28 November 2012

Hallo! Åhh vilken dag jag haft. Underbar, mamma och pappa var till oss på middag och sen har våra gäster bara avlöst varanda! Jag fick en massa olika presenter bland annat, pengar, skor, tröjjor, jacka, parfym m.m
 
Nu är vi hos min syster och fortsätter Albaniens självständighets dag, Albanien har varit självständigt i 100 år idag! Bara så ni vet, då alla albaner bombar FB med dessa gratulationer :) Här fortsätter vi med kött, sallad och massa dricka, kommer va kvar här ett tag ikväll och självklat se på Rita Ora som befinner sig i Tirana, Albanien. 
 
 Haha, tydligen så hade min systerson en massa bilder från min gamla kamera, så här får ni titta på ett helt gäng! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Albanien
 
 
 
 
 
 
 
Min kusin som dog i en hjärtsjukdom, bäst var han! <3
 
 
 
 
 

HAPPY BIRTHDAY TO ME

Hello! Idag har jag bakat en til tårta och bara tagit hand om mig själv, dagens seminarium är flyttat tills på fredag men har en i eftermiddag också! Eftersom jag är födelsedagsbarnet idag så är det självklart T som står och lagar mat, jag sitter och tittat på! Imorse blev jag även väckt av tusen pussar tror jag, <3  Jag har öppnat mina paket och i dem var en snygg kappa och nya skor,+ något annat som jag inte tar upp här, hehe tack min älskling<3 Ni får se nån dag eller när jag använder dem i Kosovo i vinter :)
 

28 nentori 2012

Hej :)
 
Idag har jag typ bott på sjukhuset, först med min syster där jag fick se hennes underbara bebbe inne i magen, så underbart <3 Sen med pappa två gånger på eftermiddagen, det är tur att T orkar komma med mig även fast det inte är hans pappa så vi kan vänta tillsammans! Vi har också handlat och varit till min syster som gjort en goooood marrängtårta till mig till min födelsedag <3 Nu sitter vi här i köket och T äter hamburgare, var tvungen att smaka då han gjort dem själv med stekt ägg till, mhhh!
 
Åhhh det är mixade känslor inför i morn, jag vill inte bli äldre! Jag har varit så under hela min uppväxt, medan alla andra sa snart 18 blir jag har jag alltid sagt 17 till exempel, alltid haft lite små ångest inför åldern. MEN ändå längtar jag, älskar min födelsedag för att jag får självklart en massa presenter (har redan hittat Ts undangömda) och för att hela Kosovo, Albanien och alla albaner över hela världen firar denna dag! Känner mig lite känslosam till mitt land just nu för jag blev just påmind om hur mycket jag älskar det genom denna dikt <3
 
O mëmëdhe sa më mungon,
më mungon se si dielli agon, në malet e të bukurës Shqipëri ...
ku e vetmja gjë që ndjej është shqiptari.
Gjaku që u derdh për ty, sot kemi flamurin kuq e zi cë edhe valon për ty.
Sot 100 vjet do shohësh vetëm kuq e zi, ngase gjithë shqiptarët jemi nji Mbyll sytë dhe imagjinoj, unë shohë një Shqipëri të gjerë dhe të fortë, aq burrnore dhe aq besnike saqë si frikësohet as dorës armike.
Ne mërgimtarët kemi mall, edhe pse jetojm jasht ne jemi krenar
A thua vallë, ku do jemi mbas 50 viteve? A do ta festojm gjithë se bashku SHQIPËRINË ETNIKE?
Edhe pse sot sdo jem me ty, unë e di që shpirtin do ta kem aty, do valojm flamurin në Vlorë, së bashku me vëllezerit tonë shqiptarë, dhe shqiponja do hap krahët do fluturoj, do gjej gjithë shqiptarët në rruzullin toksorë Nga Nju Jorku deri në Londër, nga Stambolli drejt në Athinë, drejt Vjenes e Berlin, gjithë shqipetarët do i bashkoj.
Në atë dhe, ku u linden, në ato male, ku u rriten, në ato fusha ku kërcejnin valle e në atë tokë ku e thirrnin edhe nane.
Deri në Vlorë ku u ngrit flamuri, se në Prizeren lidhja i ringjalli. Shkruar nga Malsore M Bega, Urime 100VJETORIN
 
