när han börjar kursen :D Haha, han kan tex räkna till tusen + så kan han ju alla andra två tusen, tre tusen och så. Han kan veckodagarna, klockan och lite hälsningsfraser :) Allt detta på två dagar, han är så duktig eftersom jag varit så lat och inte lärt han tidigare, men nu har vi kommit igång :D

Annars så har vi varit och fixat lite ärenden denna vecka. Samma vanliga är det här alltså, T är just nu och tränar och jag har just kollat klart på en inspelad föreläsning.


I onsdags höll T i albanskan och ungarna älskade honom, och ville att jag skulle ta med han varje gång, eftersom han "kan så mycket, och förklarar så bra" Haha <3



Vi har även hunnit med att fika på stan, och T har shoppat en massa, en massa BjörnBorg prylar, t-shirtar, skor m.m Sen hade han i smyg tagit en väska till mig inne på åhlens och när jag såg den så lämna jag tillbaka den, jag gillade inte alls den, så nu har jag beställt en på internet istället :)



<3


Ny vecka

Denna helg har varit jobbig, skön och rolig. Till att börja med så om T på lördagskväll istället för fredagskväll, och jag var mest i telefon då med olika flygplatser, så det var så j*vla jobbigt. Hade väldigt ont i huvudet av att sitta i telefon i flera timmar, men tillslut löste det sig. På väg hem från Stockholm åt jag en god cabanoss korv, mhmhmh.

Mitt stora kusinbarn var även här och hälsade på oss i helgen. Roligt hade vi, var i stan fikade och åt mat, körde runt lite med bil och umgicks :) Han får komma tillbaka nån mer gång då han har lite mer dagar ledigt. Stackarn hade en lång resa med sena avgångar till Malmö men kom fram tillslut :) T råkade ringa till sin pappa i natt när han skulle ringa till B, så hans pappa blev lite orolig men efter att han förklarade att det var fel så lugnade han ner sig, haha

Sen har vi inte gjort så mycket faktiskt, mest tagit det lugnt :D Ni får ha det så bra i denna eviga kyla, less är jag nu.. Jag gillar verkligen inte snö och kyla, skulle aldrig sakna snö om jag så inte såg det för resten av mitt liv. Förutom såna gånger som man kör skoter, som då jag och Micke Aira åkte runt med hans, när han skulle lära mig lite grann inför då jag skulle ta skoterkörkort, haha.. Det var tider det!

Tyvärr verkar det inte gå att lägga in nån bild, så det får bli ett bildlöst inlägg...!

2 februari 2011

Hej Hej!

Idag har det varit en lång dag, inte inom skolan men annars. På förmiddagen pratade jag med min syster i Kosovo en ganska lång stund sen läste jag lite ur ett kompendium som var svintråkigt, men men. Ska försöka att inte skriva så mkt i denna blogg om plugg, nog för att jag inte skriver så mycket annars heller.

Senare på kvällen var min syster hit med familj och fikade med oss. Trevligt då hon och min pappa alltid slutar i stora diskussioner, haha :D Alltid på skojj dock..

Imorgon tror jag att det blir en tur till Stockholm, vi får se hur det blir med det...!

Jag skänker alla mina tankar till min mans fina familj idag som förlorat deras farmor/mamma tidigare idag.. :( Hon var alltid så snäll och glad mot mig och när jag var dit i November så låg hon på sjukhus och jag och T brukade hälsa på henne varje dag. Hon sa alltid att vi inte behövde komma men man såg på henne att hon ville det. Jag minns en dag speciellt mycket, när hennes sons fru fick ett samtal så lät det såhär..

Sonens fru : Pot bajn tfala krejt, Arbnorja - mesa, Kosovarja - nusja Taulantit, Xheva - ni shoqe e Arbnores..

Efter att hon glömt att hälsa från T:s farmor också så sa T:s farmor: Edhe Hyra plaka, i ban tfala.

Haha vi alla började skratta ihjäl oss, hon hade så klockrena skämt ibland, men var samtidigt så himla liten och sjuk i slutet :( Hon visade alltid sina stora blåmärken efter nålsticken som såg så hemska ut.

(sorry att jag skrev skämtet på albanska men det blir inge roligt om jag översätter till svenska, men kort så handlade det om att hennes sons fru glömde hälsa till någon i telefon från T:s farmor då hon hälsade från alla andra, så då tog hon saken i egna händer, dessutom så skrev jag bara skämtet för att jag själv kan kolla tillbaka senare i min blogg och komma ihåg henne ) Ps: Jag skrev detta som en hyllning och så som jag minns henne, när jag pratade med T:s fastrar idag så pratade vi om detta och  andra minnen )




Vila i frid, pusho n´paqe


Ordinary

Godmorgon!

Idag så har jag beställt några jävligt dyra böcker, jag blir less... På biblioteket fanns några men inte dom dyraste. En bok kostar nästan 500 kronor så det är inte så roligt för en student, men men. Vi ska tydligen läsa shakespeare denna termin också, haha!

Senare idag ska jag ha albanska med mina små albanska barn. Vi ska se vad vi ska göra härnäst :)

Vad mer ska man säga, inget händer.. Igårkväll försökte jag mig på paj igen efter mitt tappra fail försök förra gången, men denna gång blev den faktiskt jättegod, men vi hade ingen vaniljsås hemma så det fick bli nån annan som jag ej minns namnet på.

Sitter mest och försöker plugga dessa dagar till fredag, det går så mycket fortare då :D

Igår ringde jag även till B som kommit till Sverige som först skulle till Stockholm men ändrat destinationen till Malmö :) Hoppas han kan komma upp hit och hälsa på sen nångång:D





Jag och Limi, när vi båda var i Ks :D


RSS 2.0