2 inlägg på samma dag

Hej igen!
 
 
 
Hahaha, ser ni vad liten jag var? Åhh minns när våra uruguayaner kom till Jokkmokk och vi åkte till Vuollerim med dom och skulle skaita/åka slalom, haha yeahh sure! Jag vågade såklart inte så jag nöjde mig madrass med min kära vapendragare Tina, från barnbacken då också :) När det var lunch ville vi absolut inte ha korv så jag och Tina begav oss mot min brors restaurang där vi fick gratis pizza, men vägen dig var inte helt smärtfri :) Istället för att gå runt vägen så tänkte vi att vi skulle gå över ängen där det typ var 1, 5 meter snö, så vi fick kräla och armbåga oss fram vilket tog typ en timme då det inte gick att gå men vi orkade inte vända om, men gud så roligt vi hade, hahahaha! Åhh vad jag saknar dessa tider, där på bilden hade jag också min fina tröja som jag inhandlat i Barcelona och mitt vinröda hår :)
 
Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag saknar mitt hem, Jokkmokk <3

Efter en lång helg - bajram

Hej!
Sitter i soffan nu och slöar medan min man sover?! Tänkte kika in lite och uppdatera då jag ser att jag har lite mer besökare än vad jag brukar, fast jag inte skriver så ofta.
 
I torsdags jobbade jag och på fredagen hade jag tänkt hjälpa mig syster laga mat till Bajram (muslimsk högtid där svenska motsvarigheten nästan är jul) men eftersom jag jobbade så bakade jag hela torsdagskvällen istället. Det blev 3 olika kakor och speciellt en av dom blev jääättegoda, mina berömda dumlekakor! Jag var lagomt trött den dagen då jag skulle upp och jobba tidigt igen på fredagen, efter jobbet på fredan så åkte jag och T och åt middag hos min syster. Det var fyra rätter och jag förstår inte hur min syster orkade laga så mycket mat, men det uppskattades massor och vi hade det jätte bra. Vi älskar att umgås med mina systrar och deras familjer <3
 
Sen åkte vi till min andra syster som också bjudit oss på bajram middag men vi hade redan blivit bortbjudna så vi åkte dit senare och stannade till midnatt nästan då dom insisterade :)
 
På lördagen kom mina två bröder och mina föräldrar och min svägerska S berättade att det var 30% rea på cubus så tog med mig mamma och handlade en liten bajram present till henne som hon länge velat ha :) Sen var vi till min bror och Sara hade gjort sååå god sarajli, (jag brukar inte vara ett stort fan av den bakelsen) men denna slukade jag ganska fort :) Lite tv spel där men jag har aldrig varit så mycket för spel så jag vann INTE!
 
Idag var jag, T och mamma och åt middag ute, <3
 
Jag har en massa bilder på min telefon men jag orkar inte lägga ut dom, kanske nån annan dag!
 
Jag är så dålig på att verkligen se hur långt hår jag har när jag väl har det, mycket kortare nu men ska spara ut igen!
 
I Pristina med min brorsdotter, jag skyllde på att hon ville ha sällskap men älskade turen, haha
 
 
<3
 

Here we go!

 
Hej!
 
Jag har lite (pasul) albansk gryta på spisen och bröd på jäsning så hinner kika in här en stund, blir en sen middag idag!   Här kommer äntligen lite mer bilder,  jag tar detta i omgångar så nu får ni se lite bilder från kvällen innan vår bröllopsdag då festen var hos min familj i vår by :)
 
Jag och mina två systrar
 
Mina fyra systrar, only one of us missing!
 
Jag och min alldeles underbara mamma!
 
