Igångsättning

Idag var jag och T på tul och igångsättningssamtal! Läkaren tyckte att jag skulle sättas igång speciellt då jag det tydligen inte går att vara mer mogen än mig så det skulle räcka med att man tar hål på hinnorna så vattnet går trodde hon. Jag var 3 cm öppen och tappen var inte ens 1 cm. 
 
Tjejerna mådde bra i magen och nu har ettan tagit igen sig lite så nu väger hon 2.8 och tvåan 3.3! Stämmer vikterna så har jag 6.1 kg bebis i magen, haha! 
 
Hon ringde förlossningen och tyvärr var det knökfullt idag så vi ska befinna oss där imorgon kl 09.00 och så får vi se när de har tid att sätta igång mig! Hoppas det inte är lika fullt som idag. Nu är det sååå nära, jag är så himla nervös och hoppas bara att allt går bra. Önska oss lycka till nu 💗
 
Idag har jag bara myst/ lekt med min stjärna Rion och tvättat, packat om och betalat räkningar och sånt så det är gjort. Nu är vi redo. Känns dock i mammahjärtat när man inte vet hur länge man blir borta från Rion och hur han ska känna sig, vi får facetimea ❤️ Han kmr iaf vara med den person som står han närmast efter oss två, min fina mamma❤️
 
Nu ikväll var jag och handlade så Rion och mamma har massa gott medan vi är borta och var in på kappahl en sväng, jag gjorde det bästa köpet någonsin, två st byxdressar till tjejerna för 15 kr st! 😂
 
Nu ska Rion snart bada och sen ska vi bara mysa, åh kmr sakna han så mkt, har lite smått ångest! 
 
 
❤️❤️❤️
 

Vecka 38 (37+4)

Inga bebisar än 😩
 
I måndags mär jag fortfarande var i v 37 var jag en sväng till spec mödravården, gjorde ctg + ultraljud vilket såg bra ut. Läkaren kände och jac var öppen 3 cm nu, 1.5 cm lång tapp som är mjuk och framåtlutad! Hon gjorde en hinnsvepning men kände inte något efter det, bara att det stack lite den kvällen. Sedan i tisdags har min slempropp gått i omgångar (med Rion märkte jag aldrig av den förrän vattnet gått) men ingenting har ändå hänt. Sedan igår går inte slemproppen mer så vi väntar... Och väntar!
 
I onsdags var jag till bm, allt såg bra ut och även hon kände men det var samma status där.
 
Jag har inte haft några onda sammandragningar eller förvärkar alls men inatt vaknade jag av en ond sammandragning och de fortsatte att komma under 2 h med 9-11 min mellanrum. Sen kunde jag somna om och nu på morgonen gör det liiite ont ibland men inte så att något skulle vara på gång utan det är bara förvärkar. Med Rion hade jag tur att vattnet gick först och sen började värkarna komma efter ca 2 h, då visste jag att det var på gång och man slapp tänka ifall det bara är förvärkar. Denna gång verkar bli annorlunda... 
 
På onsdag ska jag till spec mödravården igen för ställningstagande till igångsättning, dock verkar den läkaren inte tycka att man sätter igång men min bm tkr de ska göra det då det till och med står i landstingets riktlinjer så vi får se.. 
 
 
Jag tkr det är så drygt just nu och det känns som jag är gravid i v 47!! Jag ser en massa bebisar komma nu i de olika grupperna nu och längtaar efter mina. Tjejerna har varit helt galna de sista dagarna och det gör så ont när båda spretar ut åt vartsitt håll. Min mage är stor och det är tungt att gå och bära den. 
 
 
Annars är allt bra, förra söndagen kissade Rion för förstagången på toan 😀 Efter det har det hänt några ggr till när T tagit hand om det då jag inte orkar... Jättekul och han tkr om att sitta där till skillnad från förut då han bara skrek när vi satt han där. Han härmar mycket, han kallar min mamma för Bile 😂 När jag pratade med Ts mamma och det var dåligt nät sa jag, mami hallo, varpå Rion säger mami haooo! Han kan inte säga L så det låter så roligt och dom blir så glada när han försöker prata med dom. Sen när dom frågar något säger han po, po! ❤️ 
 
Köket är helt klart och det är sååå fint, kmr bilder sen! Igår var vi och handlade mat och köpte även nya gardiner till köket. Idag behöver vi köpa mattor men får se om vi hinner då killarna är ute och leker just nu och Rion sen ska sova. Vi köpte en dörrmatta och skoställ iaf så där är det fint 😊 Jag har tagit undan all guld och brun inredning som hör hösten till och har nu köpt massa i silver, lila,rosa och pastellfärger! Vååår! Det blev jättebra. 
 
