Bullbak

Idag har jag varit väldigt aktiv men har fått undan en massa som jag skulle. Först inlämning på förmiddagen och sen har jag rensat i garderober, packat bebisens saker till bb (våra kan jag inte packa än då jag använder det jag ska ha med men vissa saker kunde jag packa). Rekommenderas att göra i v 30 och jag är i v 33 så det blir bra, känns inte som att det är bråttom men känns skönt att ha gjort bort det och inte behöver stressa när vi väl ska åka in. Förlossnigngsbrev har jag också skrivit och det är också skönt att ha klart det så jag slipper tänka på såna saker framöver. 
 
Jag och T har även handlat idag o var in på dollarstore en sväng där de hade vårt in mysig julbelysning, men kändes lite tidigt än :)
 
Nu ikväll har jag bakat bullar, de blev så himla goda och nu har jag en massa bullar i frysen! 
 
Nu ska jag duscha,få massage förhoppningsvis och sova då vi imorn har en massa att fixa också! 
 
V 33 idag :) 
 

30 oktober 2013

Hej!
 
Var tidigare på bm besök och allt såg bra ut. Idag är jag i v 32 (31+6) går in i v 33 imorn. Bebis     
låg med huvudet ner igen och var fixerad redan och hon såg lite förvånad ut men känns skönt att  den ligger me huvet ner och nu bara kommer sjunka ännu mer! Hjärtljuden låg på 140/146 och mitt järnvärde hade gått upp till 116 även fast jag inte ätit mina järntabletter (vilket bm ej vet om), tkr inte om piller och känner ingen skillnad från när jag tog dem och dessutom blir man hård i magen så jag skippar dem. Om värdet hade gått ner ytterligare hade jag naturligtvis börjat knapra på dem igen! 
 
Jag och T var en sväng på stan också och tog en fika,mysigt! Vi får passa på nu. Igår var jag på strand med några vänner o åt lunch, mkt god mat och fint ställe, äppelpaj fick man till efterätt också :) 
 
 

Bebis bebis bebis

Hej! 
 
Har tappat lusten att blogga faktiskt men försöker ändå, endast för att jag ska få min lilla dagbok som jag kan kika tillbaka på. 
 
Har aldrig varit så skönt med helg som denna helg. Mår så otroligt bra och känner inte av någon graviditetskrämpa alls. Satt o pluggade i sängen tidigare o då fick jag ont i ryggen men T har lovat massage ikväll så det går nog över. Min dagliga kvällsdusch är också guldvärt! Vi tog en promenad med T idag och jag kände mig så smidig, kändes hur bra som helst att gå, glömde nästan bort att jag hade magen i vädret :)
 
Annars är det bara bebis som kretsar i mitt huvud nu, haha! Allt kopplas till bebisen o så får det vara nu. Fick idag en sån otroligt fin åkpåse av mamma, blev så glad! Hade endast den kvar att köpa i klädväg då de andra kändes för tunna och så kom hon hem med den idag. Världens bästa mormor kommer Lilleman få <3 Jag köpte en liten elefantmjukis med bitringar o prasselöron att ha till vagnen,ville inte ha för mkt hängandes där så denna passade bra. Har läst om många som köpt denna och tyckt den varit jätteintressant för bebis. En mössa har det blivit också i helgen :) 
 
Ska försöka fota allt när vi köpt bebisbyrån då allt nu ligger i påsar. Vi ska ta en tripp till Ikea snart o kolla vad som finns där. Nu har jag bara sötsakerna jag behövö', tex blöjor, Napphållare, blöjhink, babyolja, skötbord o lite saker till mig som jag ska inhandla denna vecka, amningsbh, amningsinlägg, lypsyl, underkläder O lite såna grejer som jag kan packa ner (vilket jag ska göra i veckan, + skriva förlossningsbrev) 
 
Känns skönt att snart vara klar med allt! Längtar till bm besöket på ons som jag fick boka om då jag råkat boka in just när jav hade en liveföreläsning. V 32 nu och jag mår super, 8 v kvar!!!!! 
 