 
 
Min underbara bror med hans fina fru och lilla gullungen <3
 
 
Här kan ni också se mitt fiiiiiiiin fina halsband <3
 
Denna bild är riktigt fin på nåt sätt, jag gillar den! Mina skor ser ni här som verkligen räddade mig, hur sköna som helst och gjorde så att jag orkade stå i dem i tre dagar i rad, och min snyygga ring <3
 
Omringad av mina systrar, jag är så tacksam för att allt gick precis som jag ville att det skulle göra och det var mina bästa dagar i mitt liv<3
 
 
 
Haha, avslutar med en lite halvrolig bild!
 
Under denna kväll så byter man alla sina klänningar och bröllopsklänningen också så att alla gäster får se och så att man kan dansa i dom. Jag dansade så himla mycket att mina systrar till slut sa spara lite till imorgon, haha! Svårt att låta bli när man älskar att dansa och speciellt på sin egna fest. Jag var till mamma en dag och tittade på videon från den här kvällen och hon sa, -minns du när jag fick hjälpa dig duscha med hjälp av köpt vatten då vattnet var slut när jag skulle duscha mitt på natten, HAHAHA! Jag vet inte hur jag kan ha glömt det men det var så himla roligt, (inte just då) att duscha i köpt vatten och jag minns att vissa flaskor var bubbelvatten, haha! Ahh härliga minnen och massvis av bilder men jag kan och vill inte lägga ut alla men det blev ganska många i alla fall.
 
<3

Wonderful day

Hallo Hallo!
 
Idag har varit en rolig dag, först vart det stan och fika med ett par vänner till mig och T, var super mysigt att vi fyra kunde gå ut och träffas :)  Sen var vi upp och hämtade min mamma och åkte till min syster som det känns som att vi inte varit på en evighet, hehe! Väl där blev det även prat med webcam med min äldsta syster i Tyskland, många skratt blev det <3 Åhh vad vi har ätit idag också hos min syster,herremingud! Ts föräldrar ringde också så det blev att prata och berätta lite saker för dom också, ett tag sen vi hade pratat <3
 
Det enda dåliga denna helg har varit att jag måstat plugga, alltså sen jag börjat plugga på universitet har vi ALDRIG haft inlämningsdag på en SÖNDAG, WTF ??? Jag brukar göra bort det jag ska under veckorna eftersom det alltid har funkat för mig, och då har jag inte behövt göra det under helgerna. Nu har jag varit tvungen att sitta både igår och idag i flera timmar eftersom jag måstat hålla på med the final touches! Aja, blir skönt då det är inlämnat i alla fall.
 
T fick i alla fall en liten pre birthday present, så han har varit glad idag <3
 
Nu har jag också överfört en massa bilder till min dator så förbered er på en massa bilder, men det blir imorn i alla fall. Nu ska jag trycka på överför fil och gå och sussa.
 
 

Paradis

 
Halloj!
 
Har inget nytt jag vill dela med mig av i text men jag har några bilder som jag tänkte lägga ut här :)
 
 
På Arlanda flygplats mot Kosovo i somras :)
 
I Prishtina <3
 
 
Mat i Fush Kosova
 
 
 
I Deqan efter en dag hos min syster och shopping tillsammans :D
 
 
I Malisheva på Ts väns restaurang en sen kväll efter att vi varit hos min äldsta syster på kvällen för att hon kommit från Tyskland :D
 
Lite matbilder blev det denna gång, haha! Stay tuned, there will be more :)

16 oktober 2012

Hallo :)
 
Jag hade börjat med detta inlägg imorse men blev för upptagen med annat så egentligen stod det "gomorron" i rubriken,  :)
 
Snart fyller T år och jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom, han säger att han inte önskar sig nåt men jag ska nog hitta nåt fint till han <3 Det är så svårt att handla till det motsatta könet tycker jag, typ en parfym är ju så himla tråkigt att köpa, jag vill ge nåt speciellt men jag får fortsätta knåpa vidare på detta :) Jag har i alla fall bestämt mig för vad jag ska baka, hoppas bara att det blir gott då jag aldrig provat mig på det!
 
