Vecka 28 (27+0)

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

Fostret väger drygt ett kilo, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare.

Egna tankar: Jag mår väldigt bra, ibland lite stel i ländryggen men det går över då T masserar :) Efter föräldrarutbildningen frågade jag barnmorskan vad dessa små rytmiska slag var som inte är sparkar utan mer som hjärtslag. Då sa hon att det är min bebis som har hicka, började känna de förra veckan och nu kan jag känna det flera ggr om dagen. Mysigt är det men blir lite jobbigt ibland då de håller på i ca 15 min varje gång! Aja sista trimestern då, finns så många sätt att räkna ner på :)


92 dagar kvar!

Hej! 
 
Idag är det 92 dagar kvar! Visst låter det lite? Men när man tänker på att det istället är 3 mån kvar imorgon så låter det mkt mer. Har haft sammandragningar idag, hela magen spänner och gör ont, men nu är det bättre. 
 
Haha, en annan lite rolig sak är att jag gått runt med öppen jacka då jag på något sätt fått för mig att jackan inte går igen över magen. Idag när vi skulle hem efter att ha varit hos min bror så fick jag för mig att prova då jag frös så mkt och helt plötsligt gick den igen. Haha,skrattade lite för mig själv, här har jag gått runt och småfrusit när jag inte behövt. 
 
Idag var jag och köpte två pyjamaser i stl 62/68 och en liten T-shirt på kappahl, de var så söta så kunde inte låta bli. 
 
 
 Orkar inte gå upp o ta kort på pyjamaserna så ni får en nytagen bild på T <3 
 
 

22 september 2013

Hej! 
 
Helgen har varit mysig, jag och T har mest tagit det lugnt. Igår var vi in till stan och handlade present som mamma skulle få från mig, pappa och mina två systrar. Idag fyllde mamma år och jag har bakat marrängtårta som blev väldigt god. Vi köpte en SonyXperia, mamma blev så glad då hon älskar att ta kort med sin telefon så nu kan hon ta en massa fina kort . <3
 
 
 
 
 
 Min fina mamma, Grattis älskade du<3 Vilken lycka att min lilla bebis kommer ha henne som mormor och bli älskad av henne <3 Blir alldeles tårögd här :) 
 
 
 

Pictures

 
 
 Mitt fina överkast som jag fått av mamma och mina två systrar, allt är gjort för hand, till och med pärlorna ditsydda för hand! 
 
 tänk att bara för nån månad sen var min lilla kula sååå liten!
 
 
Haha, tänk om man sluppit bli större än såhär under graviditeten !
 
 
 
 
 
 
Jag vet inte om jag visat dessa bilder förut, orkar inte kolla i arkivet men tänkte dela med mig av lite blandade bilder :) 
 
 

Vecka 27 (26+0)

Hej! Äntligen helg och ledigt! Vi var till stan tidigare och T köpte en hårklippare så jag har klippt honom lite tidigare. Köttfärssås och ris till middag vilket vi inte ätit på länge så det var gott. 
 

Ett 27 veckor gammalt foster som är 37 centimeter långt.Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger knappt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.

De flesta barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Tarmarna har mognat och skulle klara av att ta emot modersmjölk. Men fortfarande är barnet skört och skulle behöva mycket vård för att kunna överleva utanför livmodern. Varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad för barnets mognad. Lungorna har utvecklats mycket, men även om barnet nu skulle klara av att andas luft behöver lungblåsorna ännu mer tid för att utvecklas fullt ut. 

Mina egna tankar! 

Jag har hört bebisen ha hicka, tror jag i alla fall ! Sparkarna blir starkare och det är mer kullerbyttor i magen känns det som. Mysigt! Min mage känns hård och spänd ibland vilket inte alltid är roligt. Vi fick lite massageövningar på utbildningen i onsdags så T har velat träna och det har jag inte tackat nej till. Hade inte haft kramp i vaderna på måånga dagar men inatt hade jag det men det gick bra. Annars mår jag som vanligt ungefär, läser om så många som har foglossning, halsbränna, huvudvärk o en massa annat som jag som tur är klarat mig ifrån, men bara för att jag skrev det kmr jag säkert få något av det. 