Oj blev långt men ni har nog orkat läsa ända hit, haha! 
 
Stl 0-6 mån :)
 
 
Älskar newbies bebiskläder! 
 
 
 

Vinter ?

Usch idag hade det snöat på morgonen så jag invigde mina nya vinterstövlar jag köpt.Jag har gått i foppatofflor faktiskt då jag varit så varm och utan strumpor dessutom men nu kände jag att det är dags att byta. 
 
Status:

Du är på dag 216 av 280. (77,1%).

 

Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och fulla dagar (v30+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 64 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 

Nytt till bebis

Har köpt så mkt till bebis att jag nu försöker ha ett stopp tills den lilla kommer. Detta är det jag köpte igår och för nån dag sen iaf. Bodyn valde jag gratis på kappahl då jag fått ett sånt erbjudande, 99 kostade den egentligen, köpte en större storlek då jag har för mkt i de mindre. 
 
 
 
 
Tossorna var ju bara för söta, mössan o tröjan kunde jag inte heller låta bli att köpa men nu ska jag bara köpa en tunn mössa för inomhus o en tjockare för utomhus,snuttefilt och sen har jag det mesta i klädväg!

Bm och vecka 31 (30+0)

I onsdags var vi hos barnmorskan och bebis låg nu med huvudet vid naveln, så busen har alltså vänt på sig! Hjärtljud: 137/140 och min vikt låg på exakt samma som förra veckan. Fick också göra ctg och ultraljud då jag kände bebisen mindre under några dagar men allt såg normalt ut. Bebis väger 1600 g så det börjar bli trångt där inne och fostervatten mängden var normal och äääntligen såg hon könet, även jag fattade nu då det var ganska tydligt! Alltid då jag velat veta så har dem försökt och velat berätta så det har verkligen varit positivt. Jag frågade om hon trodde jag får ett stort barn då både mamma o svärmor fått stora barn men hon sa att hitills verkar det bli ett normalstort barn, tur det, man ska ju lyckas klämma ut den också :)
 
Vecka 31 - 

Ett 31 veckor gammalt foster som är 43 centimeter långt.Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Man kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo. Hur mycket man går upp i vikt är olika. På MVC kan man få råd om hur mycket det är lagom att gå upp i vikt.

Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Egna tankar- Jag mår fortfarande väldigT bra men magen börjar bli stor nu såhär med 9 v kvar! T är en stor klippa som stöttar, förstår och finns där för mig. Mamma fick för första gången känna rejäla sparkar igår och hon blev så glad ! Ingen kramp i vaden förutom igårnatt- usch vad ont det gjorde. Efter toa besöken har jag haft svårt att sova men det har inte gjort nåt då bebis varit vaken och jag legat o känt på sparkarna en stund. T känner också bebis varje dag och längtar så mkt <3

 

 

 

Vecka 30 (29+1)

Ett 30 veckor gammalt foster som är 41 centimeter långt.Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster. Föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Mina egna tankar: Barnmorskan sa att jag nu räknas som höggravid men jag känner mig inte som det ännu. Jag har inga besvär än o magen är inte i vägen! Jag räknar mig själv som höggravid från slutet på nov tror jag! 

Jag mår bra, får ett tryck i halsen  när jag ligger på rygg men det är tur att jag inte brukar sova på rygg. Bevis rör på sig mkt och har inga långa sovstunder då jag känner den lilla nästan hela tiden. Kom att tänka på idag att jag kommer sakna att ha en liten i magen som sparkar på en o hela den känslan men samtidigt längtar jag efter lillen så jag spricker! Känner att jag måste börja inhandla det sista så jag inte får för mkt på slutet! Ska börja gå varannan vecka till bm nu så det känns kul o då går det fort också tror jag. 

 


Bm besök

Hej! 
 
