Nattlampa

Nu är jag klar med dagen och ska nu varva ner med någon film med T. Jag har filat naglarna som växer som ogräs nu men jag vill inte ha dem långa då bebisen kommer och så målat dem och plockat ögonbrynen! En granne stannade mig och sa jag tror du bär på en tjej, jaha sa jag, vi har ingen aning vad det blir! Hehe vi får se om vi får en liten tjej eller en kille som vi tror, vilket som så kommer h*n vara vårt allt <3 Spännande ska det bli att få upp bebisen på bröstet och äntligen få mysa ihop, nu drog tankarna iväg men jag tänkte visa lillens nattlampa som vi köpte på Ikea. Lagomt ljus och så söt. 
 
 
 Den ligger fortfarande i påsen som är sluten så tog inte ut den för att ta kort! 

Vecka 37

Mellan graviditetsvecka 37 och 40 kommer huvudet (eller stjärten vid sätesbjudning) att fixera sig i ditt bäcken. Du kommer att känna att fostrets position förändras något, och uppleva en slags tyngdkänsla ner mot underlivet.

Nu börjar det bli viktigt att vila och förbereda dig införförlossningen.

Magen är i vägen och händerna når inte fram! Känner du dig klumpig? Du är garanterat inte den första, och inte heller den sista! Din livmoder väger nu ca 1 kg i motsats till ca 60 g, som den skulle vägt om du inte var gravid. En tröst är att vikten ofta stabiliserar sig nu mot slutet. Nattsömnen störs säkert av en aktiv krabat, täta urineringar och svårigheter med att hitta en bra sovställning.

Egna tankar: Denna tyngdkänsla känner jag verkligen igen, det trycker neråt och gör ont, jag som haft en sån bra graviditet börjar verkligen känna av graviditetskrämporna nu :( Upp på toa flera ggr per natt och nu är även krampen i vaderna tillbaka på natten! Nu vill jag bara ha min bebis här men vill samtidigt ha i jan men men vi får vänta och se. Längtar så jag spricker, jag vill lära känna denna lilla människa som jag och T skapat, tänk vad fantastisk min kropp är som har fixat detta, kan knappt fatta ibland hur allt fungerar :) 

Aja har skaffat en ny app så nu har jag lekt lite med den och här har ni resultatet! 

 Första bilden i v 6, den andra i v 9, den tredje i v 14 och så magen o v 35-36 <3

Bm besök och födelsedag

Igår var en fullspäckad dag och när jag skulle lägga mig halv nio ockokills runt lite på internet så var jag för utmattad att jag istället somnade så tidigt. Man har inte samma energi såhär i slutet och nu känner jag verkligen mig höggravid! Under dagen går det bättre men mär jag tar det lugnt så får jag ont i kroppen pch blir stel!! 
 
Var iaf på bm besök! Blodtrycket var högt och hon ville att jag är hemma tills jag föder men jag sa att jag ska försöka så länge jag kan, då sa hon att hon självklart inte kan tvinga mig men att verkligen rekommenderar det men jag har inte tid att stanna hemma. Sen förbi Ica maxi o köpte    två tårtor och så firade vi mig lite! Fick pengar, presentkort, halsband,armband, örhängen och en klänning. Tack alla för att ni tänker på mig <3 
 
Nu har jag just pratat med Ts familj och mannen min är på fotboll. Åh vad jag längtar till min lille bebis, tänk att den lilla är så nära men ändå så långt bort<3 
Jag tittade på blondinbellas prat om hennes förlossning och blev så peppad och ser nu faktiskt fram emot det, jag får ju den bästa belöningen :) Åh undra vem h*n är lik, och vad det är för liten ! <3
 
Senaste filten, nr sex, haha! Men nu är det faktiskt litens mormor som varit i farten igen :) Jag har packat ner en annan filt i bb väskan men ska nog packa ner denna också då den är så otroligt mjuk o härlig, min favorit hittils :)
Amningsbh har jag också fyndat på kappahl så nu är jag klar med allt! Nu får du komma när du vill, vi väntar o längtar <3
 

Inredning

Hej!
 
Kom just hem från min svägerska där jag och mamma var och fikade! Lilla bebisen sov hela tiden så vi får träffa henne nån annan dag. Fikade glass med varma hjortron, älskar hjortron så det var verkligen gott. 
 
Tänkte mest kika in och visa dessa nya lampor som pryder våra sänbord. T kom hem med dem för nån dag sen, och jag blev väldigt nöjd. Han har bra smak min man <3
 
 
Mysigt att släcka ner och endast ha dessa på :) 

Projekt spjälsäng

I fredags var vi till Västerås för lite ärenden och så gick vi på stan lite och åt på en jättefin italiensk restaurang. 
På vägen hem stannade vi i Borlänge på Ikea och valde spjälsängen som vi fick av min syster med familj. <3 Tack igen! 
 
I lördags var mina föräldrar bortbjudna på middag och jag hade skjutit upp på en uppgift så det blev lite stressigt men jag hann :) T passade på att montera ihop spjälsängen och när vi var klara var vi och fikade till systern min! Hela helgen har vi haft fullt upp men det är bra för då går tiden fortare. 
 