 
 

 


99 dagar kvar

Hej! Idag är jag nere på tvåsiffrigt, känns bra att ha nått detta mål :) 65 % av graviditeten är klar och jag tror det är cirka 13/14 veckor kvar ! 
 
I lördaga fick vi se bönan igen, men den är så ator nu så man ser inte alls bra. Vi var in till Falun då vi ville kolla så allt var bra med bebis o det var det. Man blir så lätt orolig men det viktigaste är att lilla bebisen mår bra.
 
Hade tänkt gå in på kappahl och handla tjocksockar till bebis men jag fick såna obehagliga samandragningar så mamma fick bara springa in till willys en sväng. Sen kanske min svägerska hade ett par också, om du hittar dem Sara ? :) Två par tkr jag borde räcka ! 
 
 Helt plötsligt blev det så verkligt där i förlossningsrummet och jag blev vettskrämd, hoppas jag kommer komma lindrigt undan ! 
 
Häftigt att de också kunde mäta hur stort barnet var och bebisen våran vägde 865 g och låg på mittenlinjen som ni ser! Han sa att allt var precis som det skulle.
 

Vecka 26 (25+0)

Din graviditetsvecka: 26
Fostrets ålder: 24 uker

Barnet är nu redan ca 31 cm långt. Tänk på att fostrets ålder hela tiden är 2 veckor yngre än graviditetsveckorna vi räknar. Fostrets ålder är nu därför egentligen 24 veckor.

Fostret reagerar på både ljud och ljus. Det kan också känna att någon stryker på magen. Kände du till att fostret tycker om musik?

Du har kanske fått sträckmärken på din hud. Många gravida får sträckmärken på mage, rumpa, lår och bröst. En del får mycket andra får lite eller inga sträckmärken. Sträckmärken är rödaktiga ränder i huden. Som tur är bleknar de och blir mindre med tiden, men de försvinner aldrig helt. Ränderna är ett bevis på att du burit fram ett barn. Bär dom med stolthet! 

Gravida är ofta världsmästare i att oroa sig. Är du orolig för att något ska gå fel? Börjar du oroa dig inför förlossningen? Båda sakerna är normalt att oroa sig för. Här kan du läsa om topp 10 bekymmer. Läs och bli lugn.  

Fostrets längd: ca. 33,5 cm 
Fostrets vikt: ca. 950 g

Mina egna tankar!

Jag känner mig mer bekväm nu än tidigare,magen har blivit en gravidmage och bebis har blivit större så jag känner den både oftare och mer. En dag låg jag sked med T och då boxades bebisen så T fick en massa sparkar i ryggen, mysigt! Bebisen rör sog mest på morgonen och kvällen men det beror på att när man går så vaggas bebisen till sömns så sen när man vilar så vaknar den! 
 
Jag sover fortfarande bra,även på mage ! Ibland får jag kramp men det är hitills det enda symptomet jag har förutom att jag blir trött ibland. En äldre dam som jag jobbar med frågade om det växer något i mig, då jag sa ja blev hon förvånad och sa att hon inte sett det i måndags men idag syntes det. Blev lite bebisprat i personalrummet då det var andra där också som ville berätta om sina graviditeter! 
 
 
Tänk att lilla bebisen redan väger ett kilo nästan <3
 

Föräldrarutbildning/profylaxkurs

Hej!
Igår var jag och T på föräldrarutbilsning, vi var 5 par som var där och det var intressant. Massor av bra onfo man fick veta och vi hade chans att ställa frågor också,vilket var bra! Den kursen är verkligen bra för partnerna då se får en massa information så nu känner T att han vet hur han ska göra under förlossningen! Film fick vi också se på och nästa vecka ska vi lära oss om andning och massage, roligt att träffa andra gravida som var i nästan samma vecka som jag. 
 
Jag var och hämtade en hel hög med barnböcker idag, 60 kr fick jag dem för, var en massa andra som budade högt över men hade blivit lovad dem så det var snällt att hon höll dem. Jag är verkligen ute i god tid, men läser massa bloggar där mammor läser till sina barn som bara är några månader gamla, de får kolla på bilderna/ färgerna :) 
 
Vecka 26 idag förresten, snart nere på tvåsiffrigt :) 
 

Barnmorskan

Hej, jag och T var till barnmorskan idag och tog lite prover och fick lyssna på bebis hjärtljud. 145 slag låg det på och hon sa att hon tror det kmr minska men att det såg jättebra ut och så fick hon en rejäl spark där innifrån också :) Första gången T var med och han gillade också vår barnmorska, jättegullig är hon! Imorn ska vi på föräldrar utbildning / profylaxkurs :) 
 
Tänkte visa våra fina sängbord! 
 