 
Min kära bror som alltid kännts som min syster, till och med Biggan på Östra sa att vi verkade så himla nära varandra. Även fast vi bråkar för ofta så har vi aldrig varit arga en längre period, och minns en gång när han ville bråka och jag slog han (ni vet vars) Hahaha enda gången jag vann så måste stoltsera lite! Saknar dom härliga tiderna när det bara var vi och vi pratade om ALLT till och med om Killar (och tjejer), Love U!

Sunday night

Hallo!
 
Idag hade vi min mamma och pappa hit på lunch och sen kom min syster+familj på thé. Vi fick lite gosaker av min syster, paprikor fyllda med vitkål,suxhuk (korv), albansk sylt och sarajli. Behöver jag säga att T blev glad :) Nu när vi förhoppningsvis åker till Kosovo till nyår så kan vi ta hem en massa saker, T albanska paprikor och jag milka choklad, mhhh! Min mamma ska ju också följa med ifall vi åker <3 Känns skönt att ha med henne så hon också får komma bort lite :D
 
Nu på kvällen stekte T lite suxhuk och så hade vi andra tillbehör, mysigt!
 
En annan rolig sak får ni veta om ett tag, men berättar när det är klart :)
 
Tänkte vänta på T som blivit bortbjuden till min systers man men jag tror att jag går och lägger mig, jobb imorn!
 
Älskar denna man <3

Fredag

Hej!
 
Nu är vi äntligen hemma och trotsar tröttheten denna sena kväll idag, det är ju ändå fredag :) Vi har varit till min syster och haft trevligt. Vi tittade igenom min systers mans telefon via tvn och hittade massor av fina bilder från i somras. Jag hann inte ta alla bilder men ska försöka ta alla någon dag. Har ju också glömt att berätta att jag varit och kollat på sista delen av the Twilight saga och jag kan säga att det var den bästa delen av hela serien. Lite sorgligt att man inte får se nåt mer från Edward och Bella, och deras unge var ju hur söt som helst! 
 
I stan så handlade T sig en jacka och jag en tröja :D
 
Ville egentligen bara kika in och lägga in ena bilden som jag tog!
 
Bilden är tagen hos min syster i Kosovo på hennes sons bröllop! Vi hade just hämtat bruden och det var så soligt så att jag knappt kunde titta upp. Sen minns jag också att jag hade så himla ont i fötterna sen mitt eget bröllop var två dagar innan + festen(där bara kvinnorna var) från gårdagen. Mina skor var i alla fall hur fina som helst med spets på sidorna, hann bara använda de här :(
 
Gonatt, nu ger jag mig, vill sooooova!

I am so relieved

Hej!
 
Amen vet ni! Jag hade den största tentan ever i fredags och jag har varit ett nervvrak. På lördagen kom jag på att jag hade gjort ett misstag i tentan och jag hade från början gjort rätt men ändrat sen. hur irriterad blir man inte då på sig själv. Imorse skrev jag till min professor att jag bara ville låta henne veta det och hon svarade att det inte gjorde nåt för att "I had a good pass"! Bättre lycka är fan svår att känna :) Haha, jag sitter på jobbet och ska vara rastvakt så måste ut men ville bara skriva för att jag haft ganska många läsare men jag inte skrivit på ett tag och ville bara uppdatera om varför! 
 
Jo juste, igår pratade vi med Ts pappa!
 
Ts pappa:Kommer ni till nyår?
T:Nej. vi blir kvar i Sverige.
Ts pappa: Vet ni vad, antingen så kommer ni eller så kommer ni! ( Ja hajdi ja hajdi, tani zgidhni vet)
T och jag: Hahahah!
Ts pappa: Det är min present till er :) 
T: Vi får se, vi vet inte om vi har tid!
 