Om jag kan och orkar ska jag försöka skriva en rad när vi är på väg till förlossningen när det väl är på g så kan ni önska oss lycka till 🌸

Nyår 2015/2016

2015 var ett av de bästa åren för oss, mycket bra hände och det skedde många förändringar för oss! Jag tänkte summera året lite så jag kan gå tilbaka och minnas!
 
Januari - Rion hade just fyllt ett år och började gå, det var stort. Helt plötsligt kändes det som man inte hade en bebis utan ett litet barn och han vart väldigt självständig iom att han började gå.
 
Februari - Vi fortsatte att klicka oss in på hemnet k princip varje dag och var på några visningar men inget kändes rätt eller så var det för mkt fel, som fukt till exempel! Vi ville inte ha källare heller så vissa hus gick bort pga det. 
 
Mars - 5 mars köpte vi vårt hus, sån lycka! Vi hoppade runt hemma och var i chock, vilken grej vi lyckats med på så kort tid! 
 
April - Mycket tid gick åt att skriva på och fixa med en massa till huset. Vi tittade mycket på inredning och sorterade en massa så flytten skulle gå smidigare. Bland annat köpte jag en massa plastbackar som jag fyllde med diverse saker.
 
Maj - I maj blev vi gravida med dessa små tjejer efter att jag i några månader haft bebislängtan. Jag fick ett mail om ety jobberbjudande som jag tackade ja till. Och vilken tur att jag gjorde det, har trivts bäst där jag är nu och längtar tillbaka.
 
Juni - Jag plussade den 9 juni tror jag och mådde illa och kände mig allmänt svag i kroppen! Cyklade till jobbet varje dag vilket var så skönt! Vi var en sista sväng till banken och flyttade in i vårt hem den 15 juni om jag inte minns fel, men vi fick nycklarna några dagar innan. Jag nådde även min målvikt, 53 kg vägde jag! - 36 kg efter graviditeten med Rion. Snart börjar den resan på nytt och gudarna vet hur taggad jag är! 
 
Jag och Rion tog sommarlov och njöt av atg bara kunna öppna altandörren och gå ut på vår gård. T började med renovering direkt, bytte bland annat golv och dörrar. 
 
Juli - Vi åkte på semester till Kosovo och blev borta i en månad. Vi hann få några härliga sommarveckor i Sverige också så vi hade tur. Vi var även till Albanien i 9 dagar där vi solade och badade tillsammans med Ts familj.
 
Jag var på ul och såg bara en bebis men efter Albanien semestern var jag på ett till och fick reda på att vi väntade tvillingar ❤️
 
Augusti- Vi kom tillbaka till Sverige och jag började på mitt nya jobb och stormtrivdes. Rion var hemma med mormor i några veckor och skolades sen in på förskolan i slutet på augusti vilket gick över förväntan. T skolade in han första veckan och jag tog andra veckan, teampower 😂
 
September - november Hösten gick till renovering av mycket, bland annat trappan! Sen bestämde vi oss för att renovera köket så det tog mycket tid och några turer till Ikea för planering och beställning. Allt vi gjorde o hemmet tänkte vi 'detta är första gången i vårt hus' vi firade bland annat Bajram och hade min syster & mina föräldrar här då. Våra födelsedagsr firades och vi hade det allmänt bra med en fungerande vardag även fast det ibland blev väldigt stressigt med min tvillinggraviditet. 
 
December - Rion fyllde två år och firades. Köksrenoveringen drog igång lite smått och igår blev renoveringen helt klar 😀 Vilken lättnad att vi hann innan bebisarna kommer. 
 
2015 var ett otroligt händelserikt år med mycket nytt för oss. Vi hade turen att allt var bra saker som vi kände oss redo för. Jag hoppas och tror att 2016 kommer bli ett lika bra år men kanske lite mer avslappnande och inte så mycket nya stora förändringar i vår familj. Vi kommer få två nya familjemedlemmar som vi ska lära känna och resa och bara ta det lugnt! Det ser jag fram emot, ett lugnt år där jag får njuta av att vara hemma med mina barn och leka massor. 
 
Albanien 2015
 
En tvillingmage i 3e månaden, sån stor skillnad mot för när jag var gravid med Rion då jag redan i tredje månaden var stor som ett hus.
 
Påväg ut på kvällen I Albanien - Mörk och mörkare haha! 
 
 
En morgon i Kosovo 
 

Vecka 37 (36+2)

Vecka 37... Fy vad less jag är! 
 