 

Borlänge

Hej! 
Idag var jag och T till Borlänge, vi hade lite ärenden och så hann vi gå på kupolen och äta lunch också.  Jag var också och hämtade ut babyboxar på tre ställen så det var roligt. Fanns en massa kul i dem :) 
 
 

Helg

Äntligen helg! T var o tränade igår o jag och mamma åkte till min bror och hälsade på. Idag ska T åka iväg tror jag så jag och mamma ska till stan och titta runt lite. Köpte förresten ett par foppa tofflor och nya vinterskor på skohuset för nån dag sen så nu har jag det klart. 
 
Vi har köpt sängbord också men har inte bild på dem nu men det kmr nån dag, hur fina som helst är dom! 
 
 
Dessa ramar köpte vi på ÖoB för 14 kr styck då det var rea på dem! 
 
 

Lucky vagnen

Hej! 
 
Låg och vilade när det ringde på dörren och där stod en postgubbe med vår vagn! Jag blev förvånad då leveranstiden låg på mellan 4-6 v och jag beställde den för 2 v max. Vi blev så glada och var tvingen att montera ihop den dels för att vi var så nyfikna men också för att se att allt var i bra skick. Vagnen var hur fin som helst, ännu finare i verkligheten och den är vi glada över. Tur att jag lyssnade på T och valde denna, åh jag är så nöjd och nu längtar jag ännu mer :) 
 
Alla delar var med och vi fick med skötväska, regnskydd, myggnät och paraply. Vagnen kändes ändå väldigt rejäl och nu är den nermonterad och inplastad igen! 
 
 
 
 
 
 
 
 Vilken tur att jag har denna man som fick det hela att se lätt ut och jag tittade mest :) Väldigt bra med babyskyddet som lätt monseras på chassit, den kmr vi lätt använda i Vår/sommar! 

Vecka 24 (23+4)

Hej!
 
114 dagar kvar och jag är i vecka 24 (23+4) På torsdag går jag in i vecka 25! Det går himla fort. 
 
Man kan ha gått upp fem till sju kilo, vissa ännu mer. Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Mina egna tankar:

Nästa tisdag ska jag till barnmorskan och lyssna på hjärtljud m.m, ska bli spännande. Sen på onsdag ska jag och T på föräldrarutbildning och det ser jag fram emot, träffa andra gravida i ungefär samma vecka som mig och få massa information från BVC.

Jag mår ganska så bra än, magen är inte så stor så att den är i vägen och det är skönt. Krampen i vaderna som jag hade på natten har jag inte haft på många nätter. Dock drömmer jag väldigt mkt och ibland kan jag känna mig trött på morgonen då jag drömt en massa. T brukar massera min rygg ibland då jag blir stel i ländryggen och det känns som att det går i lås, det hjälper väldigt bra.

Längtar tills Ikea öppnar så man får åka dit och inhandla saker man behöver, har redan skrivit ner en inköpslista.

 

 

 
 

!!!!!!!!!

Hej! Har jobbat idag, det gick väldigt bra och jag berättade för eleverna om min graviditet. De hade mkt frågor och den enda killen i klassen sa, "jag ville inte fråga men jag såg idag att du knake blivit lite större om magen" Haha, dom är för gulliga ! 
 
Jag pratade även med min chef och kollega och jag blev förvånad över deras reaktion, de var väldigt positivt inställda så jag har grubblat över det för mkt ! 
 
Nu ska jag laga lite mat för min mamma kommer hem idag, äntligen :)
 
Idag hade T varit in på kappAhl och köpt strumpor och vantar till bebis, vi längtar sååå mkt <3 Strumporna var blåa men jag har fått oanvända rosa av syster som hennes bebis inte använt så oavsett vad det blir för nåt så kommer h*n få använda med båda färgerna! Tur är det bara ränderna som är i färg ! 
 
 

RSS 2.0