31 mars 2012

Heeeelo!

Ja, vad ska man skriva här när det har varit ett stort uppehåll?! Haha aja men jag kan berätta lite om allt möjligt, kanske lite osamanhängande dock.

Förra helgen var vi i stan och T fick en jättefin Oscar skjorta av min syster och hennes man som var väldigt dyr men det var lite rea på den. Han såg även en fin kostym som han gillade så nästa dag var vi dit igen och köpte kostymen, den var väldigt fin och satt fint på honom :) Vi var också och fikade med min syster och hennes man och sen köpte vi ett par fina träningskläder till T:s ena bror.

Vi har ju också vart mycket hos mina syskon, både på middagar och fikor, ibland blir vi kvar till sent men det är bara roligt då man får diskutera om olika livsfrågor. :D T har förresten klippt sig och det blev sååå fint, sån här frisyr som han har nu hade han när vi träffades så jag är glad att han lyssnade på mig när jag sa att han skulle klippa det väldigt kort. Min mamma gillade det inte, haha :D

Nästa vecka nån dag när jag är ledig har vi tänkt åka och shoppa lite nånstans så det ser jag fram emot. Vi måste också börja beställa biljetter till Kosovo i sommar men jag har ingen  om när vi ska åka så vi får vänta lite till :D

Jag fick världens gulligaste och roligaste sms av T en dag när han var i skolan och jag sa att han inte skulle bli så sen, så jag tänkte skriva in det här för att jag vill ha kvar det på båda ställena :)

T : I går skola, slyta skola och går trena sluta trena jag går hem, puss krama

HHAHAHA, han är så himla bra som försöker och har blivit så duktig :D

Det var ungefär det, jag vet att jag har glömt en massa saker men minns inte vad mer vi gjort. Jag längtar just nu till värmen då det är så himla kallt här och sen så fortsätter vi med våra liv och det börjar äntligen hända lite saker. Förresten så är det så konstigt hur man lär känna människor genom internet på bara några månader än vad man gjort under hela sitt liv, men det är bara nyttigt för en att verkligen se människor för deras riktiga jag!  :D MEN nu är det äntligen ett avslutat kapitel och allt fortsätter rulla på !

Vi hörs väl när vi hörs, tänkte bara kika in och uppdatera lite, ha det så bra!






22 mars 2012

Hej!

Skriver nån dag när jag orkar :)

19 mars 2012

Hallo!

Jag har börjat blogga på en annan blogg eftersom jag vill använda den som en dagbok där jag kan vara mer öppen och skriva av mig mina tankar ibland + för att jag inte är intresserad av att vissa ska läsa min blogg som inte borde. Den andra är lösenordsskyddad och mina närmsta får den.

Jag kommer fortsätta blogga här också ibland om lite mer ytliga grejjer + nån enstaka gång kanske lite mer personligt.

Idag skjutsade jag ner pappa till stan där han skulle hämta ut sin lön, kollade på en biljett till mamma gjorde vi också. Jag var också och hämta ut ett paket som jag beställt och jag är väldigt nöjd!

Nu ska jag läsa lite ur en tråkig bok så vi hörs när vi hörs!







<3


Back in the days

Haalllo!

Tyvärr så vill jag skriva men ibland finns inte riktigt tid till det. Vi kom just hem från min syster där vi tillbringat kvällen och åt middag :) Tidigare idag promenerade jag, T och mamma ner till stan och köpte lite saker, sen vidare till min bror och hälsa på! Härlig lördag!

Jag var just in på fb och såg att T:s syster lagt upp en bild då hon och T var små. Jag har sett denna hemma hos dom, men roligt att ha den på datorn nu också!





Gullungar <3


Bowling

Hallo!

Just nu sitter vi och kollar på ett humor program på de albanska kanalerna, dom är galna alltså!

I förrgår var jag och T ute me några vänner på bowling. Det var roligt då det var ganska länge sen vi bowlade. Det är också väldigt skönt att våra pojkvänner känner varandra och att dom kan träffa nån utanför deras "släkt". Vi hade i alla fall så himla roligt :)













<3


Fika i stan

Halloj!