Igår var jag till bm, tvilling 1 hjärtljud 125-130 och tvilling två 135. Hon kände på tappen och jag är 1-2 cm öppen vilket dock är normamt som omföderska. När jag var öppen 3 cm med Rion hade jag redan börjat med lustgasen så inte undra på att det oftast går fortare med andra/tredje barnet.. Bm sa också det, att det oftast är därför det går fortare för man kan vara 4-5 cm öppen utan att man är i aktiv förlossning.  Tappen är iaf mjuk och 2.5 cm lång.
 
Om 12 dagar ska jag till spec mödravården igen för tul och bedömning av igångsättning som jac verkligen hoppas jag får om jag inte fött tills dess men självklart hoppas jag att det kommer igång innan även fast jag vet vad som komma skall... Jag tror den bästa förlossningen är den första, då vet man inte vad som väntar och hur mkt ondare det kommer göra.
 
Jag är tung i kroppen, jobbigt att gå, stå,sitta,ligga! Bebisarna är så starka att deras rörelser gör ganska ont! Jag har inte så mkt sammandragningar, eller jo men inte onda! 
 
Jag är svullen som jag vet inte vad och är allmänt less på detta nu. Ska till bm nästa vecka igen så får hoppas att det hänt lite mer tills dess. 
 
Igår var jag in till stan och handlade lite inreding till köket, strumpbyxor till tjejerna och mascara till mig. Var även på kappahl där det blev underkläder och en fin Dinosaurietröja till Rion. 
 
Efter T slutade var vi på Em och beställde tre barstolar och så fin lite blommor följa med hem. Vi var en sväng förbi mio också men barstolarna var finare på Em, dock blev det lite mer köksgrejer på mio. 
 
Rion är inne i en utvecklingsfas tror jag eller så känner han på sig att det är nära nu. Efter att ha varit hemma i 3 veckor brydde han sig som vanligt inte när jag lämnade han på förskolan men sen i onsdags vill han inte alls stanna där och gråter och springer efter mig. Att han sen inte vill med hem när jag hämtar är en annan sak.
Han har blivit extremt mammig, ikväll tex så satt jag bredvid honom i soffan men gick och la mig en bit bort från han i soffan varav han direkt följer med ipaden och sätter sig tätt intill mig. Senare när jag kliver upp så är han snabb med att ställa sig upp ocv med ipaden följa med mig In på toa och vänta tills jag är klar där.. Haha 😂 Mig gör det absolut inget då jag älskar att va han nära men funderar hur det blir med bebisarna sen. Idag visade jag han bebisar på telefonen och han sa snabbt beba beba ❤️
 
Det var alltså vecka 37, tungt men det går och jag håller ut! 
 
25 dagar kvar idag och jag går in i månad 9 imorgon! 
 
 
 

Rions 2- års kalas del 2

 
 
Nyduschad och får hjälp att klä på sig av pappa ❤️
 
Hur fin får man vara? 😍💗🍓
 
 
Rion med sin bästis och kusin Aurela, de till och med delar på Rions stol ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När man är varmare än jag vet inte vad passar uppsatt bäst, blev ganska bra 😊
 
 
Hela kalaset satt han sedan och lekte med de det här lekleresetet han fick av sin kusin.
 
 
 
När vi sjungt klart och alla applåderade började Rion pch att klappa händerna, så söt och jag var en stolt mamma ❤️
 
Det är det här spelet som heter fanta kolor 😊
 
Rion firades även på dagis
 
 
 
Mammas gobulle ❤️ 

Vecka 36 (35+5)

I torsdags var jav hos bm, blodtrycket var lite högt igen men blev lägre efter en stund. Tvilling 1 hjärtljud 130 och tv 2 148! Efteråt fick jag gå upp på spec-mvc där de gjorde en ctg kurva och kollade med ultraljud då jag känt dem mindre men allt såg bra ut. 
 
Idag hade jag ett tul inbokat. Tvilling 1 ligger fortfarande på -19 så det är bra att det inte går neråt utan hon verkar följa sin kurva. Tvilling 2 ligger på -7. Tvilling 1 väger nu 2200 g och tvilling 2 väger 2500 g! Läkarn hade väldigt svårt att mäta dem då de låg så tokigt och hon tröck som jag vet inte vad så nu är jag alldeles öm där hon varit med den där grejen 😩 Hon kände även på tappen då hon sa att huvuderna ligger så långt ner och tappen är mjuk och nånting med ett finger 😂 Dock betyder det ingenting då man som omföderska kan gå så i flera veckor. Hon hade svårt att se vilken som blir tvilling ett då båda ligger så nära varandra med huvudena men tillslut så såg det ut som att den vänstra tvillingen som alltid varit tvilling 1 nog ligger längre ner med huvudet. Ska tillbaka om 2 veckor så får vi se vad som händer! 
 
