Vecka 30 (29+0)

Vi börjar denna nya vecka med sjukskrivning. Min bm och spec mödravården har varit på mig länge om just sjukskrivning men jag har varit envis och tänkt "en dag till" och så har det fortsatt i några veckor. Nu känner jag mig dock helt slut, både i knopp och kropp! Det blev väldigt jobbigt nu på slutet och jag kunde knappt gå under mina lektioner så det var dags att erkänna sig besegrad. Kommer sakna mina elever och kollegor, har aldrig trivts lika bra på en arbetsplats förut och då har jag ändå jobbat på nästan alla skolor som finns här. 
 
Imorgon ska jag dock in till jobbet en sista gång och rodda lite i betyg och sånt praktiskt som ska fixas nu innan jul. 
 
Igår på spec mödravården så kommenterade även läkaren att det räckte att hon tittade i mina ögon så såg hon hur jag mådde, dina ögon visar allt - du är helt uttömd! Haha, ja det beskrev mig ganska bra igår efter en hel dags arbete. Att vara lärare är stressigt men jag skulle aldrig vilja göra något annat! Aja, efter koll på blodtryck som var högt vilket medför stress för barnen och risk för förtidig födsel och allt det andra självklara så insåg även jag att jag är i behov av vila. Nu får jag fixa hemma och rensa, sortera, tvätta upp och allt sånt som behövs innan bebisarna kommer. Ska försöka att bara vara också och kanske ha tid att ta mig ner till stan och bara strosa runt och kika lite. Har en massa tid nu.
 
Igår efter att T kommit hem från jobbet så åkte jag och mamma och titta lite i affärer, blev lite ny julbelysning. Men efter en arbetsdag + sjukhus + barnhämtning så hade jag så ont så jag inte kunde gå på kvällen sen, det strålade ner mot högra skinkan och jag kunde inte stödja på benet! Gjorde ont när jag la mig och under natten också, idag är jag helt mörbultad meb det går nog över. Nu har jag klagat tillräckligt...
 
Som ni hör är det tungt nu och jag är klar med denna gaviditet, vill bara ha bebisarna här nu, ja eller först vill jag hinna vila upp mig 😂 
 
Såhär ser vi på barnkanalen ibland ❤️
 
 
Glömde lägga in lite info om v 30 - Barnen är ca 42 cm långa och väger ca 1500 g var, det är 76 dagar kvar till bf, jag är i sjunde månaden och har gått 72.9 %. 

Yes killen

Idag var en lång första dag på både jobb och föris så Rion somnade kl 7 nu ikväll. Tidigare när han och T satt vid matbordet och jag skulle hämta nåt frågar jag T en fråga slm han svarar Yes på varpå Rion härmar och börjat säga yet yet yet yet, hahaha! Det lät så himla gulligt ❤️ Han pratar mest sitt egna språk men det kommer några riktiga ord här och var. Han brukar inte vilja härma om man säger Rion säg det här ordet men pratar man med honom eller vi vuxna emellan så härmas han 😀
 
Idag var jag på en sån inspirerande och gripande föreläsning med jobbet. Ena delen var en fd nazist och den andra delen Emrich Roth som är en överlevare från förintelsen. Herremingud vad judarna fick lida och genomgå, det är ofattbart och jag kunde inte hålla emot tårarna. Så hemskt att människor kan agera så grymt och omänskligt och få andra människor att lida så. Neej det var hemskt men nädvändigt att se. Han är 91 år så jag är väldigt tacksam över att jag fick chansen att lyssna på honom då överlevarna börjar dö.
 
Aja, från den ena saken till den andra... V 29 (28+1) Bm besök igår - hon frågade mig lm jag fortfarande jobbade och när jag svarade ja sa hon - jag hoppades att du skulle säga nej. Hon tyckte jag behövde sjukskriva mig men ska försöka ett tag till även om jag känner att jag är helt färdig nu. Sf mått 38 cm, med Rion hade jag 38 just innan jag skulle föda så ni kan ju tänka er hur det känns nu. Otrolig skillnad mellan en enling pch tvillinggraviditet men å andra sidan får man två barn genom bara en graviditet så det väger ändå upp men lätt är det inte. 
 
Så lik pappa men till sättet är han en kopia av mig. Envis som få och nyfiken på allt medans han är otroligt go och vill mysa med mamma ofta, så rolig och många skratt han skänker oss varje dag! Han testar gränser och krokodiltårar är något han ofta kör med men vi försöker vara konsekventa i alla fall, man får helt enkelt välja sina strider! Jag är så otroligt ödmjukt tacksam över att jag är just hans mamma, han är orsaken till allt jag gör och allt jag vill uppnå. Mammas älskling ❤️ Tänk atg han snart blir 2 år, det går fööör fort! 