Idag var jag på bm besök och det gick hur bra som helst, hade inte varit där på en månad men nu blir besöken varannan vecka istället! Bebisen låg med huvudet neråt i bäcken o jag fick känna,  den var inte fixerad men hon sa att när dem väl ligger så brukar dom inte vilja flytta på sig meN vi får se. Rumpan vid naveln och benen mot min högra sida, där jag får sparkar mot revbenen från busen där inne. Hjärtljuden låg nu på 142 och förra gången på 145 så de går neråt nu. Och set jag vart så glad över är att jag sedan sist, alltså en månad sist endast gått upp ett kilo, yessss! Otroligt glad blev jag då jag trodde det skulle bli mkt mer då bm sa att ca 1 kg per vecka brukar vissa gå upp! 
 
Idag är jag i v 29 (28+6) vilket innebär att jag imorgon går in i v 30, :D

199 av 280 :)

Du är på dag 199 av 280. (71,1%).

Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och fulla dagar (v28+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 25 dec 2013 
Du har 81 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 

Vecka 29 (28+2)

Hej! 
 

Ett 29 veckor gammalt foster som är 40 centimeter långt.Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att man blir öm under revbenen.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge.

Fostret kan drömma nu. I undersökningar har det visat sig att fostret har perioder av drömsömn.

Egna tankar! - Vecka 28 har varit den bästa veckan hittills, förra helgen kände jag hur bebisen växt till sig o nu kan jag känna hur hela bebisen rör sig o vänder på sig. sparkarna har blivit mkt hårdare o ibland hoppar hela magen till. Ibland kan det kännas lite obehagligt när bebisen gör vissa rörelser men för det mesta är det så mysigt. Nu räcker det med att jag stryker över magen med handen så börjar det bli fullt med liv där inne. En dag gjorde det väldigt ont i bilen o när jag tröck med fingrarna lyckades jag komma åt bebisens ben tror jag o det var ganska läskigt men ändå häftigt! 

Jag har inte haft kramp på över en vecka så det är jag glad över, tror det är för att jag ätit så mkt banan,det ska tydligen hjälpa o det har det verkligen gjort. Men jag har sett att jag börjar samla på mig vätska vilket är mindre roligt, inget som är jobbigt nu men tror det kmr bli det sen.

Jag har även börjat få som mensvärk nu,mest när jag står upp o går, men det är bara bra för då vet jag att livmodern tränar upp sig! 

Måste även berätta om en dröm jag hade igår så jag inte glömmer. Jag drömde om att min bror kom med min bebis men att han köpt billiga, fula o förstora kläder så jag skulle byta till de fina kläderna jag köpt men helt plötsligt blir bebisen hungrig o jag ska amma vilket gick hur bra som helst. Kan tillägga att jag bytte kläderna så att T inte skulle se den lilla i fula kläder, haha! Jag tänkte också men såhär ska inte mitt barn se ut men direkt bebisen log mot mig så smälte mitt hjärta <3 

Vi längtar så efter dig, önskar december kommer fortare! 


Nya inköp

Hej! 
 
Fick idag hem lite bebiskläder som jag beställt från hm. Tre för 99kr och 25 % på en annan vara så jag slog till och det blev bland annat denna bebishandduk som ni ser här! Fick också hem en värdecheck på en gratis newbie Bodie då jag blivit medlem i allt för föräldrar på nätet så det kan jag rekommendera då det är gratis :) 
 
Jag har haft albanska lektion idag vilket var roligt  Och det gick jättebra så nu är vi igång! 
 
Min bror har fått en liten dotter som var hur gullig som helst. Ni kan ju bara gissa om man blir extra sugen nu o kan inte riktigt förstå att jag har en liten bebis i miniformat också :) 85 dagar kvar o 11 veckor :) Börjar få lite panik då det är så mkt som ska fixas o att det aldrig mer kommer vara bara jag o T! Vi ska försöka njuta av denna tiden o inte längta för mkt! <3
 
På fredag kanske vi åker en sväng till Borlänge efter jag slutat men vi får se! 
 

RSS 2.0