Annars är det tungt, gör ont att sitta, ligga, gå! Inatt hade jag halsbränna då jag tagit bort ena kudden eftersom jag inte haft ont i öronen på några dagar men fick sätta tillbaka kudden då det var jobbigt med halsbrännan. Sammandragningar har jag men nu har de onda avtagit. Lär nog gå över med dessa tjejer... Så otroligt less är jag nu men det är väl bara att bita ihop.
 
På torsdag ska jag till bm igen, ett evigt springandes där...
 
I helgen var vi en sväng till Borlänge, jag orkade gå igenom hela Ikea och en sväng på kupolen så helt sängliggandes är jag inte men det kändes kan jag lova. Dock är jag för envis så det gick. Vi hittade lite smått och gott 😊 Köksrenoveringen går bra och det blir så fint!
 
Idag var Rion tillbaka på fsk och vi tittade på lite bilder som de tagit på hans födelsedag på den stora skärmen! Rion satt och peka på sig själv och sa titta titta ❤️ När jag skulle gå vinkade han glatt och så var det inte mer med det, hade väntat mig lite motstånd då han varit hemma så länge men icke, han var så lugn så. Lättare unge att ha att göra med får man ju leta efter 💕
 
 
Mina tre små älsklingar, älskar denna bild, Rion med magen där småsystrarna ligger ❤️ Så nära men ändå så långt bort ❤️ Snart så...

Rions 2 års kalas

Vi firade Rion i två dagar och ändå var det fullt hus! Det vart väldigt lugnt vilket var jätteskönt! Vi hade det trevligt och Rion uppskattade verkligen att få öppna presenter, dock vart det alldeles för mycket så han öppnade paket i en vecka efter kalaset... nästa år ska vi försöka tänka på det och inte köpa flör mkt. Rion fick kläder, leklera,aktivitetståg, Walkie talkies, choklad av våra nära. Av oss fick han en audi elbil som han älskade, han är ju bil och musik galen så det passade perfekt att man kan lyssna på musik i den också, T har fått köra med fjärrkontrollen men han börjar köra lite själv och trycka ner gaspedalen 😂 Vi köpte även ett bord med två pallar där han kan pyssla och rlita vilket också blev en hit då han de senaste veckorna ratat alla leksaker och bara ritat. Nya pennor,kritor, tuschpennor fick han, sax, blåsbubblor, spelet fantakolor, en hopphäst och det var det han fick tror jag. Riktigt kul när han kan visa att han gillar sina presenter och kan öppna själv ❤️
 
På Rions riktiga födelsedag åt vi tårtfrukost och öppnade ännu mer presenter. Sen gick hela dagen till att leka och bada ☺️ Vår fina lillkille som blivit så stor och självständig redan. ❤️
 
Nu är snart vårt 3 långa jullov över och Rion börjar förskolan på måndag igen. Jag tror han kommer ha riktigt kul med alla sina små kompisar. Det enda jobbiga blir att behöva ta oss ut så tidigt. 
 
Rions fina kalaskläder är från kappahl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trodde jag hade alla bilder på Ts telefon från kalaset men verkar ha väldigt många i min också så det knr en del två 😃

Vecka 35 (34+4)

Den här veckan har varit bättre, öroninflammationen är bättre så nu har jag bara lock för öronen vilket gör att jag fortfaarande sover med huvudet högt men smärtan är i alla fall borta. I onsdags var jag hos bm, allt såg bra ut och tv 1 hjärtljud låg på 135 och tv 2 på 148. Vi pratade lite mer om förlossningen och nu ska jag gå till bm varje vecka. 
 
Jag har mer sammandragningar och känner dem mer, de kommer också oftare när jag vilar nu. Det är läskigt nära nu. Jag längtar men har samtidigt lite smått paniksångest inför förlossnkningen och hur det ska vara att föda två stycken. 
 
Bebisarna är livliga och jag har börjat svullna ganska mycket. Värst framåt kvällarna och när jag går på toa på nätterna så gör det ont i fötterna när jag går. Jag har sovit bättre den senaste veckan och inte behövt gå varje timme som det var för några dagar sen. 
 
När jag står en stund får jag väldigt ont i ländryggen och det känns som den ska gå av. 
 
Idag har jag och Rion varit ute och lekt och tittat på grannens hundar. Så roligt för Rion ❤️ Kallt är det dock så efter 45 min satt vi i bilen och lyssnade på musik! 
 
Just nu är det kaos hos oss I och med renoveringen men så länge jag orkar hålla efter hemmet och vara med Rion och självklart att bebsiarna stannar i magen är jag mer än nöjd! 🌸
 
 
37 dagar kvar till bf, det är ju ingenting!! 😳

RSS 2.0