V 28 - (27+6)

Imorgon går jag in k v 29!  Förra veckan var jag på ett ultraljud där man kunde se att tv 2 helt plötsligt (efter att hela tiden legat med huvudet ner) låg med huvudet upp. Men läkarn sa att så länge tv 1 ligger med huvudet ner är det lugnt då de på förlossningen efter att tv 1 kommit ut kan få tv 2 att göra en kullerbytta och vända på sig! MEN idag var jag på tul (tillvät ultraljud) och där såg helt plötsligt läkarn att även tv 1 har vänt sig uppåt! Suck!!! Nu ligger båda med huvudet mot mitten och kroppen på vardera sida! Jag antar att man redan nu märker tvillingars närhet och vand till varandra då dom härmar varandra ☺️ Tv 1 vägde 1082 g och tv 2 1175 g, så tv 2 är lite större. Livmodertappen var lång och stängd så det var bra.
 
Jag är ganska stressad nu och är lite rädd över att få göra kejsarsnitt. Visst hade det varit skönt där och då men jag vill knte ha ett öppet sår på magen utan tar det hellre där nere där jag slipper se det. Hoppas bara dom hinner vända på sig.
 
Imorgon ska jag på bm besök så det är mkt nu. Kommer börja gå där varannan vecka där nu, känns ändå bra då jag nu inte har någon aning om vilken tv jag känner då de sparkar på samma ställe typ så kan vara skönt att kolla hjärtljuden ❤️ Det har vart lite rörelse där inne så dom är väldigt lugna men man blir lite orolig ibland.
 
Igår och idag har jag vabbat med Rion, han var förkyld förra veckan och nu i helgen spydde han efter att ha ätit tårta så trodde han åkt på magsjuka men som tur var var det inte magsjuka då han inte spytt mer utan det var nog tårtan han reagerade på. 
 
I lördags var jag och T till Borlänge igen och hittade lite smått och gott. Idag har jag rensat lite i köksskåpen, i hallen och i tvättstugan. 
 
 
Precis såhär känner jag, jag blir helt fascinerad över att min kropp orkar och klarar av att bära två små bebisar och ge dem all näring de behöver ❤️

Detaljer ur Rions rum

Hej! Förra veckan fyllde T år så det var fullt upp, kvällen innan kom jag på att jag inte hade någon morgonpresent och då var klockan fem i sex. Som tur hade jag sett en bild T sparat på mobilen så jag visste vad jag skulle köpa och tacka vet jag att vi bor nära stan. 18.01 sprang jag in på Kompis och som tur var hade de inte hunnit stänga än. Vi firade två dagar och helgen var lugnare än lugnast. Precis vad vi behövde, eller jag! Rion och T umgicks mycket själva och var aktiva som vanligt ❤️
 
I söndags promenerade vi iaf till syster min så det var bra att jag kände för det. Lite sammandragningar men det gick bra.
 
Jag har haft bilderna från Rions rum i Ts telefon så därför kommer de upp först nu. Lite saker har tillkommit men det  kan jag visa sen. Jag är så nöjd! Och Rion också, han grinar varje gång vi går ner igen efter att ha lekt i hans rum 😊
 
Papperdpåsen kommer från Jollyroom och rymmer massor. Vi förvarar Rions gossedjur där. Kul att alfabetet står där också. Hade tänkt ha två posters där alfabetet finns på ena och siffror på andra men dessa alternativ var mkt roligare så då kan jag titta runt på andra roliga posters som ska upp.
 
Leksakskistan kommer också från Jollyroom och var så fin. Där i kmr Rions leksaker få gömma sig. Lekrummet kommer att vara på nedervåningen så i sovrummet kommer det mest vara lite småpyssel leksaker.
 
Turlte nattlampan har jag läst massor om, bara positiva omdömen. Den lyser så det lyser stjärnor och man kan även välja att få upp stjärntecken. Den lyser i 45 min innan den automatiskt stängs av. Rion älskar den, nu har han använt den som en leksak då han inte sover själv ännu. Finns också på Jollyroom.
 
Dessa sifferklossar har varit den självklara favoriten, där Rion är är klossarna också, de följer med överallt. Dessutom är det en lärorik och fin inredningsdetalj också. 
 
 
 
 
 
 

Vecka 27 (26+0)

Går in i v 27 idag! Förra veckan hann jag aldrig skriva men dessa veckor är varandra ganska lik. Det känns faktiskt bra än så länge. Bebisarna är lugna och det är inte ofta jag känner dem. Magen har växt enormt mycket och det känns verkligen då det börjar bli tungt och det trycket neråt. Sammandragningar får jag direkt jag går men även när jag bara vilar men dom gör inte ont utan ibland känns det lite som mensvärk. 
 
Kramp i vaderna har jag inte haft på några veckor så det är otroligt skönt. Har handlat lite till bebisarna också Men jag måste köpa lite nappar och sånt praktiskt.
 
Jag ska på tillväxt ultraljud på spec mödravården om två veckor men enligt olila appar så väger bebisarna ca 1 kg var och är 37 cm långa. ❤️  
 
I lördags var jag och T till Borlänge, Rion har fått en ny säng bland annat. 
 
I söndags var det fika på stan som gällde ❤️
 
 
I måndags var vi alla till Falun på lite äventyr. 
 
Rion fick välja lite nya leksaker
 
 
Igår var det tillbaks till verkligheten med alltbvad det innebär. 
 
Nu imorse såg det ut såhär 
 
❤️

RSS 2.0