BM besök - v 22

I måndags var jag hos BM, vi lyssnade på hjärtljuden som låg på 150 och 155 slag i minuten! Allt såg bra ut och jag fick veta att om jag inte föder av mig själv så sätter dom igång mog v 38-39 så det kan bli januaribebisar också ☺️ Känns otroligt skönt att slippa gå till slutet och definitivt inte gå över tiden. De verkar inte ha så många tvillinggravida på min mvc då min bm 'är så stolt över att jag går hos henne' haha ! Jag hade tid dit om en månad men fick tid en v tidigare så det blir täta kontroller överallt. Efter v 28 ska jag gå varje vecka. 
 
Min mage växer enormt Mycket och det går fooort men det betyder bara att bebisarna mår bra och jag ser ljuset i tunneln, bara 4 månader kvar som mest. Annars jobbar jag på som vanligt och orkar med så det är skönt. 3 veckor kvar till höstlov 😀
 
Förra torsdagen var det bajram (eid) och vi firade vår första högtid i huset så jag bjöd in mamma o pappa och syster med son på middag. Alla mätta och glada och resten av helgen var vi antingen hos någon och hälsade på eller så var någon hos oss så denna helg ser jag fram emot att bara ta det lugnt.
 
I söndags var jag, min syster och hennes dotter och mamma till Borlänge för att shoppa. Jag fick hem en hel del då min syster skulle ha mindre inredningsprylar så jag körde på stort och handlade det jag haft på min inköpslista, bland annat tv bänk, stor hall spegel, två trappgrindar! Så blev det kläder till bebisarna och lite till mig med. Så kul att komma ifrån med bara tjejerna och bara få vara och inte behöva hålla reda på eller underhålla barn. Vi var inne på Ikea o 2.5 h 😳 så det hade ju aldrig gått om man haft familjen med. Kul hade vi iaf ❤️
 
 
 
Han ser på fåret Shaun och vill krama fåren 💗

50 % - V 21

Idag går jag in i v 21 (20+0). På måndag ska jag till bm så det ser jag fram emot. Det är en helt annan sak att vänta tvillingar än ett barn. Med Rion var jag jättepigg i denna vecka och allt kändes bra, nu är det obehagligt att stå och gå då det känns som om allt luckras upp, magen växer i megafart o jag känner mig otymplig. Känns som att vara höggravid! Jag ska väl egentligen inte klaga då en massa i tvillinggruppen fått gå ner i tid eller fått sjukskrivning så det hoppas jag att jag slipper så länge som möjligt, jag vill jobba så långt jag kan. 
 
Efter jobbet vill jag bara ligga o vila så jag är pigg till nästa dag och orkar med jobbet, så så ser det ut just nu. 
 
Jag har haft lock för öronen i flera veckor vilket är otroligt jobbigt, med Rion var jag täppt i näsan men nu verkar svullnaden satt sig i öronen vilket är mycket jobbigare än en täptt näsa. 
 
Det som är likadant som förra graviditeten är att jag inte alls gillar att vara gravid. Hade trott det kunde bli annat nu när det är flickor men inte det, trivs inte alls som gravid. Dock får tjejerna hålla sig kvar länge till då de är alldeles för små och skulle inte klara sig om dem kom nu.
 
På onsdagar har jag all min planeringstid och endast 2 lektioner mitt på dagen så jag får några lugna timmar vilket behövs.
 
Jag har börjat köpa lite smått till tjejerna men har inga bilder tyvärr. Ena tjejen har vi ett namn till så nu är det bara ett namn till vi måste bestämma, vi har ett vi gillar men ingetr bestämt ännu ifall vi hittar nåt annat. ❤️ Längtar ❤️
 
 
Fruktstund nu på morgonen 💗
 
 
 
Min älsklings pojke ❤️
 

Tvillingmage

 
❤️
 
1177.se

När man är gravid med tvillingar är risken större att man känner av vanliga graviditetsbesvär men även att man kan få allvarliga symtom. Att vänta tvillingar är ofta ansträngande och tungt för kroppen och när man väntar två barn blir hormonhalterna högre i kroppen. Detta gör att de vanliga graviditetsymtomen kan förstärkas. Man kan till exempel må mer illa, vara tröttare, mer svullen och ha mer ont i ryggen.

Havandeskapsförgiftning och graviditetsdiabetes är vanligare vid tvillinggraviditet. Även blödningar och för tidigt värkarbete.

Det är vanligt att tvillingar föds tidigare än väntat. Ungefär hälften av alla tvillingar föds före graviditetsvecka 38. Men många tvillingar föds tidigare än så. Att födas före 34 graviditetsveckor är vanligare om man väntar tvillingar än om man väntar ett barn.