Alltså menar han att vi inte har något val men jag har mycket då och hade inte tänkt åka egentligen, men vi får se hur vi gör! 
 
Idag är T i Stockholm så jag kommer att spendera min eftermiddag hos syster alldeles lättad innan min nästa delkurs börjar på onsdag :D
 
Nu måste jag verkligen UT!

Lördagsmys

Hallo!
 
Sitter i soffan och väntar på en film jag och T ska se på snart. Han sover(?) nu men ska väcka han innan den börjar. Har suttit och smsat med min syster ganska länge nu men hon blev också trött, vet inte varför jag är så pigg idag?!
 
Gonatt
 
 

Walking down memory lane

Hej !
 
Satt och tittade i mitt bloggarkiv där jag har massvis med bilder och fick mig många skratt!
 
Jag har varma mackor i ugnen till lunch idag så nu väntar jag på T för är huuuungrig.
 
 
 
Vi hörs när vi hörs!
 
 
 
 
Älskar dessa bilder på mig och pappa <3
 
 

Are you ready for some more?

Hej!
 
Medan min man är och fikar med min bror så tänkte jag att jag kunde bjuda på lite bilder :)
 
 
Dagen efter vår bröllopsfest så var det en till fest för bara kvinnona och då kom min syster och mina systerdöttrar,brorsdöttrar, kusner m.m så det var jättekul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsfirande

Hej!
 
Idag har jag jobbat hela dagen, det var väldigt roligt, älskar att vara på den skolan! Barnen sa - ja vi minns dig, du är Kosovare och du hade svart hår förut men nu har du brunt och dina läppar är annorlunda nu (körde på rött läppstift idag) Hahah, så goa!
 
Här hemma har vi firat min man som blev 24 år idag <3 Vi hade det trevligt i många timmar med vår familj och T fick en massa fina presenter så nu är han glad :) Gott med tårta också och jag vann en hockeybiljett av min systersman då han blev så imponerad av mig då jag köpt två mora tårtor, haha!
 
 
 
Grattis min finaste, älskar dig och älskar den jag är med dig <3
 
"Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person."
 

Svensk undervisning

 
Hallo!
 
Idag har varit en lugn dag, började med Ishockey sen mat hos mamma och pappa och sen till min syster där hennes fyraåring ville ha körtkort och när hans mamma sa "neej det får man när man är 18 år" blev han besviken och klagade "neeeej jag vill ha körkort nu" Gullungen <3
 
Nu sitter jag här med lite förberedelser inför imorgon och blev just klar, ska fortsätta hjälpa T nu med hans svenska.
 
Imorgon är en speciell dag :)
 
 
Jag och mina två systrar och lillfisen <3
 
Until we meet again....

Two old ones

Hej Hej!
 
Idag har vi haft min mamma och pappa hit på lite lunch, sen till min syster och sett på hockey och nu hemma igen! Imorn blir det mer hockey då vi ska se min systers pojke när han har match.
 
 

VG woooho

Heeeelo!
 
Minns ni när jag skrev att jag hade en inlämningsuppgift på en söndag, jag klagade då men inte nu!
Gick just in på min högskolemail och såg att min professor skickat mail med mitt resultat. Här kan ni se på mitt resultat, klistrade in hela men kom på att det inte är ok att lägga ut hela uppgiften men resultatet kan ni kika på! Det spelar ingen roll hur många gånger man får detta betyg, man blir alltid lika stolt över sig själv (just nu dansar jag segerdansen) och det gör att jag orkar fortsätta då det är som jobbigast under mina pluggdagar :) Jag har varit så himla nervös över denna uppgift så därför ville jag dela med mig av den till er :D Wooooohooo! Ps, vet inte hur det är på andra högskolor/universitet/kurser men på min högskola är det högsta VG :D
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l

 

 

 

 

 

l

 

 

 

 

 

 

 

points and grade – Good   translation Kosovare!

-9

VG

                                                                                                                                                        


RSS 2.0