Idag är det 25 nov alltså 1 månad kvar till bf, wohooo!!! Min lilla bebis har blivit så stark att det gör riktigt ont när den lilla rör på sig ibland. På torsdag blir jag 23 år,tiden går fööör fort! Jag brukar alltid ha lite ångest inför mina födelsedagar men inte i år, nu vill jag bara ha december här :) 
 
 
 
 
 

V 36 (35+1)

Du är på dag 247 av 280. (88,2%).

 

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och full dag (v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 33 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 Nu går det undan :)

Magbild V 35 (34+4)

 Nytagen bild idag <3

Vecka 35 (34+0)

Jag har varit febrig o förkyld så jag har mest stannat inne dessa dagar. Igår kväll ville T ut o gå så då hängde jag med men då kände jag mig bara ännu dåligare. Idag har jag mått bättre så nu är det nog över, min syster o hennes man var också hemma sjuka så jag och T var där o fika några timmar under dagen. Nu ikväll har vi haft mina bröder här och jag har orkat med hela dagen så det är stor skillnad från igår. 
 
Imorn ska jag till barnmorskan, har längtat! Ska bli roligt och se hur bebis ligger nu (de kan ju vända sig även fast de är fixerade, dock ovanligT) och lyssna på hjärtljuden :)
 
V 35!!!

Vikten runt vecka 35 ligger på cirka 2 600 gram och längden runt 45 cm. Från huvud till stjärt motsvarar detta mått ungefär 32 cm. Skelettet håller fortfarande på att bildas så det är extra viktigt för kvinnan att hon får i sig tillräckligt med kalcium. Stort fokus hos bebisen nu ligger på att bygga fettdepåerna så att att han eller hon ska kunna hålla värmen efter förlossningen. Barnet kan nu själv klara av att bekämpa lätta infektioner med sitt eget immunförsvar.

Mamman blir nu ännu lättare andfådd till och med vid till synes små ansträngningar. Lungkapaciteten har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag för att klara av syresättning till både mamma och barn. Förvärkar är nu vanligt, vilka påminner mycket om mensvärk. Kvinnan har runt vecka 35 säkert ökat minst 11-13 kilo nu till följd av graviditeten. Detta kan bli en jobbig period där kvinnan återigen kan bli lättirriterad, då hormoner ändras samtidigt som bebis trycker överallt. Magen står runt vecka 35 som högst och kommer snart att sjunka ner en bit. Om ni inte gjort det innan så det hög tid att sätta er in i förlossningen och de olika bedövningarna nu. Glöm inte heller livet efter förlossningen.

Mina egna tankar:

Jag mår bra faktiskt, om man jämför med många som har såna hemska besvär o är sjukskrivna sen länge! Jag har lite ont i fötterna då jag samlat på mig vätska men inget lite massage inte botar :)

Jag har börjat få ont då jag böjer mig ner tex när jag ska ta av mig byxorna, då känns det långt ner i magen så det ska jag fråga bm om imorn. Stickningar har jag också nu långt ner men det är nog livmodern som töjer sig. Bebis hickar varje dag o nu riktigt hoppar magen till när det händer. När den lilla kmr åt mina revbenen kan det göra riktigt ont men överlag har jag en lugn bebis! 

Åh 5 v kvar, känns som 5 år!! Kan ju bli ännu längre om jag går över vilket jag känner att jag kmr göra. 

 Denna bild fick jag av Ts mamma, hon har stickat dessa fina till bebis när h*n blir lite större. Blev så glad då jag önskat mig massa handgjorda kläder o filtar som jag fått av syster min. 
 
 
 2 av 5 filtar, dessa fick jag av syster min som hon gjort själv! De tre andra är köpta. 

25 år <3

Vad jag fick tänka länge för att hitta den perfekta presenten till T. Eftersom han fyllde 25 ville jag ge honom något personligt och fint. Tillslut kom jag på att han verkligen velat ha manchettknappar så jag letade massor på internet och blev så glad då jag såg att en sida även graverade dem! T vart superöverraskad och glad! <3 Nu kmr han alltid minnas att han fick dessa på hans 25 årsdag. 
 
Förresten, v  34 idag (33+0) :) 
 
 
 
 
 

5 nov 2013 <3

Idag fyller min älskling år, så han har blivit överröst med pussar o presenter! Jag har beställt en present till honom då jag ville ge honom nåt speciellt då han fyller 25,som ej skulle hinna komma så han fick lite annat i väntan på den! Mina systrar har varit och fikat, tack för de fina presenterna. Tidigare var vi på Strand och åt lunch och så har vi pratat med massa släkt. T fick en fin body av bebis också där det stod I <3 dad!!!!
 
 
Förra helgen på Ikea! 

Vecka 33

Du är på dag 228 av 280. (81,4%).

 

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och fulla dagar (v32+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 52 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 

Vecka 33

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet ned.

Egna tankar:

Denna vecka har varit så lugn att jag har mått jättebra, känt mig smidig o inte haft ont någonstans. Nu börjar dock de jobbiga veckorna snart så jag får se hur jag kmr må men för tillfället mår jag jättebra! Min kramp i vaderna har försvunnit och jag har inte haft det på många nätter! Bebis sträcker på sig så ibland är det riktigt obehagligt när den lilla kmr åt revbenen! 

 

 


<3

 
jag och mamma är hos min bror och myser med deras små barn <3 Vi sitter och ser på lite gamla videos hans fru satt på så vi har blivit kvar i några timmar men vi har haft de så trevligt :) 
 
Melinda har tagit lite kort så vi gjorde ett kollage !
 
 

RSS 2.0