Vilken dag alltså, den började med att jag och T gick ut till bussen i lugn och ro, vi skulle köpa ett busskort till han och jag hade ringt till dalatrafik och fått veta vad det kostar. När vi kliver på bussen säger busschaufförn att det blir 500 kronor, då sa jag jaha ok och betalade och sa att jag hade ringt till dalatrafik och att dom sagt att det kostar 280 kronor. Ja då ringde han dit och bekräftade att det var som jag sa. Han gav tillbaka pengarna men kunde inte fylla på korthelvetet så jag skulle göra det på en annan buss. Vi åkte i alla fall gratis ner till järnvägsstation då han vart lite förvirrad stackarn. Väl där var en annan buss där så fyllde på kortet så det vart gjort.

Jag och min kompis gick till skolan med våra män där dom har sin första skoldag idag. Haha, dom såg lite osäkra ut där när dom gick in men dom har varandra i alla fall, så det är skönt. :) Vi gick lite till våra mammor som jobbar på samma jobb och hälsa på, sen åkte jag ner me henne till stan och drack lite ice tea och sen tog jag bussen tillbaka hem :D Jättefint väder är det i alla fall, så vi kanske ska och promenera sen med H om vi orkar!

I lördags var jag och T med min bror och hans familj och fikade i stan, så här kommer lite bilder från det.







<3


12 mars 2012 /10 mars 2012

Hej!

I lördags hade vi så himla roligt och hann med väldigt mycket. Min bror och hans fru kom och hämta mig och T och vi åkte in till stan för en fika, efter det var T och träna (som vanligt) medan jag var hos min syster, sen kom även han dit och vi hängde där. Vid sex åkte vi till min bror som hade kalas för hans dotter som fyllde år <3 Efter det var vi och bowla med en vän till mig och hennes man :) Och sist var jag, T och min mamma hos min andra syster ända fram till klockan 1 på natten och kollade på big brother albania, åt en massa gott kött, och sallad :)

Jag har en massa bilder på telefonen men jag har lånat några av min bror och hans fru från fb tillsvidare, mina egna kommer sen, när jag orkar ladda upp dom här :)




























Mer bilder kommer, <3


Vår dag i bilder

Hallo!

Idag har vi mest varit ute, klockan ett åkte vi ner till stan och kom hem nyss. Jag var till min bror och hälsa på medan T var och bada med A. Sen åkte jag och hämta mamma på jobbet och åkte in till stan till frisören, hon blev jättefin i håret, kanske att ni får se imorn :)

Vi åkte sen hem och åt mat och hämtade pappa och åkte tillbaka till min bror, senare gick vi även och hälsade på min andra bror och nu är vi hemma. 

Imorn ska vi på kalas också, blir roligt. Skönt nu att det inte är nån som fyller år på några månader, har blivit ganska mycket sånt nu.














<3


The end of this day!

Hej! Nu är även denna dag slut, ibland har verkligen dygnet för lite timmar, då man inte hinner med allt man vill.

Tidigare idag var jag och T på gymet och betalade för oss för två månader sen var vi till en hårsalong och bokade tid till imorn till min mamma. Vi gick även lite på stan och hittade lite fint men orkade inte göra några impulsköp så det vart bara lite fönstershopping.

Vi ringde även till T:s mamma och grattade henne och efter det har vi haft mina två systrar som varit och hälsat på :) Jag och mamma var också och köpte en liten present till Melle Pelle som ska ha sitt kalas, på lördag tror jag hon sa.

Detta inlägg blev inte så strukturerat men jag är ganska trött så ni får ha lite överseende.





Jag och T vid tolvslaget på nyårsafton och han gör något konstigt med ansiktet, haha!


8 marsi



"NENA"

Puthi foshnjen dhe e rriti
Puthi qiellin dhe e ndriti,
Puthi plagen e sheroi
... Vetem Nena.

E puth ballin celin lulet
E puth gushen me pekule.
Puth ajo inati ulet,
Vec nga Nena,

Themi "NENE", kur na therr zemra.
Dhe kur s'eshte buzeqesh nder endrra
Se eshte Nene e dashurive,
Mal nga dhimbjet.