Jag tänkte dela med mig utav en av mina favoritbilder från mitt bröllop <3
 
 
Some people bring out the worst in you, others bring out the best, and then there are those remarkably rare, addictive ones who just bring out the most. Of everything. They make you feel so alive that you’d follow them straight into hell, just to keep getting your happiness.
 
(Läste detta på en hemsida idag och det är så sant!)
 
 
 
 
 
 
 
 

Freeeeeedag

Hej !
 
Oj, var ska man börja!? Det är inte så bra att skriva så sällan för man glömmer bort en massa saker man hunnit med, men får försöka samanfatta lite snabbt för T har åkt och hämtat min mamma och jag har lagat pite (albansk mat) så det blir mysigt!
 
Förra fredan så ringde min syster mig och vi åkte och handlade lite och titade i affärer, sen så tog vi en lunch också, det var jättemysigt att bara sitta och ta det lugnt och inte stressa! Min mamma var hos oss och sen åkte vi hem till samma syster och åt middag :) Yummy :) På lördan så hade vi främmande hela dagen, min syster och min bror på thé, och på kvällen var vi till mamma en sväng och sen hem!
 
På söndagen hade jag mamma och pappa här på lunch, det blev två olika pite do :D Min pappa blev ganska så imponerad då senaste gången jag lagade pite var i Jokkmokk med min mamma innan mina bröder gifte sig :D Fick en liten present av dom också, <3
 
Sen var vi upp till min bror en sväng med min syster och sen har veckan varit galen, jag har jobbat en dag och resten har varit en mardröm nästan. Jag har haft så mycket att göra så att jag till och med fått huvudvärk (vilket jag annars aldrig brukar ha) utöver mina uppgifter så har jag försökt hjälpa T med min svenska och jaa, det blir ganska så mycket men nu är det äntligen heeeelg. Jag och T var till stan tidigare idag och handlade en present till min fina syster som blir 34 idag, GRATTIS finaste <3 Åhh vad hade man gjort utan sina systrar?! Nu är jag hemma och som tradition så sitter jag och väntar på mamma och T och med mat i ugnen, ha det så bra nu alla!
 
Kram
 
En favorit i repris, saknar mitt långa hår :)

1 oktober 2012

Heej!
 
Jag har inte hunnit lägga in nå mer bilder, men ska försöka hinna göra det idag kanske?!
 
I torsdags blev jag och min man bjudna på lunch av min fina bror, vi provade en ny restaurang där vi inte ätit tidigare och det var bra mat där så blir säkert att vi går dit nån mer dag. I fredags bjöd jag och T mamma på middag på kinarestaurangen och min syster+man följde också med. Det blev några trevliga timmar med good mat och ännu godare efterätt, T som aldrig smakat friterade bananer med glass tyckte det var jättegott. :)
 
I helgen har vi varit med min familj som vanligt, man får passa på på helgerna! OCH vi har köpt bil också, en Ford fick vår första bil bli :) Den passar oss perfekt och den är fiiin <3 Vi har också hunnit köpa lite småsaker till lägenheten och T har införskaffat sig nya vinterskor så nu är det bara jag som ska hitta ett par stövlar kanske det blir iår?!
 
Jag har också hunnit laga albanska rätter på helgerna, haha! Ingen big deal men jag har kunnat men aldrig varit intresserad av att laga mat. En gång när jag gick i 9:an minns jag att jag lagade albanskt bröd på hemkunskapen :) I alla fall så har det blivit några rätter och mitt albanska bröd blev jääätte gott, hade inte glömt hur man gjorde sen 9an :D Idag blir det pite faktiskt, är så sugen så bäst att börja nu,
 
ha det bra så länge så uppdaterar jag med bilder förhoppningsvis
 
 
När jag var hos min syster i Kosovo så fick hon främmande efter att hon börjat med en albansk rätt, då var jag snabb med att smyga in dit med hennes äldsta son och göra färdigt det (då man helst när man börjat ska göra klart) Haha minnen alltså, det är gejjer det<3

RSS 2.0