På grund av de ökade graviditetsbesvären och eventuella komplikationer räknas en tvillinggraviditet som en riskgraviditet. Det innebär att man går på tätare besök och kontroller på mödravårdscentralen.Ibland kan den gravida kvinnan behöva läggas in på sjukhus på grund av komplikationer eller för tidigt värkarbete.

Trycket från magen är stort och i graviditetsvecka 30 är magen lika stor som en fullgången graviditet när man väntar ett barn. Många som väntar tvillingar blir sjukskrivna tidigt i graviditeten.

Det är viktigt att man tänker på att vila och försöka ta det lugnt.  Att äta braoch att försöka motionera måttligt bidrar också till att man mår bättre.


Rutinultraljud i v 20(19+0)

Vecka 20 nudå helt plötsligt, blev framflyttad så istället för att ha bf 14 februari så blev det 9 februari och det betyder att jag går in i v 20 idag istället för på söndag 😀
 
Jag och T var på rul idag, bebisarna mår bra och väger 230 och 250 gram var, huvudmåttet på tvilling 1 var 4,4 cm ❤️ Tvilling 1 ligger med huvudet neråt långt ner i magen och tvilling 2 med huvudet uppåt ovanför naveln!! Så de möts med fötterna! Inte undra på att magen växer så det knakar när de nu kommit så högt upp på magen, förra gången jag var på ul låg se långt ner båda två! Allt såg bra ut, hjärta,lungor,urimblåsa,läpp o ryggrad! Vi fick med oss en massa bilder ❤️
 
Vi ska dit om en månad igen, riktigt lyxigt med alla extra ultraljud man får då man väntar tvillingar. Nu ska jag börja köpa kläder också, har velat vänta till rul och de kan ju inte ärva så mkt av sin storebror då det är flickor 💗
 
Jag mår i alla fall bra, hungrig blir jag snabbt och så slinker det ner alltför mkt onyttigt!!! Men men, tkr det är så svårt att stå emot när man är gravid, blir en helt annan sak då. Ibland när jag går runt i klassrummet är det obehagligt att stå upp då det liksom klickar till långt ner i magen, är som att bäckenet sitter löst ( känns som när knäskålan klickar till ibland) men annars går det bra!
 
Rion är jätteduktig och trivs på förskolan, han har just slutat med välling på natten... Igen! Vi avvänjde ju honom för ett år sen och det tog tre nätter av gråt så var det bra men T tyckte så synd om han så han började ge välling igen! Men nu har han ätit så dåligt på dagarna att jag fick nog så i två nätter har han bara fått vatten och jag var beredd på hemska nätter men han sover bättre!!!! Jag känner mig så utvilad nu så det inte är sant! I hans ålder behöver man inget nattmål men det var bara en dålig vana.
 
Tvilling 1
 
 
 
 
Tvilling 2
 
 
 
❤️❤️
 

Vecka 18

Jag och Rion har varit ensamma hemma i helgen , eller vi har haft mormor här men pappan har varit iväg på fotboll och andra festligheter! Vi har haft det riktigt bra med massa främmande och så har vi mest varit o hälsat på folk. 
 
Vecka 18 idag då (17+0) och jag känner mig helt ok, när jag just hade börjat jobba var jag helt stel och haltade efter en hel dag på jobbet men det var bara första veckan så det var inte foglossning som jag trodde utan jag hade vilat för mkt på semestern! Nu går det jättebra, är en bra period, magen är inte för stor, jag har ork och har inga krämpor! 
 
Jag tror jag känt någon av bebisarna någon gång, den 4 september i v 16+5 kände jag små buffar 4 på morgonen! Haha, den fredagen var jag trött på jobbet...
 
I appen står det att bebisen är ca 15-20 cm lång, så jag har alltså två gånger 15-20 cm långa bebisar i magen men än känns det bra, dom rymd. Tänk att jag har 3 slående hjärtan i min kropp, häftigt! När jag var gravid med Rion minns jag hur jag tänkte att wow jag har två hjärtan i min kropp men nu 3 st alltså!!!
 
Rions inskolning går jättebra, han grät första dagen jag lämnade honom ensam men de andra dagarna brydde han sig inte men han vart hur glad som helst när jag hämtade honom sen ❤️ Min stora lilla kille som snart blir storebror! Han är så himla gullig, hans grej är att hela tiden säga mamijeme (minmamma) ❤️
 
Imorgkn har vi K dag- har fyra st lära känna samtal inbokade, sen kanske det blir lunch ute! Förresten, när jag berättade för mina elever om tvillingarna fick jag så många roliga kommentarer, en av dem var - Ja, jag tänkte just att hon har nog ätit lite för många bullar i helgen! Hahaha 😂
 
 

RSS 2.0