Nina - nana na perkundi,
Dore e saj e bardhe si pllumbi.
Vec nga Zoti dhe nga nena,
Celet jeta.

Hap i saj i lehte si flutur
Kur ne dhembje vjen i pari
Zeri saj aq shume i bukur,
Zgjon te vdekurin nga varri.


GRATTIS världens finaste mamma, mina systrar och alla andra starka och fantastiska kvinnor <3

Idag så ska jag överraska min mamma med en klipptid som hon länge önskat sig, sen får vi se om jag kommer på något annat också <3

KONY 2012

Hej!

Jag gick just in på tyras.se och såg en video på en hemsk man som kidnappar barn från deras familjer och låer dom göra hemska saker. Det är lite överallt nu på internet där dom uppmanar att man ska sprida denna video, och även fast jag inte har nån känd blogg så vill jag sprida detta om det så bara är en annan person som ser detta. Eftersom jag inte kan lägga in någon video här så gå in på youtube.se och skriv kony 2012 (på videons första bild är det en jordglob), gör nu detta och sprid på fb eller vart ni än kan.

Nu måste jag gå, var bara tvungen att kika in här och skriva detta!

God Lunch

Hej Hej!

Jag har varit vaken sedan väldigt tidigt imorse och pluggat och nyss så lagade jag och T en svingod lunch. Stekt kyckling med massa kryddor, potatisklyftor + grönsaker i ugn, och så curry sås. Väldigt enkelt och gott. T gjorde två stycken sallader, en med feta ost, tomater, lök och paprika och sen en albansk sallad som bestod av fil och gurka. Detta blev en av våra nya favoriter till lunch och T sa tillslut jag är så mätt men kan inte sluta äta, haha!

Jag har insett att det är ganska roligt att laga mat, speciellt när jag och T gör det tillsammans <3






Vi hörs senare, ska förbereda lite till albanskan nu!


6 mars 2012

Hallo!

Jag har blivit så dålig på att skriva här, men jag har verkligen 100 saker att tänka på så att det är inte så lätt att hitta tiden, hoppas ni mina trogna få läsare följer mig ändå ibland :)

Jag jobbade under vasaloppsveckan så under de två helgerna jobbade jag 11 timmars skift och ingenting utöver det hände, när jag kom hem så var det in i duschen och sova. Nu är jag tillbaka i plugg- tänkandet och när man jobbar inom restaurang där man verkligen blir trött så uppskattar man skolan mer och jag tänkte för mig själv, på albanska men skriver det på svenska här, "Det är därför man ska trötta ut sin hjärna och huvud och inte kroppen" när jag var som tröttast. Haha, men det var roligt också och jag kommer sakna den turkiska musiken!

Igår promenerade jag och T ner till min syster och samma visa idag fast till min andra syster, väldigt härligt när vädret är så fint nu :) På måndag börjar T skolan så förutom att jag vaknar halv sju varje dag och pluggar innan T stiger upp så försöker jag lära han lite grann också så att han kan lite i alla fall tills då han börjar.

Idag fyller även min fina brorsdotter år, så GRATTIS på 8-års dan Melinda <3 Jag ringde till henne och så här löd våran konversation.

Jag: Hej Pelle Grattis på födelsedan!

Melinda: Tack dada (Hon kallar mig för det, den närmsta översättningen blir väl som "storasyster" eller nån man är väldigt nära kallar man det för :)

Jag: Ska jag sjunga för dig ?

Melinda: Jaa, om du vill

Jag: Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag ? NEJ det är ingen vanlig dag, för det är Melindas födelsedag, HURRA HURRA HURRA

Melinda, Hehe

Tur att hon inte är såå stor att hon inte uppskattar min fina sång i alla fall :)

Imorn har jag albansk undervisning + en massa andra ärenden jag ska på så nu ska jag joina T som har somnat för lääänge sen :D

Kram och godnatt







VÅÅÅÅR i Ks <3 (I brist på nya bilder)


RSS 2.0